Chinese-ish

een niet-zo-klassiek kookboek

Chinese-ish voorzijde
Chinese-ish achterzijde
  • Chinese-ish voorkant
  • Chinese-ish achterkant

Chef-kok Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu zijn in China geboren maar groeiden in Australië op. Moesten zij zich vasthouden aan de culinaire tradities van hun ouders of inburgeren in de keuken(s) van Australië? Of bewandel je een nieuwe weg waarbij smaak zwaarder weegt dan authenticiteit? Chinese-ish is een ode aan de samensmelting van cultuur en identiteit en biedt een schat aan niet-authentieke gerechten. Leer de basis van de Chinese keuken kennen: technieken als rijst koken, goede dumplings en diverse Chinese bouillons maken. Lees over tips & trucs en handige adviezen over minder bekende ingrediënten. Krijg inzicht in welke ingrediënten je makkelijk kunt vervangen of weglaten en welke juist niet en ga aan de slag om succesvol chinese-ish te koken. Van krokante mihoenpannenkoeken, kip met gefrituurde basilicum en szechuanpeper of ‘miljonairsrijst’ en ‘drie aardse schatten’. Maak geroerbakte knoflookscheuten met ibéricoham of Chinese snacks die een beetje raar lijken zoals szechuan worstjes met koriander- en muntblaadjes op witbrood. Maak feestmaaltijden voor grote gezelschappen of eenvoudige gerechten voor één persoon. Sluit een maaltijd af met 'custardtaartjes voor valsspelers'.

Specificaties
ISBN/EAN 9789461432810
Auteur Rosheen Kaul
Uitgever Good Cook B.V.
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 224
Lengte 247.0 mm
Breedte 187.0 mm

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.