De grote Kleyn

culinair compendium

De grote Kleyn voorzijde
De grote Kleyn achterzijde
  • De grote Kleyn voorkant
  • De grote Kleyn achterkant

Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden ontmaskerd, vooroordelen onderuitgehaald. Anekdotes, kaders en 125 recepten met wijnadviezen maken het boek af. Kleyn geldt al zeer lang als de man met de grootste culinaire kennis van ons land en is een waardige opvolger van Johannes van Dam. Vele jaren werkte hij aan zijn nu verschijnende magnum opus over de cultuur van eten en smaak. 'Onno schrijft zoals ik zou willen schrijven en weet alles wat ik nog zou willen weten.' - Yvette van Boven 'Veel beter [...] krijgt u het niet in Nederland. Laat daar geen discussie over bestaan.' - NRC 'Een genot én een must voor elke kookliefhebber.' - Trouw 'Prachtig, zo'n boek [...] waar je vele jaren vondsten in zult doen.' - De Standaard Onno Kleyn is al 28 jaar culinair en wijnjournalist. Hij heeft vaste rubrieken in de Volkskrant en publiceerde zo'n 40 boeken, vooral over Italië, Frankrijk en wijn. In 2011 startte hij met de Academie Culinair Schrijven, waar hij aankomende culinaire talenten begeleidt. Ook geeft hij colleges over culinaire geschiedenis.

Specificaties
ISBN/EAN 9789038803470
Auteur Onno Kleyn
Uitgever Singel Uitgeverijen
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 1008
Lengte 268.0 mm
Breedte 197.0 mm

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.