Gwenn's Bakery

Moderne Franse patisserie

Gwenn's Bakery voorzijde
Gwenn's Bakery achterzijde
  • Gwenn's Bakery voorkant
  • Gwenn's Bakery achterkant

Gwen Danis was als kind al dol op de appeltaart die zijn moeder vroeger maakte. Op zijn zesde begon hij al met bakken. Hij ging naar de hotelschool en verhuisde later met zijn vrouw naar Frankrijk, waar de verfijnde patisserie zijn hart stal. Sinds 2016 woont Gwenn weer in Nederland en sinds Heel Holland Bakt 2017 is bakken al helemaal niet meer weg te denken uit zijn leven.

Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN 9789059568860
Auteur Gwenn Danis
Uitgever Park Uitgevers
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 240
Lengte 279.0 mm
Breedte 201.0 mm
Finalist van Heel Holland Bakt, Gwenn Danis, heeft de Franse patisserie letterlijk met de paplepel binnengekregen. Hij is opgegroeid in Frankrijk en woont nu in Amsterdam met zijn Franse vrouw en dochter. Toen hij na de Hoge Hotelschool weer naar Frankrijk verhuisde, kwam hij dagelijks in contact met de verfijnde Franse pâtisseries. Hij raakte direct gefascineerd door deze mooie strakke taarten en gebakjes en door de manier waarop de grote pâtissiers daar het banketbakken weten te moderniseren en trendy weten te maken. In Gwenn's Bakery passeren alle Franse klassiekers de revue. Soms op traditionele wijze, maar veel vaker geeft Danis een moderne frisse twist aan eclairs, friandises, tartelettes en nog veel meer lekkers. Want als Robèrt en Janny het altijd over één ding eens waren, dan was het wel de heerlijke smaakcombinaties die Gwenn hen voorschotelde. Naast vele basisrecepten geeft hij per recept tips en trucs. Waar moet je op letten? En hoe bereik je dat échte Franse resultaat met een moderne, frisse twist?

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.