Vakantie voorbij, maar genoeg te beleven

De vakanties in het Noorden zitten er weer op, de kinderen gaan weer naar school en bijna iedereen is weer aan het werk. Gelukkig is er naast werk en school nog genoeg tijd voor ontspanning. Bijvoorbeeld door het lezen van een boek of het bijwonen van een lezing. Er zijn weer talloze nieuwe boeken verschenen en voor het najaar staat er ook genoeg op de planning. 

Opruiming in volle gang
De opruiming bij Boekhandel Daan Nijman is nog in volle gang. Naast de reguliere opruiming heeft u ook de mogelijkheid om tot en met zaterdag 28 augustus voordelig een tas met boeken uit de opruiming te vullen bij ons in de winkel. Kom dus snel langs. 

Tip van Ramona: Zangvogels van Christy Lefteri

Deze roman speelt zich af op Cyprus. Nisha is een alleenstaande moeder uit Sri Lanka. Ze werkt op Cyprus als huishoudhulp voor Petra en ze voedt de dochter van Petra grotendeels op. Daarnaast is ze de vriendin van Yiannis. Op een dag verdwijnt Nisha. De politie weigert de zaak te onderzoeken dus Petra en Yiannis gaan zelf op onderzoek uit.

Het verhaal wordt afwisselend verteld door Petra en Yiannis in korte hoofdstukken. Deze roman opent je ogen voor verborgen onrecht, zoals het onrecht van vrouwen zoals Nisha. Christy Lefteri brengt dit onrecht aan het licht en confronteert ons hiermee. Het is een ontroerend en goed opgebouwd verhaal. Het kent een zekere spanning maar ook raadselachtigheid. Ik heb het in één ruk uitgelezen. Ik werd het verhaal ingezogen en wilde weten wat er met Nisha gebeurd was.

 

Bestel direct

 

Kom voordelig een tas met boeken vullen bij Boekhandel Daan Nijman

Het is opruiming bij Boekhandel Daan Nijman. Veel boeken zijn nu verkrijgbaar met 50% korting. Daarnaast kunt u nu ook voordelig een tas vullen met de boeken uit de opruiming.

Voor een kleine tas betaalt u slechts € 10,- en voor een grote tas € 20,-.

Let op: u kunt een tas komen vullen tot en met zaterdag 28 augustus. 

Reserveer nu het nieuwe boek van Lucinda Riley

In de spannende roman De liefdesbrief laat Lucinda Riley, bekend van de internationale hitserie De zeven zussen , wederom haar vermogen om lezers te betoveren zien. Een adembenemend verhaal van dé bestsellerauteur van de eeuw.

Reserveer direct

 

 

Ebook van de week: De Camino

De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter.

Bestel direct

 

 

Lezingen in Veenhuizen: Mariët Meester Hollands Siberië

Een mooie, intieme lezing door Mariët Meester op 18 en 19 september in de oude rooms-katholieke kerk in Veenhuizen over de totstandkoming van het prachtige boek Hollands Siberië over Pastoor Pex en zijn waargebeurde belevenissen als pastoraal werker en spil van het beruchte Veenhuizer verzet tussen 1942 en 1945. Wat gebeurde er allemaal halverwege de 20e eeuw daar in dat afgesloten Veenhuizen? Hoe kwam het beruchte gewapende verzet in Veenhuizen tot stand en hoe kon de leider van dat verzet aan de razzia van '44 ontsnappen?

De lezing duurt ongeveer een uur en de aansluitende wandeling ongeveer twee uur en is circa 3 km lang met bezoek aan beide kerken en het Verenigingsgebouw. De lezing kan geboekt worden met en zonder gids. 

Kaarten voor de lezing kun je hier bestellen. 

Heeft u al gestemd? 

Onze Femke staat op de longlist voor de verkiezing Boekverkoper van het jaar 2021-2022. Helpt u mee en brengt u uw stem uit?

Stemmen kan nog tot 1 september via deze link: https://bit.ly/StemmenOpFemke.

Daan Nijman: 'Hebben jullie de longlist al gezien voor de verkiezing Boekenverkopers van het jaar? Femke staat er op!'

Benieuwd naar het hele verhaal van Daan Nijman? Lees het hier.