Morgen begint de Boekenweek

Het jaarlijkse feest in de boekhandel, de Boekenweek, start morgen, zaterdag 29 mei 2021. Normaal gesproken natuurlijk altijd in maart, vanwege corona doorgeschoven naar nu. Deze 86ste editie heeft als thema Tweestrijd. Lang genoeg gewacht, we staan te popelen! In de tussentijd zijn er zulke mooie en verrassende titels verschenen. We zien u graag in de winkel! Kom lekker struinen tussen de stapels met al dat moois en kies een fijn boek.  

Boekenweekgeschenk

Ook dit jaar ontvangt u bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Hanna Bervoets: Wat wij zagen. Het geschenk verschijnt in samenwerking met Boeken fan Fryslân dit jaar ook weer in het Fries. Daarnaast schreef Roxane van Iperen het Boekenweekessay 2021 en dit is te koop voor € 3,75: De Genocide Fax.

't Hooge nest

Het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in 't Gooi en het onvermijdelijke verraad. Een verhaal dat zowel spannend als hartverscheurend is. Dit boek zet je zeker aan het denken.

Ter gelegenheid van de Boekenweek is 't Hooge Nest nu verkrijgbaar in een speciale hardcover editie met een fotokatern. 

Femke over Cliënt E. Busken

Na het lezen van Cliënt E. Busken weet ik waarom het boek de Libris Literatuurprijs won. Het boek vertelt het verhaal van Dhr. E. Busken, een ogenschijnlijk mopperende man van hoogbejaarde leeftijd in een verzorgingstehuis. Alle misstanden komen aan de orde. Het is te hopen dat dit veel mensen bespaard blijft. De zinnen die dit verhaal vormen, zijn fenomenaal.

Liesbeth over De overlevenden

De overlevenden is het verhaal van drie broers die terugreizen naar het verleden. Het verleden waarin een tragedie heeft plaatsgevonden. Een boek met een bijzondere opzet: het eindigt waar het verhaal begint.

Wij hopen u te mogen begroeten in deze zeer bijzondere Boekenweek. Mocht u de afgelopen tijd nog niet in de winkel zijn geweest: wees gerust een bezoek aan Boekhandel Daan Nijman is veilig, maar bovenal gezellig!

 

www.daannijman.nl
050 501 29 67
06 14 28 61 06
info@daannijman.nl