Zaterdag start de Boekenweek 2022

Het jaarlijkse feest in de boekhandel, de Boekenweek, start aankomende zaterdag 9 april. Een maand later dan dat u gewend bent, maar dat mag de pret niet drukken. Deze 87ste editie heeft als thema Eerste liefde. Niet alleen over dit thema, maar over tal van onderwerpen zijn de laatse weken prachtige en ook verrassende boeken verschenen. Wij zien u graag bij ons in de winkel of tijdens een van de activiteiten.

Boekenborrel en Lezing Geen dag zonder Bach
We organiseren dit jaar twee activiteiten tijdens de Boekenweek. De feestelijke opening is aankomende zaterdag met de boekenborrel waar we proosten op onze Liesbeth. Daarnaast geeft Rinke van der Valle op donderdag 14 april een lezing over Bach en zijn nieuwe boek Geen dag zonder Bach. Meer over deze activiteiten vindt u verderop in deze nieuwsbrief. 

Boekenweekgeschenk en Boekenweekessay
Ook dit jaar ontvangt u bij besteding van € 15,- aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer: Monterosso mon amour. Daarnaast schreef Marieke Lucas Rijneveld het Boekenweekessay 2022: Het warmtefort. Dit essay is verkrijgbaar voor € 5,-. 

Boekenweekessay: Warmtefort

Verkrijgbaar voor €5,-

In Het warmtefort neemt Marieke Lucas Rijneveld je via hartverwarmende herinneringen mee naar de gelukzalige tijd van de basisschool waarin een belangrijke rol voor de juffen en meesters is weggelegd.

Boekenweekgeschenk: Monterosso mon amour

Gratis bij besteding van €15,- 

Wordt ontevredenheid tevredenheid als je je erbij neerlegt?
Carmen, een kinderloze vrouw van iets meer dan middelbare leeftijd, weet dat zo net nog niet. Ze besluit een sprong in het diepe van haar verleden te wagen.

Tip van Femke: De huisgenoot

De huisgenoot gaat over een jong stel dat elkaar nog maar net kent maar bijna direct besluit om samen te gaan wonen. De relatie komt onder grote spanning te staan wanneer ze een kamer gaan verhuren. De rol van de huisgenoot is niet meteen duidelijk maar wel erg bijzonder. Het verhaal gaat onder je huid zitten en niets is wat het lijkt. Of toch wel? Een verrassend boek, vol spanning en intrige.

 

Bestel online

Tip van Liesbeth: Tall Bones

Tall Bones is een verhaal over een meisje dat verdwijnt. Het verhaal beschrijft hoe haar familie en de gemeenschap haar vermissing al dan niet verwerken en de geheimen die over hen aan het licht komen. De jonge Anna Bailey schrijft met Tall Bones een fascinerende en spannende roman. Of is het toch een thriller?

 

Bestel online

Boekenborrel - Feestelijke opening Boekenweek 2022

Op zaterdag 9 april start de Boekenweek 2022, een feest in de boekhandel. En een feestje vieren dat gaan we doen! 

We openen en vieren de Boekenweek 2022 feestelijk met de boekenborrel en we heffen het glas op het 25-jarig jubileum van Liesbeth.

De band Call me Joe verzorgt de muziek tijdens de boekenborrel en er staat een lekker hapje en drankje voor u klaar. Verder kunt u lekker rondkijken en een boek uitzoeken dat u altijd al eens wilde lezen. Of laat u verrassen door een parel waarvan u nooit had gedacht dat die in uw boekenkast terecht zou komen. 

 

Lees meer

 

 

Lezing Geen dag zonder Bach

Op donderdag 14 april geeft Rinke van der Valle een lezing over Bach en presenteert hij zijn nieuwe boek Geen dag zonder Bach bij Boekhandel Daan Nijman. 

Het programma van deze avond
19.30 uur: Lezing "Een engel uit de hemel".
Over Bachs levensloop met bijpassende beelden, video's en geluidsfragmenten. Er is ook aandacht voor de achtergronden van het meesterwerk van Bach, de Matthäus-Passion.

20.15 uur: Pauze

20.30 uur: Vervolg lezing
Over de achtergronden bij het boek Geen dag zonder Bach, inclusief de gelegenheid om vragen te stellen, het boek te kopen en te laten signeren. 

Wilt u de lezing bijwonen? 
Geef u dan op via de e-mail: ramona@daannijman.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

 

Lees meer

Tip van Ramona: Sloop

Alice Augustus, enig kind in een kil gezin, krijgt als componiste prachtige opdrachten en wordt beschouwd als een belangrijk componiste. Ze zeult echter een moeilijke jeugd en een woelig liefdesleven met zich mee.

De tijd dringt voor haar knellende kinderwens. Door het
lezen van het boek raak je geïnteresseerd in haar gedrag, haar denken en haar manier van doen. Prachtig omschreven waardoor je kennismaakt met haar aangrijpende kwetsbaarheid. Een boek vol contrasten met een hoofdrol voor muziek. 

 

Bestel online

Tip van Floor: De reis van haar leven

Deze historische roman over de avontuurlijke en onafhankelijke Duitse schilderes en natuuronderzoeker Maria Sibylla Merian is een mooie mix tussen fictie en geschiedenis. Een heerlijk liefdesverhaal! Zij staat bekend om haar onderzoek van bloemen, vlinders en insecten, die zij op een werkelijk schitterende manier tekende. De manier waarop zij met de natuur omgaat spreekt aan en is nog steeds van groot belang.

 

Bestel online

Lezing Wim Daniëls:
Ons dorp en de school

Het Scheepstra Kabinet bestaat in mei 10 jaar. Deze mijlpaal willen wij graag met jullie vieren!

Samen met het Scheepstra Kabinet is het ons gelukt om Wim Daniëls naar Roden te laten komen. Een unieke kans om van deze schrijver/cabaretier een lezing bij te wonen onder de titel: Ons dorp en de school.

Wim Daniëls is schrijver van verschillende soorten boeken. Verder treedt hij op in de theaters met theatercolleges en cabaretvoorstellingen. 

Wanneer: zondag 24 april
Plaats: Op de Helte, Touwslager 125, Roden
Tijd: 14.30 uur tot 16.30 uur

Zaal open om 14.00 uur. Er is koffie/thee in de pauze en na afloop een hapje en een drankje.

Kaarten kosten € 10,- en zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel. 

 

Activiteiten Boekhandel Daan Nijman

9 april: Boekenborrel

14 april: Lezing Rinke van der Valle - Geen dag zonder Bach

23 april: Lezing Mariët Meester - Koloniekind

24 april: Lezing Wim Daniëls - Ons dorp en de school
 

Meer informatie over onze activiteiten kunt u hier vinden.