De herfst in aantocht, veel moois in het vooruitzicht

De nazomer is nog niet helemaal voorbij, maar qua temperaturen merken we in de ochtend en avond wel dat de herfst in aantocht is. De blaadjes veranderen van kleur en vallen straks weer van de bomen. In het najaar vinden traditiegetrouw ook weer evenementen plaats. 

Maand van de geschiedenis
Oktober is de maand van de geschiedenis met eind oktober de uitreiking van de Libris Geschiedenis Prijs 2021. De shortlist is inmiddels bekend. 

Kinderboekenweek 2021
En het feest waar we in de boekhandel altijd naar uitkijken: De Kinderboekenweek. Deze vindt plaats van 6 t/m 17 oktober. Met dit jaar als thema "Worden wat je wil". Uiteraard met een passend Kinderboekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Bette Westera. 

 Tip van Femke: Een film met Sophia

Dit nieuwe boek van Herman Koch is weer een echte Koch. Een lekker lopend verhaal dat een beetje schuurt tegen maatschappelijke thema's zoals de hedendaags spelen. 

Koch neemt in dit boek de filmwereld op de korrel en hij schuwt ook de me-too-affaire niet. Echter gaat Koch niet over het randje, het wordt niet plat en het ligt er niet te dik bovenop. 

Een fijne roman, soepel lezend met een verrassende twist. 

 

Bestel hier

Bekendmaking shortlist genomineerde Libris Geschiedenis Prijs 2021

De shortlist met de vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2021 is afgelopen week bekendgemaakt. Deze prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, Trouw en VPRO en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. Juryvoorzitter is dit jaar Khadija Arib, lid van de Tweede kamer. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis (start 1 oktobrer) en wordt eind oktober uitgereikt. 

Ebook van de week: Twee weken weg

Twee weken weg van R.C. Sherriff is een gelukzalige herontdekking uit de jaren dertig, over de jaarlijkse vakantie aan zee van een doorsnee Engels gezin – met haar alledaagse routines, gekoesterde rituelen en warme herkenbaarheid.

 

Bestel hier

Kinderboekenweek 2021

Van 6 t/m 17 oktober is het weer feest, want dan is het Kinderboekenweek in de boekhandel. Deze week (of eigenlijk 1,5 week) staat alles in het teken van kinderboeken. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is "Worden wat je wil".

Bij ons in de winkel kunnen de kinderen deze week zelf afrekenen bij de Kinderkassa, er wordt voorgelezen en er kan een speurtocht gedaan worden in de winkel. En zelfs de brandweer komt langs zodat je kennis kunt maken met dat beroep. 

Hou onze website en onze socials in de gaten voor alle informatie omtrent onze activiteiten in de Kinderboekenweek. 

Thematitels Kinderboekenweek