Het zonnetje schijnt, genieten maar

De zon schijnt en daar zijn we allemaal wel aan toe. Lekker wandelen, sporten, tuinieren óf een boek lezen in de tuin. Of het nu een nieuwe roman is of een spannende thriller, er is weer veel moois verschenen de afgelopen weken. Ook zijn er geweldig leuke kinderboeken, om de kinderen alvast in de lentestemming te brengen. 

Weer volop activiteiten bij Boekhandel Daan Nijman
Boekhandel Daan Nijman organiseert de komende tijd verschillende activiteiten, zowel in de winkel als op locatie. Zo komt vrijdag 25 maart Bert Wagendorp zijn nieuwe roman Phoenix signeren bij ons in de winkel. En Pauline Broekema verzorgt een lezing in Leek. We kijken er enorm naar uit om u weer te ontmoeten bij de activiteiten. Op onze website vindt u een overzicht en alle informatie.  

Tip van Femke: De Vogeltjesklok van Harm de Jonge 

Vanmorgen besprak Femke De Vogeltjesklok als 'Het boek van de week' bij NPO Radio 4. 

Een meeslepend jeugdboek over vriendschap, herinneringen, loslaten, verlies en missen. De Vogeltjesklok vertelt het verhaal van Josse Gosselaar en zijn opa Jopie. De intense band tussen die twee zou je vriendschap kunnen noemen.

Opa Jopie heeft last van in de war geraakte hersendoosjes. Josse wil hem helpen om deze hersendoosjes weer te vullen en te ordenen. Josse doet er alles aan om opa oude herinneringen te laten herbeleven, zodat de arts ze terug kan plaatsen. Hij helpt zijn opa daar waar hij kan, maar het opnieuw vullen van de geheugendoosjes is moeilijker dan gedacht. 

De Vogeltjesklok heeft mij ontroerd en de combinatie van een mooi verhaal met een vleugje fantasie is heel leuk om te lezen. 

Signeersessie Bert Wagendorp

Eind februari verscheen Phoenix, de memoires van Abel Sikkink, de nieuwe roman van Bert Wagendorp. Op vrijdag 25 maart om 15.30 uur signeert hij zijn nieuwe roman bij Boekhandel Daan Nijman in Roden. 

Bert Wagendorp is columnist bij De Volkskrant en auteur van onder andere Ventoux. 

Over Phoenix
Winterswijk, 1847. Abel Sikkink is acht jaar oud als zijn ouders besluiten te emigreren naar Amerika. Maar het noodlot slaat toe en het schip waarmee ze naar hun eindbestemming varen, de Phoenix, vergaat. Abel overleeft als enige uit het gezin de ramp. Hij groeit op in een klein dorp in Wisconsin, tot hij zijn vleugels uitslaat en zijn vriend Kalle achternareist, die in New York carrière maakt als fotograaf. Het is de vooravond van de Amerikaanse Burgeroorlog en Abel bereidt zich voor op een nieuwe rol: die van oorlogsverslaggever. Intussen blijft hij geobsedeerd zoeken naar de verantwoordelijken voor de ondergang van zijn familie.

Phoenix is het eerste deel van een trilogie, gebaseerd op waargebeurde feiten. 
 

Reserveer alvast: de nieuwe Dikke van Dale

Op 22 maart verschijnt er een nieuwe editie van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, ook wel de 'Dikke van Dale' genoemd.

Deze 2022 editie krijgt er een kleine duizend woorden uit het Engels bij, denk aan bijvoorbeeld airfryer, bodyshaming en streetfood. 

Indien u nu bestelt, profiteert u van € 30,- korting.

 

Reserveer alvast

 

 

 

 

Ebook van de week: Box

Wanneer een vrouw dood wordt aangetroffen in een kist doorboord met zwaarden, vraagt de politie zich af of het een mislukte goocheltruc is of een brute moord. Inspecteur Mina Dabiri schakelt de hulp in van Vincent Walder, mentalist en expert in lichaamstaal en magie. Ze linken de dood met eerdere moordzaken en beseffen dat ze op jacht zijn naar een roekeloze seriemoordenaar die tegengehouden moet worden voordat er nog meer slachtoffers vallen. Maar zowel Mina als Vincent heeft een duister geheim. Hun verleden lijkt verband te houden met de zaak. Ze moeten de moordenaar een stap voor zijn. Maar hoe?

Box is het eerste deel van een nagelbijtende serie van het nieuwgevormde schrijversduo Camilla Läckberg en Henrik Fexeus.

 

Bestel online

Lezing Pauline Broekema

Op zaterdag 26 maart om 14.30 uur geeft schrijfster en journaliste Pauline Broekema een lezing in De Schutse in Leek. 

Pauline Broekema werd in 1954 geboren in de stad Groningen. Ze groeide op in een huis vol boeken. Dagelijks werden tenminste vijf kranten gelezen. Een opvoeding in de traditie “onderzoekt alles en behoudt het goede”, legde de basis voor een brede belangstelling. “Ik wil nog steeds alles weten.”

Zij schreef succesvolle boeken zoals Het Boschhuis en Het uiterste der zee. Op zaterdag 26 maart vertelt zij over haar werk en haar ervaringen. 

Deze lezing wordt georganiseerd door het Nutsdepartement Vredewold, de Samuel Levie Stichting en Boekhandel Daan Nijman. De kosten zijn € 5,-, inclusief een kop koffie/thee.

 

 

Foto: Merlijn Doomernik