Kom in de vakantiestemming

Voor veel mensen is de vakantie begonnen. Een heerlijk gevoel, even de druk van de ketel. Uiteraard mogen mooie verhalen niet ontbreken in de vakantiekoffer. Kom voor uw vakantie nog naar onze winkel om uw koffer te vullen met boeken, spelletjes, puzzelboeken en vakantieboeken. Wij staan voor u klaar met advies zodat u ontspannen op vakantie kunt. 

Deze week Hofje zonder zorgen van Carolien Spaans

Je zou het iedereen gunnen. Tijdelijk of permanent. Wonen in een hofje in de prachtige stad Haarlem. Een hofje met een grote diversiteit aan mensen om je heen. Mensen die elkaar in de gaten houden. En dan in de postieve zin van het woord; mensen die naar elkaar omkijken. Een hofje bijna zonder zorgen. Want zoals in iedere buurt is er van alles aan de hand. Er woont een keur aan mensen in verschillende
gezinssamenstellingen, met verschillende geloofsovertuiging en geaardheid. Dit boek laat maar weer eens zien dat je je niet moet laten leiden door vooroordelen. Soms, en misschien wel vaak, is niets wat het lijkt.

Een licht sprankelend, razendsnel verhaal met een aangrijpende kant, maar zeker ook maatschappijkritisch. Als je aan dit boek begint, zie je meteen een heerlijk, idillisch beeld voor je: een kleine gemeenschap die er met elkaar het beste van probeert te maken. Daar waar voordeuren eerst gesloten zijn, gaan ze
langzaamaan op een kier en durft iedereen steeds meer zichzelf te zijn, zich zelfs open te stellen tot aan ook iets voor een ander te willen betekenen. Maar niet alle goedbedoelde acties vallen in goede aarde. Het blijkt maar weer dat je niet op je vooroordelen af moet gaan. En dat je zeker niets voor een ander in moet vullen. Na de laatste bladzijde overviel mij het gevoel dat me een behoorlijk grote spiegel was voorgehouden.

Ebook van de week: Soms sneeuwt het in april

Soms sneeuwt het in april vertelt het verhaal van een meisje dat opgroeit met het gewicht van haar moeders oorlogstrauma op haar schouders. Een aangrijpende en meeslepende geschiedenis die gebaseerd is op ware gebeurtenissen.

1985. Katharina en Peter staan op een beslissend punt in hun relatie. Terwijl ze praten dringt het verleden van Katharina zich aan haar op. Haar vader en oma overleden toen zij twaalf was, haar moeder Helena bemoeide zich nauwelijks met haar en Katharina voelde zich nergens thuis. Als Katharina ouder wordt, wordt het haar duidelijk dat haar familie nog een andere geschiedenis kent, een die terugvoert naar de Tweede Wereldoorlog.

 

 

Bestel direct

Reserveer alvast: De NEEhoorn en de Slangzaam

De NEEhoorn en zijn vrienden zijn terug! Ontmoet in dit vrolijke vervolg van De NEEhoorn nieuwe dieren, waaronder de verveelde Slangzaam. Een nieuw, grappig verhaal van Marc-Uwe Kling om voor te lezen, nog eens voor te lezen, te lachen en te ontdekken. Prachtig geïllustreerd door Astrid Henn en met wederom een spitsvondige vertaling van Jaap Robben

Ruzie in het Heerlijke Hartenwoud?! De NEEhoorn zegt nog steeds NEE en hij heeft ruzie met de WELLES-prinses. Alleen… weten ze allebei niet meer waarover het gaat. Als de KUS-m’n-KONT-hond het allemaal wel even denkt op te lossen, wordt het de NEEhoorn te veel en gaat hij ervandoor. 

Dit nieuwe avontuur met de NEEhoorn is verkrijgbaar vanaf 30 augustus. Reserveer hem nu alvast en hij ligt voor u klaar zodra hij verschenen is. 

 

 

Reserveer direct

Spelletjes, spelletjes en nog eens spelletjes

Kaartspelletjes, bordspelletjes en dobbelspelletjes: de keuze is reuze. Voor jong en oud, voor op vakantie en onderweg.

 

 

 

Lekker eten op vakantie

Bij genieten op vakantie hoort natuurlijk ook lekker eten. En soms is een gemakkelijke maaltijd dan een must. Voor tips voor gerechten hebben wij leuke (kleine) kookboeken die gemakkelijk mee te nemen zijn.