Geef een boek cadeau

De campagne 'Geef een boek cadeau' bestaat dit jaar 5 jaar. Een schitterende gelegenheid om dit jaar met een bijzonder jeugdboek te komen: Het Achterhuis van Anne Frank. Het wereldberoemde dagboek in een prachtige uitgave met fotokatern en plattegrond. En Boekhandel Daan Nijman zorgt voor gratis exemplaren voor alle leerlingen in 8 groep. Meer hierover leest u verderop in deze nieuwsbrief. 

Veel moois voor jong en oud
Naast de speciale uitgave van Het Achterhuis zijn er nog vele andere mooie boeken verschenen. Onder andere een prachtig nieuw jeugdboek van Harm de Jonge maar ook Het verhaal van Nederland, het boek bij de gelijknamige televisieserie. Laat uw insprireren met deze nieuwsbrief en we zien u graag bij ons in de winkel. 

Tip van Femke: De Zeven Vinkjes van Joris Luyendijk

Vanmorgen besprak Femke De Zeven Vinkjes als 'Het boek van de week' bij NPO Rado 4.

Joris Luyendijk zet in zijn nieuwe boek 'De Zeven Vinkjes' in ieder geval tot nadenken. Is onze maatschappij inderdaad zo ingericht dat mensen met zeven vinkjes de wind heel vaak me hebben? Weinig tegenslag kennen? Zijn mensen met vinkjes altijd de meest gekwalificeerde mensen voor de hogere posities in het werkveld? En is dat erg? Vragen waar ik in ieder geval niet echt bij stil stond, maar waar ik mij nu toch in wil verdiepen. 

1. Minstens één hoogopgeleide ouder en/of een welgestelde ouder
2. Minstens één in Nederland geboren ouder
3. Man
4. Hetero
5. Wit
6. Gymnasium of vwo
7. Universiteit

Ik kan vier vinkjes noteren. Hoeveel vinkjes heeft u? 

Longlist Libris Literatuurprijs

De longlist met daarop de achttien kandidaten voor de Libris Literatuur Prijs 2022 is door de jury bekendgemaakt. De Libris Literatuurprijs wordt toegekend aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar, die 50.000 euro ontvangt. Vorig jaar ging de prijs naar Cliënt  E. Busken van Jeroen Brouwers. Voorzitter van de jury dit jaar is Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. Hij maakt de winnaar bekend op 9 mei 2022. De volledige longlist kunt u hier nalezen.

Geef een boek cadeau: Het Achterhuis van Anne Frank

Het Achterhuis is een boek dat iedereen raakt. Het nodigt uit tot gesprekken thuis of in de klas. Of dat nu is bij het vak Nederlands, bij geschiedenis of bij maatschappijleer.

De doelstelling van de campagne "Geef een boek cadeau' is dat zoveel mogelijk kinderen Het Achterhuis krijgen en lezen. Wij dragen daar graag een steentje aan bij. Daarom mogen alle basisscholen in de gemeente Noordenveld dit jaar voor alle leerlingen van groep 8 een gratis exemplaar van Het Achterhuis komen afhalen bij ons in de winkel. Op deze manier zorgen we er samen voor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken. 

Daarnaast is het boek vanaf 11 februari verkrijgbaar bij ons in de winkel voor de speciale prijs van € 2,99. 

Nieuw van Harm de Jonge: De Vogeltjesklok

Onlangs verscheen een prachtig nieuw boek van jeugdboekenschrijver Harm de Jonge. De Vogeltjesklok is het liefdevolle en aangrijpende verhaal van Josse Gosselaar, een jongen die alles in het werk stelt om het geheugen van zijn opa weer te repareren. 

Mijn opa kon alles gebruiken wat anderen weggooiden. De schuur achter ons huis zit dan ook barstensvol met spullen die hij uit het grofvuil viste. Toch voelt het hier nu leeg en stil. Ik zit alleen aan de werktafel en Opa Jopie zullen we niet direct terugzien. Er is gisteren namelijk iets ergs gebeurd.

 

Ebook van de week: De Roos van Napoleon

Frankrijk, 1790. De vrouw die later bekend zou worden als Joséphine Bonaparte vlucht van Martinique naar Parijs om te ontsnappen aan de slavenopstanden in de Cariben. Haar echtgenoot heeft haar jaren geleden verlaten, ze staat er alleen voor. Intussen zoekt een jonge militair, Napoleon, op zijn eigen manier naar geluk en erkenning. Net als Joséphine is hij verloren geraakt in een snel veranderende wereld. Als hun wegen elkaar kruisen, verandert de geschiedenis.

De roos van Napoleon van Jacobine van den Hoek is een onwaarschijnlijk mooi en waargebeurd verhaal over lotsverbondenheid.

 

Bestel hier

Agenda's en kalenders nu met 25% korting

Heeft u nog een agenda of een (scheur)kalender nodig voor 2022? Wij hebben nog prachtige exemplaren bij ons in de winkel, nu met 25% korting. 

 

Reserveer alvast: de nieuwe Dikke van Dale

Op 22 maart verschijnt er een nieuwe editie van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, ook wel de 'Dikke van Dale' genoemd.

Deze 2022 editie krijgt er een kleine duizend woorden uit het Engels bij, denk aan bijvoorbeeld airfryer, bodyshaming en streetfood.