Geeft u ook een boek cadeau?

De campagne 'Geef een boek cadeau' is weer gestart. Dit jaar is gekozen voor Dolfje Weerwolfje. Deze ‘nieuwe klassieker’ behoeft eigenlijk nauwelijks introductie. Dolfje Weerwolfje is het eerste boek van de inmiddels 25-delige serie over een jongetje dat bij volle maan in een weerwolf verandert. Geschreven door één van de bekendste en meest geliefde kinderboekenschrijvers van Nederland: Paul van Loon. Het boek is verkrijgbaar voor slechts € 2,99. 

Doneer een boek
Naast dat u het boek bij ons in de winkel kunt kopen voor uzelf, uw kind of kleinkind, bieden wij u ook de mogelijkheid om een boek te doneren aan het Beatrix Ziekenhuis in Groningen. Verderop in deze nieuwsbrief leest u hoe u dit kunt doen. 

Veel moois voor jong en oud
Naast de speciale uitgave van Dolfje Weerwolfje zijn er nog vele andere mooie boeken verschenen. Onder andere het nieuwe boek van Carmen Korn en het twaalfde deel van De Waanzinnige boomhut, dit keer met 156 verdiepingen. Laat u inspireren met deze nieuwsbrief en we zien u graag bij ons in de winkel. 

De kleindochter van Bernhard Schlink

Dagelijks krijgen we dozen vol met boeken binnen. Boeken die pas zijn verschenen of boeken waarvan wij vinden dat we ze in huis moeten hebben. En natuurlijk de klantbestellingen. Tussen al die dozen zit regelmatig een wit doosje met een sticker: Leesexemplaar niet bestemd voor verkoop. Het is elke keer een verrassing welke titel ons op die manier wordt aangeboden door de uitgever.

Dit keer ging het om het nieuwe boek van Bernhard Schlink: ‘De kleindochter’. En eerlijk is eerlijk, het komt niet vaak voor dat het hele team van Boekhandel Daan Nijman aast op hetzelfde boek. Ramona had de eer om het als eerste te lezen en zij was diep geraakt door deze wervelende roman. Ik mocht het na haar lezen. In twee dagen uit.

‘De kleindochter’ gaat over Birgit. Ze had moeite met het leven; als jonge vrouw vluchtte ze met hulp van haar man Kaspar uit de DDR. Maar het viel haar zwaar om haar geboortegrond los te laten en een nieuwe toekomst op te bouwen.

Nadat Birgit is overleden, leest Kaspar de dagboeken van zijn vrouw. Haar aantekeningen geven een heel andere kijk op de vrouw die Kaspar zo goed dacht te kennen. Hij komt achter een geheim dat Birgit al die jaren dat ze samen waren voor hem heeft verzwegen. Birgit heeft, net voordat ze vluchtten, haar kind afgestaan, haar dochter Svenja. Ze heeft een eeuwige strijd gevoerd met dit verdriet. Moest ze op zoek naar haar dochter of niet? Ze heeft het niet gedaan.

Kaspar besluit Svenja wel te gaan zoeken. Hun eerste ontmoeting verloopt zeer moeizaam. Svenja heeft geen idee dat ze als baby is afgestaan en dat haar ouders niet haar biologische ouders zijn. Daar komt bij dat Kaspar liberaal is en Svenja leeft in een zeer rechts-radicale gemeenschap. De verschillen lijken onoverkoombaar en ze spreken totaal niet dezelfde taal. Kaspar weet toch een voet tussen de deur te krijgen; het contact met Svenja blijft lastig, maar hij bouwt wel voorzichtig een relatie op met zijn kleindochter Sigrun. Kaspar en Sigrun brengen samen vakanties door en Kaspar probeert Sigrun een andere kijk op de wereld mee te geven.

Ergens heeft deze roman ook een mooie boodschap. Alles moet bespreekbaar zijn, hoe groot de verschillen ook zijn. Er is altijd een weg, een opening om tot elkaar te komen. Ook al is het maar een klein beetje. Alles helpt!

Bernard Schlink kennen we onder andere van de roman ‘De voorlezer’, waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren werden verkocht. Het was een van mijn eerste kennismakingen met literatuur en het verhaal is mij altijd bijgebleven. Nu ik er zo aan terugdenk, wil ik dat eigenlijk wel opnieuw gaan lezen. 

Doneer Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon

Dolfje Weerwolfje is een boek met een boodschap. Accepteer jezelf zoals je bent, en anderen zoals zij zijn. Mede daarom is dit boek gekozen als het boek voor de campagne Geef een boek cadeau

Het boek is vanaf 10 februari verkrijgbaar bij ons in de winkel voor de speciale prijs van € 2,99. Koop het voor uzelf, uw kind of kleinkind. Of doneer het aan het Beatrix Ziekenhuis in Groningen. Dit kunt u doen door het boek bij ons in de winkel te kopen en aan te geven dat u het wilt doneren. Wij zorgen er dan voor dat het bij het Beatrix Ziekenhuis terechtkomt en er vele kinderen blij mee worden gemaakt. 

 

 

Nieuw! De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen

Andy en Terry hebben weer dertien verdiepingen toegevoegd aan hun waanzinnige boomhut. Er is nu een wensput, een wereldrecordverbreekverdieping en een gevonden-worstjesbureau.

In de boomhut is het alle dagen feest! Op kerstavond moeten Andy en Terry lijstjes maken, een nieuw boek schrijven en de kerstman helpen.

Dus waar wacht je op? Kom naar boven! Met knotsgekke illustraties van de eerste tot de 156ste verdieping.

Nu verkrijgbaar bij ons in winkel of via onze website

 

 

Tweede Vasalis-avond: Ik droomde dat ik langzaam leefde...

Op woensdag 15 februari 2023 wordt de tweede Vasalis-avond georganiseerd door de Vasalis werkgroep bij Boekhandel Daan Nijman. We willen de nagedachtenis van Vasalis levend houden en met elkaar genieten van het werk van Vasalis. 

Tijdens deze avond wordt onder andere het prachtige door Marga Kool geschreven essay gepresenteerd. Zij zal ook voordragen uit het essay.

Daarnaast zal Geert Pruiksema vertellen over de lievelingsschilder van Vasalis: Hercules Seghers.

De avond wordt muzikaal opgeluisterd met livemuziek. 

Kaarten zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel voor € 15 incl. drankje en het essay. De tweede Vasalis-avond begint om 19.30 uur. 

 

Lezing Douwe Draaisma

Op zondag 26 februari geeft alom gekend historicus van de psychologie Douwe Draaisma een lezing over zijn boek De man die zijn hoofd verloor op de CazemierBoerderij in Tolbert. 

Als auteur schreef psycholoog Douwe Draaisma tal van boeken over de werking van het menselijk brein. In zijn nieuwste boek De man die zijn hoofd verloor schrijft hij met een groot empathisch vermogen over uitzonderlijke mensen die gedreven worden door absurde en tragische wanen en illusies.

De boeken van Douwe Draaisma zijn in binnen- en buitenland bekroond met literaire en wetenschappelijke prijzen, en zijn boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald. 

De lezing, een samenwerking tussen de CazemierBoerderij en Boekhandel Daan Nijman, start om 14.30 uur. Kaarten kosten € 12,50 (inclusief koffie/thee) en zijn verkrijgbaar via de ticketshop van de CazemierBoerderij. 

 

Ebook van de week: Geen plan B

Gerrardsville, Colorado. Een fataal incident. Twee getuigen. Een man ziet een vrouw zichzelf voor een bus werpen – duidelijk zelfmoord. De andere getuige is Jack Reacher. En hij ziet wat er werkelijk is gebeurd: een man in een grijze hoody en spijkerbroek, snel en stil als een schaduw, duwt het slachtoffer de dood in – voordat hij snel haar handtas grijpt en wegslentert. Reacher volgt de moordenaar te voet, niet wetende dat dit niet een willekeurige daad van geweld is. Hij maakt deel uit van iets veel groters… een sinistere, geheime samenzwering, met machtige mensen verstrikt in een uitgebreid complot dat geen ruimte laat voor fouten. Als er één stap in gevaar komt, moet de dreiging snel, stil en permanent worden verwijderd. Want als de dreiging Reacher is, is er geen plan B…

 Bestel direct

Reserveer alvast De Zoete Zusjes moppenboek 2

De Zoete Zusjes en hun moeder Hanneke de Zoete hebben wat afgelachen het afgelopen jaar. In De Zoete Zusjes moppenboek 2, hebben Saar en Janna weer de leukste grappen en raadsels voor je verzameld. Voor elke dag is er een goeie gloednieuwe grap. Dat wordt dus weer lachen, gieren, brullen! Dit moppenboek verschijnt 28 februari. 

 Reserveer alvast