Geeft u ook een prentenboek cadeau?

De campagne 'Geef een (prenten)boek cadeau' is weer van start gegaan. Dit jaar is gekozen voor Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen. Een zonnig ijsberen verhaal, het allereerste over de beroemde Kleine IJsbeer, van auteur en illustrator Hans de Beer. Het prentenboek is verkrijgbaar bij Boekhandel Daan Nijman voor slechts € 2,99. 

Lekker erop uit met het mooie weer
De lente begint eindelijk een beetje aan te breken. Gaat u er lekker op uit met dit weer? Bent u plannen aan het maken voor de vakantie? Wat is er dan fijner om door reisgidsen of en andere boeken te bladeren vol met tips en suggesties. Kom langs en bekijk ons ruime assortiment. 

Boek van de week door Femke

De kuil van Laura van der Haar

Een korte samenvatting van dit boek zou kunnen zijn: een roman over obsessies, verweven met de natuur. Iedereen kent het wel: jezelf ergens helemaal in verliezen. In de meeste gevallen laten wij het niet tot een obsessie worden; weten we op het juiste moment onszelf te herpakken en weer op het goede spoor te zetten. Ook de natuur, en hoe wij ermee omgaan, speelt een belangrijke rol in deze roman. De bodem, de grond wordt tot een personage gemaakt.

Het jonge stel Kasja en Lennart zit nu al vast in hun relatie. Het lukt hen niet om op tijd in te zien dat ze allebei obsessief bezig zijn. Ze laten het te ver komen met alle gevolgen van dien.

Lennart zit volop in een rouwproces; zijn zusje Meijke ligt in coma na een val uit een hoge boom. Alles duidt op een zelfmoordpoging. Zo gaat althans het verhaal, maar niet iedereen wil dat geloven. Lennart doet er alles aan om het ware verhaal van het ongeluk te achterhalen en dwaalt door de bossen op zoek naar aanwijzingen. Tot het obsessieve aan toe.

Kasja werkt als serveerster bij De Kuil, een pannenkoekenrestaurant aan de rand van het bos. Ze ontmoet er Charles. Een vastgoedmagnaat, een gladde vent. In eerste instantie is hij een gewone klant, een vader, een echtgenoot die met zijn gezin koffie komt drinken en pannenkoeken eet. Maar als snel ontwikkelt zich een vurige affaire tussen Kasja en Charles, waarin de gelijkwaardigheid ver te zoeken is en Kasja een soort van bezeten raakt. Ze kan aan niets anders meer denken.

Door beider dwangmatig gedrag ontstaat er steeds meer afstand tussen Lennart en Kasja. Ze raken elkaar uiteindelijk helemaal kwijt. Het verhaal wordt steeds grilliger en ze worden beiden als het ware de afgrond in gezogen. Tot ze ineens beseffen wat ze op het spel zetten, het verlangen naar elkaar terugkomt en het vuurtje weer wordt aangewakkerd.

Laura van der Haar schreef verschillende boeken en schopte het met haar roman ‘Een week of vier’ al eens tot de longlist van de Libris Literatuurprijs. Ze heeft een achtergrond als archeoloog en dat lees je terug in dit verhaal. De beschrijvingen van het bos, van de kuil in het bos, van de bomen, de mossen, de sporen en de schimmels in de natuur komen duidelijk van iemand die er verstand van heeft. 

Geef een prentenboek cadeau

Dit jaar is de klassieker Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen gekozen als campagnetitel. Het prentenboek is verkrijgbaar bij ons in de boekhandel voor slechts € 2,99. 

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Voor een klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander.
Over Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen Lars, de kleine ijsbeer, drijft op een ijsschots weg uit zijn witte poolwereld en komt in en land waar alles groen is. Hij ziet er vreemde planten en bloemen en ontmoet dieren die hij nog niet kent. Maar hoe komt hij weer thuis? 

Winnaar Libris Literatuurprijs 2023

Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje heeft de Libris Literatuur Prijs 2023 gewonnen. De jury onder leiding van Beatrice de Graaf, historicus, hoogleraar History of International Relations & Global Governance aan de Universiteit Utrecht, koos uit zes genomineerden de winnaar van Libris Literatuur Prijs 2023 voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

Het lied van ooievaar en dromedaris
Eliza May Drayden, het hoofdpersonage van 'Het lied van ooievaar en dromedaris', is al dood als de roman in het jaar 1847 in het Yorkshire dorpje Bridge Fowling begint. Ieder volgend hoofdstuk schuift ten opzichte van het voorgaande een stukje op in de tijd, totdat het verhaal in het elfde hoofdstuk in onze huidige tijd is aangeland. De roman vertelt dan ook niet over Eliza May Draydens leven, maar over haar roerige leven na de dood. De lezer leert Eliza May kennen via de levens van anderen, en via biografieën en verhandelingen over haar, want zij was de schrijfster van een uitzonderlijke roman, die tijdens haar leven werd verguisd, maar die in de loop van 170 jaar door steeds meer lezers als een meesterwerk wordt gezien. 

Ebook van de week: Definitie van liefde

Met de succesvolle actrice Rose lijkt alles goed te gaan. Ze woont in een van de betere wijken van New Orleans en staat op het punt op tournee te gaan door Europa. Kort na de ontdekking van haar zwangerschap wordt ze door haar verloofde verlaten. Dit stelt Rose voor een onmogelijke keuze: het kind houden of niet. Op dit kruispunt van haar leven gaat ze terug de rivier over, waar haar Vietnamese ouders zich als bootvluchtelingen in een gewelddadige omgeving staande houden. Terug naar de frituurtent waarvan ze al heel jong wist dat haar toekomst daar niet lag.

Op een even ontroerende als schitterende wijze vertelt Nhung Dam dit pijnlijke liefdesverhaal. Een verhaal over ontworsteling, moederschap, migratie, kunst en seks. Over het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw. Met Definitie van liefde bewijst Dam zich opnieuw als een krachtige en eigenzinnige verteller.

Bestel direct

Reserveer alvast de nieuwe thriller van Karin Slaughter

Will Trent is terug! Op 13 juni verschijnt Na die nacht, een nieuwe thriller met Sara Linton en Will Trent in de hoofdrol.

Vijftien jaar geleden werd Sara Lintons leven volledig op zijn kop gezet toen een avondje uit in een gewelddadige aanval eindigde, die haar wereld uiteen deed spatten. Inmiddels is ze erin geslaagd haar leven weer op te bouwen. Ze is een succesvol arts, verloofd met Will Trent – van wie ze zielsveel houdt – en heeft het verleden achter zich gelaten.

Tot ze tijdens een nachtdienst op de spoedeisende hulp de zwaargewonde Dani Cooper treft met letsel dat akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van haarzelf destijds. Terwijl Sara alles op alles zet om het leven van deze jonge vrouw te redden, beseft ze dat het verleden niet voor altijd begraven kan blijven...

Reserveer alvast