Het grote genieten is begonnen

Voor velen is de zomervakantie aangebroken. Een periode om het vaste ritme los te laten en ons over te geven aan de waan van de dag.

Wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Niets moet en alles mag. Eindelijk eens beginnen aan dat boek dat al een tijd ligt te wachten. Of tijd om ongedwongen rond te neuzen bij ons in de boekhandel. Wees welkom!

Boek van de week door Femke

Deze week Tall Bones van Anna Bailey

Eerlijk is eerlijk, Tall Bones en ik hadden een moeilijke start. We konden elkaar in het begin niet echt vinden en mijn gedachten dwaalden zo nu en dan af. Gelukkig is het meer dan goed gekomen en hebben we een korte maar intensieve band opgebouwd. Toen het verhaal mij te pakken had liet ik het niet meer los. Dit boek verdiend een groot publiek en zal veel mensen kunnen bekoren. Het is een boek dat je bij de kladden pakt, waar je ingezogen wordt. Het beklemmende, de wisselingen tussen heden en verleden, dat maakt het een ware pageturner.

Het verhaal gaat over een kleine gemeenschap in Whistling Ridge, een stadje in de greep van de visie van de zeer orthodoxe dominee met extreme opvattingen. De familie Blake heeft een moeilijke verstandshouding met elkaar en huiselijk geweld is meer regel dan uitzondering en zorgt voor gevaarlijke situaties. Als op een avond Abigail, de dochter van het gezin niet meer thuiskomt ontstaat er een hetze en de zondebok krijgt het zwaar te verduren.

Het verhaal wordt afwisselend verteld tussen heden en verleden. Zo vallen puzzelstukjes heel langzaamaan steeds beter op hun plaats en wordt het mysterie rondom de vermissing van Abigail beetje bij beetje ontrafeld. Wat heel knap is aan dit verhaal is dat het tot de laatste zin interessant en beklemmend blijft. Je wil alles tot je nemen en niets er van missen.

Dit boek heeft niet het stempel (literaire) thriller. Maar spannend, dat is het! Gelukkig is mij ten gehore gekomen dat ze al hard aan het werk is voor haar tweede roman.

Ebook van de week: De zomer van je leven

De zomer van je leven is de nieuwe zomerse feelgoodroman van bestsellerauteur Jill Mansell. Wanneer de tieners Amber en Lachlan terechtkomen in hetzelfde pleeggezin ontstaat er een hechte band. Verhuizen naar het schitterende Cornwall is het beste dat hen ooit is overkomen – en nu, als volwassenen, is hun band sterker dan ooit.

Maar Amber heeft een geheim: ze is verliefd op Lachlan – haar beste vriend! - en weet dat het nóóit kan werken. Lachlan is een echte rokkenjager en absoluut geen relatietype. Bovendien maken ze zich zorgen om hun pleegvader, weduwnaar Teddy. Hij gelooft weer in de liefde, maar is zijn nieuwe, opvallend mooie vriendin Olga wel zo perfect als ze lijkt?

Maak je klaar voor een zomer vol onverwachte ontmoetingen en verrassingen!

 

Bestel online

Stripboek Zestig lentes, vrije vlucht

Josy laat pal op haar zestigste verjaardag resoluut haar uitgebluste huwelijk achter zich. Ze gaat er vandoor in een Volkswagen-busje, en probeert van haar herwonnen vrijheid te genieten. Maar haar man, kinderen en vrienden kunnen maar weinig begrip opbrengen voor die beslissing. Josy krijgt gelukkig steun van haar nieuwe, jonge buurvrouw en Christine, een vrouw die op haar vijfenvijftigste ook alles achter zich liet. Tussen Josy en Christine ontstaat een even onverwachte als oprechte liefde. Met 60 lentes bewijst scenariste Ingrid Chabbert dat op liefde én seksualiteit geen leeftijdsgrens staat. Aimée de Jongh doet met haar zachte en precieze tekenwerk eer aan dit ontroerende verhaal. 

 

Bestel online

Cadeaus uit de regio

Bent u nog op zoek naar een leuk en betaalbaar cadeau uit de regio? Naast de vele regionale boeken hebben wij in de winkel nu ook Drentse lekkernijen en onder andere mokken met verschillende prents. Leuk om aan vrienden en familieleden te geven die elders in het land of de wereld wonen. 

 

Reserveer alvast de nieuwe Jimmy Nelson

Op zaterdag 17 september presenteert Jimmy Nelson zijn gloednieuwe fotoboek Between the Sea & the Sky; een ode aan Nederland en haar volk. 

Toen reizen in het voorjaar van 2020 plots onmogelijk bleek, pakte Nelson de fiets in plaats van het vliegtuig en reed hij langs Nederlandse vissersdorpen, polderlandschappen en vestingstadjes. Hij ontdekte de traditionele Nederlandse dracht en realiseerde zich dat die eigenlijk net zo bijzonder is als de culturele uitingen van de Papoea's of Masai. 

Het boek toont een deel van de Nederlandse identiteit die bijna verdwenen en vergeten is. Als onderdompeling in de cultuur van zijn geadopteerde vaderland is Between the Sea & the Sky bovendien zijn meest persoonlijke boek tot nu toe. 

Het boek is verkrijgbaar voor de prijs van € 125,-. U kunt hem alvast reserveren door een e-mail te sturen naar info@daannijman.nl.