Bestel nu uw lesmaterialen voor de Kinderboekenweek 2023

De Kinderboekenweek 2023 is van 4 t/m 15 oktober maar het is nu al tijd om uw lespakketten te bestellen. In deze nieuwsbrief informeren wij u hier graag over. Daarnaast meer over de thematitels van dit jaar, de verschillende activiteiten en informatie over hoe u kunt sparen voor uw schoolbibliotheek. 

De Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis
Het thema is dit jaar Bij mij thuis. Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, en boeken zijn daarbij een goed hulpmiddel. Boeken wakkeren het gesprek aan om te vertellen over thuis en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten.

Kinderboekenweekgeschenk 2023
Sanne Rooseboom schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk, Ravi en de laatste magie. Sanne Rooseboom (1979) debuteerde in 2016 met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje. Daarna volgde Het Ministerie van Oplossingen waarvan inmiddels meerdere delen verschenen zijn. Yvonne Jagtenberg maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. 

De lespakketten

Via de website van het CPNB kunt u zoals altijd de verschillende lespakketten bestellen:

- Het Kinderboekenweek 2023 Lespakket
- De Nationale Voorleesdagen 2024 Lespakket
- Nederland Leest Junior 2023 Boekenpakket voor scholen 
- Kinderjury 2024 Lespakket

Plaats uw bestelling voor 1 juni 2023 via CPNB - onderwijs.cpnb.nl. Geef hierbij aan dat u het bij Boekhandel Daan Nijman wilt ophalen en wij zorgen voor de rest. 

Ook de verschillende thematitels kunt u via deze website bestellen. Uiteraard staan wij ook voor u klaar bij ons in de winkel om u te voorzien van informatie en advies. 

Kinderboekenweek, Voorleesdagen en Kinderjury

Naast de Kinderboekenweek kunt u dus ook al de lespakketten bestellen voor de andere campagnes zoals de Nationale Voorleesdagen. Maar denkt u ook eens aan het lespakket van de Kinderjury 2024. 

Kinderjury 2024: Lezersprijs voor het beste kinderboek
Doet uw school ook mee aan de Kinderjury 2024? Tijdens de Leesweken van de Kinderjury mogen kinderen alle boeken uit het voorgaande jaar lezen die ze willen. Ze leren boeken kiezen, vinden nieuwe lievelingsboeken en -schrijvers, en mogen hun mening geven. Aan het einde van de campagne brengen ze hun stem uit tijdens de Stemweek. De Kinderjury is een unieke prijs, want hier zijn het de kinderen die bepalen! Het is een goede aanleiding om met de klas over boeken te praten, of ze nu graag lezen of juist niet. De Kinderjury zorgt voor meer leesplezier, omdat kinderen zelf een keuze kunnen maken en vervolgens hun meningen met anderen kunnen delen.

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 2023

Wij zijn al druk bezig om weer een mooi programma met activtiteiten neer te zetten tijdens de Kinderboekenweek 2023. De volgende activiteiten staan op het programma:

- De Zoete Zusjes komen naar de boekhandel

- Speurtocht door de boekhandel

- Knutselmiddag 

- Kinderkassa: reken je eigen boeken af en pak ze zelf in.

Hou onze website en de socials in de gaten voor de definitieve invulling van het programma. 

www.daannijman.nl

Spaar boeken voor uw schoolbibliotheek

Tijdens de Kinderboekenwek 2023 organiseert Boekhandel Daan Nijman de actie ‘Sparen voor uw schoolbibliotheek’. Een mooie manier om uw schoolbibliotheek gratis uit te breiden met een verse aanwas nieuwe kinderboeken.

Zo werkt het

  • Koop tijdens de Kinderboekenweek een kinderboek bij Boekhandel Daan Nijman en lever de kassabon in op school.
  • De school verzamelt al deze kassabonnen.
  • De verzamelde bonnen kunnen t/m 15 november 2023 worden ingeleverd bij Boekhandel Daan Nijman.
  • De kassabonbedragen worden bij elkaar opgeteld en de school ontvangt hiervan een waardebon.
  • Uw school mag t/m 15 december 2023 voor 20% van het totaalbedrag van de waardebon kinderboeken uitzoeken bij Boekhandel Daan Nijman. 

Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen!