De blaadjes vallen van de boom... tijd voor ontspanning

Het weer wordt wisselvalliger en onstuimiger. Dit betekent soms minder buiten zijn en meer binnen. Met de feestdagen in het vooruitzicht en de onzekere tijden zoeken mensen ontspanning en rust. En hoe kan dit beter dan met een goed boek. 

Wekelijks verschijnen er weer prachtige boeken die bij ons in de winkel te vinden zijn en tevens te bestellen via onze website. Van prachtige romans tot kinderboeken, van thrillers tot geschiedenisboeken. Doe inspiratie op met deze nieuwsbrief, ook alvast voor de feestdagen. 

Tip van Liesbeth: Omringd door water

Eilanden hebben mij altijd al geboeid. In Omringd door water komen alle echte eilanden voorbij en ook nog alle voormalige eilanden. In totaal beschrijft dit boek de geschiedenis van de 25 Nederlandse eilanden. Wat maakt het leven op een bepaald eiland anders dan op het vasteland of op een ander eiland? Uiteraard is het boek rijkelijk geillustreerd. Wat zou het leuk zijn om alle eilanden een keer te bezoeken. En natuurlijk ontbreekt mijn favoriete eiland niet: Schiermonnikoog.

 

Bestel hier

Bedankt voor alle steun

Jammer genoeg mocht ik de prijs voor Beste boekverkoper van het jaar niet meenemen naar Roden.

Desalnietemin wil ik iedereen heel erg bedanken voor de support, de stemmen en de geweldige reacties.

Femke

 

 

 

Ebook van de week: De overlevenden

De grote literaire bestseller uit Zweden. Een weergaloos en intens verhaal over een disfunctionele familie en de gevolgen van een groot trauma uit het verleden.

 

Bestel hier

Signeersessie 'ABRUZZO, bitter en zoet' 

Zaterdagmiddag 6 november van 15.30 uur tot 17.00 uur signeert Mieke van Delden haar nieuwe boek ‘ABRUZZO, bitter en zoet’ bij boekhandel Daan Nijman in Roden.

De Abruzzo is de regio ten oosten van Rome en bestaat uit  vier grote beschermde natuurparken, waar onder andere de wilde beer de wolf gezelschap houdt.

In 2009 kwam de Abruzzo in het nieuws doordat het getroffen werd door een zware aardbeving, evenals veel bergstadjes in de omgeving. Mieke en haar man Frits verhuurden in die tijd in Toscane caravans op een camping. Ze reisden af naar de hoofdstad l’Aquila en volgden de wederopbouw. Zo ontstond dit boek.

Bent u benieuwd? We zien u graag 6 november bij ons in de winkel.

 

Nu verkrijgbaar: Astronavigatie, 2de druk

De tweede druk van Astronavigatie van Columbus tot Willem Barentsz voor de moderne zeiler is verschenen en nu verkrijgbaar bij Boekhandel Daan Nijman. Met declinatietafels voor de zon, daglengtetafels voor de gehele aarde en het Regiment van de Poolster.

Een modernere versie van een zeemanshandboek zoals zestiende-eeuwse zeevarenden. Die handleidingen bestaan in het algemeen uit drie delen: een inleiding, een instructie en het regiment van de zon. Daarnaast hebben de auteurs er een eenvoudige methode aan toegevoegd om een redelijke schatting van de lengtegraad te krijgen uit de tijdstippen van zonsopkomst en zonsondergang.