Het nieuwe boekenseizoen is geopend! 

De nazomer is nog niet helemaal voorbij, maar qua temperaturen merken we in de ochtend en avond wel dat de herfst in aantocht is. Het najaar is bij uitstek geschikt om heerlijk te ontspannen met een goed boek. Ook is het najaar het seizoen met leuke activiteiten, en veel nieuwe boeken heel veel nieuwe boeken. Er zijn nieuwe titels van onder andere Suzanna Jansen, Stephen King, Jorn Lier Horst, Herman Koch, Hedy D'ancona, Oek de Jong, Jan Siebelink, Raynor Winn, en zelfs van J. J. Voskuil. 

Kinderboekenweek 2022
Het feest waar we in de boekhandel altijd naar uitkijken is in aantocht: De Kinderboekenweek. Deze vindt plaats van 5 t/m 16 oktober. Met dit jaar als thema "Gi-ga groen". Uiteraard met een passend Kinderboekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton. Beter bekend als het duo van de serie de Waanzinnige Boomhut. 

Boekpresentatie Suzanna Jansen
Graag attenderen wij u ook op de boekpresentatie van het nieuwe boek van Suzanna Jansen, auteur van onder andere Het Pauperparadijs, in Theater de Winsinghhof in Roden op zondag 2 oktober. De omwenteling of de eeuw van de vrouw is een wervelend vertelde geschiedenis van de vrouw in Nederland. Deze activiteit is tot stand gekomen door een samenwerking tussen theater, bibliotheken en boekhandel. 

De boekenfluisteraar van Carsten Henn

Dit keer een ode aan het boek, aan zijn lezers en aan zijn boekverkopers. Deze rol moet niet te licht worden geacht. Dit boek laat zien wat de liefde voor boeken kan doen. Het verspreiden van verhalen aan iedereen die het nodig heeft.

Het verhaal gaat over Carl Kollhoff. Na jarenlang in een boekhandel te hebben gewerkt heeft hij nu de rol van boekenfluisteraar op zich genomen. Hij bezorgt boeken aan bijzondere klanten die soms zelf niet weten welk boek ze nodig hebben, maar gelukkig weet Carl dat wel. 


Als het jonge meisje Schascha haar intrede doet in het verhaal voelt het eerst wat ontwennig. Carl zit helemaal niet op Schascha te wachten. Schascha wil mee op de bezorgronde die Carl iedere avond doet.  Schascha is niet af te winpelen en is volhardend, een meisje met een missie. Er ontstaat een bijzondere vriendschap.  

Het is niet alleen maar rozegeur en maneschijn. De boekhandel wordt overgenomen en de nieuwe eigenaar heeft een heel andere visie. Ook vindt zij de rol van Carl niet langer van toegevoegde waarde en wil eigenlijk wel van hem af. Carl wordt ontslagen en zijn wereld stort in. 

Het verhaal laat zien wat onmenselijkheid met iemand kan doen. Hoe verwoestend eenzaamheid kan zijn. Dat geluk hem soms in de kleine dingen zit, een beetje aandacht voor de ander kan al zoveel doen. Blijf de mens zien. 

Ik hou niet zo van het woord maar ja het is feelgood of feelbetter after reading. Zonder dat het te zoet, te vanzelfsprekend, te voorspellend of  dat het er allemaal te dik bovenop ligt. Het verovert je hart. Ik was bijna in staat een handtekeningen actie op te zetten voor hem zodat hij zijn baan kon behouden.

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen!

Het feest voor de kinderen in de boekhandel, de Kinderboekenweek, komt er weer aan. En wij hebben er zin in. Kinderen kunnen weer heerlijk zélf een boek uitkiezen. De Kinderboekenweek van 2022 heeft als thema Gi-ga-groen! en vindt plaats van 5 t/m 16 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton, auteurs van de populaire De waanzinnige boomhut-reeks.

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek
Wij zijn druk met de organisatie van verschillende leuke en uitdagende activiteiten voor de kinderen. Hierbij alvast een aantal activiteiten die u in de agenda kunt noteren:

  • Donderdag 6 oktober: bezoek van Sanne Rooseboom, auteur van Mot en de metaalvissers en het ministerie van oplossingen
  • Donderdag 6 en 13 oktober: onze kinderkassa is geopend
  • Zaterdag 8 oktober: bezoek van Repticura, echte reptielen in de winkel
  • Vrijdag 14 oktober: een echte imker in de winkel waar de kinderen alles aan kunnen vragen
  • Doorlopend een boomhut knutselwedstrijd

 

Boekpresentatie Suzanna Jansen

Op zondag 2 oktober komt Suzanna Jansen, auteur van Het pauperparadijs, naar Theater de Winsinghhof in Roden. Zij presenteert en vertelt over de totstandkoming van haar nieuwe boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw. Aansluitend zal Suzanna haar nieuwe boek signeren. 

Over De omwenteling of de eeuw van de vrouw
De omwenteling of de eeuw van de vrouw is een wervelend vertelde geschiedenis van de vrouw in Nederland. Een persoonlijk en meeslepend verhaal van de emancipatie. Hoe verging het Betsy en haar dochters na Het pauperparadijs? Suzanna Jansen schetst in haar nieuwe boek de afgelopen eeuw vanuit een nieuw perspectief: dat van de vrouw. 

In haar persoonlijke, meeslepende stijl legt zij de anatomie bloot van de tergend trage, maar niet te stuiten omwenteling van de emancipatie. En ze toont dat de genderverhoudingen van onze tijd hierin hun wortels hebben. Suzanna Jansen weet in De omwenteling of de eeuw van de vrouw als geen ander met een klein verhaal een grote geschiedenis te vertellen.

De boekpresentatie begint om 15.00 uur. Voor kaarten kunt u een e-mail sturen naar ramona@daannijman.nl. De prijs van een kaartje is € 7,50.  

Boekhandel Daan Nijman organiseert deze boekpresentatie in samenwerking met de Bibliotheek Noordenveld en Theater de Winsinghhof.  

 

Het nieuwe boek van Jimmy Nelson is nu verkrijgbaar

Op zaterdag 17 september presenteerde Jimmy Nelson zijn gloednieuwe fotoboek Between the Sea & the Sky; een ode aan Nederland en haar volk. 

Toen reizen in het voorjaar van 2020 plots onmogelijk bleek, pakte Nelson de fiets in plaats van het vliegtuig en reed hij langs Nederlandse vissersdorpen, polderlandschappen en vestingstadjes. Hij ontdekte de traditionele Nederlandse dracht en realiseerde zich dat die eigenlijk net zo bijzonder is als de culturele uitingen van de Papoea's of Masai. 

Het boek toont een deel van de Nederlandse identiteit die bijna verdwenen en vergeten is. Als onderdompeling in de cultuur van zijn geadopteerde vaderland is Between the Sea & the Sky bovendien zijn meest persoonlijke boek tot nu toe. 

Het boek is nu verkrijgbaar bij ons in de winkel voor de prijs van € 125,-. 

 

Ebook van de week: Geschiedenis maken

Als de jonge historicus Michael Young zijn proefschrift over de jeugd van Hitler heeft afgerond, kan zijn doctorstitel hem eigenlijk niet meer ontgaan. Een ontmoeting met Leo Zuckerman – een bejaarde natuurkundige die de Holocaust overleefde en een machine heeft uitgevonden waarmee de geschiedenis aangepast kan worden – verandert de situatie echter.

Zouden ze in staat zijn de geboorte van Hitler te verhinderen? Maar wat zou dat voor gevolgen hebben voor het verloop van de geschiedenis? 

Geschiedenis maken is een bijzonder geestige, prikkelende roman over de vraag wie verantwoordelijk is voor de geschiedschrijving: de mens of de geschiedenis zelf? 

 

Direct bestellen