Hoor de wind waait door de bomen

Wij vinden het echt Sinterklaasweer en dat komt goed uit want maandag is het alweer zover, dan is het pakjesavond. Voor al uw last-minute Sinterklaasaankopen staan wij vandaag en morgen voor u klaar. Vandaag zijn wij geopend tot 17.00 uur en morgen van 13.00 uur tot 17.00 uur. En maandag staan wij ook gewoon de hele dag voor u klaar. Tijd genoeg dus om de perfecte Sinterklaascadeaus op tijd in huis te halen. Wees welkom en laat u inspireren. 

Dr. Denker komt er weer aan
Vlak voor de Kerstdagen verschijnt hij weer in het Dagblad van het Noorden, de Dr. Denker kerstpuzzel. Reserveer alvast indien u deze niet wilt missen. 

Boek van de week door Femke

De beesten van Gijs Wilbrink

Als je kunt debuteren met zo’n roman, kun je alleen maar rekenen op heel veel positieve reacties. Gijs Wilbrink heeft een roman afgeleverd waar je U tegen zegt. Ik mocht een vooruitexemplaar lezen en dat is vaak een teken dat de uitgever in ieder geval heel enthousiast is. En terecht!

Je hebt boeken waarbij je eerst even je best moet doen om erin te komen. En je hebt boeken waar je meteen middenin zit. Waarbij je denkt ‘waarom ben ik hier niet eerder aan begonnen?’ Dit is zo’n roman. Alleen al de openingszin:

‘Ik wil niet veel zeggen, maar volgens mij ging het al mis met Tom Keller toen die twee ooms hem ’s nachts meenamen naar het bos en hem dingen lieten doen die een jongen van negen nog lang niet zou moeten doen.’

Tom Keller zijn moeder is overleden bij zijn geboorte. Zijn vader probeert door hard te werken zijn geld eerlijk te verdienen. Zonder de liefde van een moeder en met een vader die er nooit is, wordt Tom een gemakkelijke prooi voor zijn familieleden; zij verdienen hun geld met louche handel en bedenkelijke zaken. De familie Keller heeft geen goede naam in de regio; overal waar de naam Keller valt, wordt er met opgetrokken wenkbrauwen, een afwachtende houding of ontwijkend gereageerd. De twee ooms Johan en Sjarrel hebben een strooptechniek bedacht die het daglicht eigenlijk niet kan verdragen. Hun neefje Tom mag uiteindelijk de restanten van de konijnen van de weg peuteren. Tom is verpest voor het leven door de gruwelijkheden uit zijn jeugd. Eén familie, één dorp, één regio. Een nertsenfokkerij, drugshandel, geweldplegingen en verstoorde relaties zijn ingrediënten in dit verhaal. Om er maar eens een paar te noemen.

We leren Isabella, oftewel Isa, kennen doordat ze op zoek gaat naar haar vermiste vader Tom. Er hangt een groot raadsel om de vermissingszaak. Isa was net bezig de banden te verbreken met haar turbulent familie en bouwde ergens anders aan haar eigen toekomst. Maar ze keert toch terug naar haar geboortestreek. Nu haar familie haar zo nodig heeft. Als het hele dorp uitloopt om haar vader Tom Keller te zoeken, vraagt Isa zich af waar deze mensen waren toen zij ze in haar jeugd nodig had. 

Wilbrink weet de spanning er lang in te houden. In eerste instantie roept het verhaal steeds meer vragen op. En als lezer wil je uiteindelijk wel heel graag weten hoe een en ander nu in elkaar steekt. De schrijfstijl is soms zo beklemmend dat je twijfelend verder leest, omdat je je afvraagt of je dit allemaal echt wel wilt weten. Het is misschien goed om te vermelden dat je voor het lezen van dit boek een sterke maag moet hebben.

Nieuw: De jongen, de mol, de vos en het paard - het geanimeerde verhaal

In De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal van Charlie Mackesy gaat een nieuwsgierige jongen op zoek naar een thuis. Onderweg ontmoet hij een wijze mol, een bedachtzame vos en een krachtig paard, en dat is het begin van hun vriendschap. De grote, full colour illustraties brengen de karakters tot leven, waardoor je in hun wereld stapt. De illustraties zijn gebaseerd op de BBC animatiefilm van ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’. Het verhaal is met liefde vertaald door Arthur Japin vanuit het origineel ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse – The Animated Story. 

 

Bestel direct

Bestel tijdig uw kerstpakket

Ook voor kerstpakketten en relatiegeschenken kunt u terecht bij Boekhandel Daan Nijman. Wij kunnen voor u een mooi pakket samenstellen, eventueel gepersonaliseerd. Denk aan een mooi (kook)boek, een spel of een mooi verpakte boekenbon. Wij denken graag met u mee. Bestelt u wel op tijd.  

 

Ebook van de week: Mary en Rose

Moeder Clare heeft door een slimmigheid wat geld verdiend en de familie Aubrey geniet nu van kleine luxes. De kinderen zijn opgegroeid tot tieners: de tweeling Mary en Rose zit op een muziekacademie in Londen en ontdekt een wereld aan muziekleraren en concertzalen, maar ervaart ook de onromantische hardheid van het leven als professioneel pianist. Hun broer, Richard Quin, lijkt voorbestemd voor literaire grootsheid in Oxford. Hun oudere zus Cordelia heeft haar artistieke ambities opgegeven om te trouwen en nicht Rosamund werkt als verpleegkundige. Maar als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt en zijn donkere schaduw over de wereld werpt, worden alle zwaarbevochten zekerheden van de familie Aubrey aan het wankelen gebracht. 

 

Bestel direct

Reserveer alvast de Dr. Denker kerstpuzzel

Wilt u dit jaar niet misgrijpen en met de hele familie , jong en oud tussen Kerst en Oud & Nieuw samen rond de tafel om de breinbrekers te ontrafelen? Reserveer dan alvast een exemplaar van de Dr. Denker kerstpuzzel.

Dr. Denker is een fenomeen in het noorden van Nederland en ver daarbuiten. Dr. Denker maakt sinds jaar en dag woordraadsels voor wat eerst het Nieuwsblad van het Noorden heette en nu Dagblad van het Noorden is. In 1980 kwam Dr. Denker met Kerst met zijn eerste denk-beelden, bijzondere beeldraadsels oftewel cryptische rebussen. Toen nog eenvoudig van opzet en redelijk makkelijk op te lossen. Inmiddels immens populair en uitdagender dan ooit.