Van alles te beleven tijdens De Kinderboekenweek

Afgelopen woensdag is het grote feest voor kinderen in de boekhandel gestart: De Kinderboekenweek 2021. Dit jaar met als thema 'Worden wat je wil'. Annemieke heeft afgelopen woensdag voorgelezen uit het speciaal voor De Kinderboekenweek gemaakte prentenboek Dromer. Echt een aanrader voor iedereen en nu voordelig verkrijgbaar. 

Bezoek van de brandweer en Gerry Huizenga
Morgen komt de brandweer niet blussen, maar voorlezen bij ons in de boekhandel. Ze nemen de brandweerauto mee waar kinderen op, in en door mogen. Een leuke manier om kennis te maken met het beroep van brandweerman of brandweervrouw. Schrijfster Gerry Huizenga komt woensdag 13 oktober langs om te vertellen over haar werk en voor te lezen aan de kinderen. Meer over deze activiteiten verderop in deze nieuwsbrief.  

De brandweer komt langs 

Morgen komt vanaf 13.00 uur de brandweer langs. Altijd al eens kennis willen maken met het beroep van brandweerman of brandweervrouw? Kom dan gezellig langs en wie weet mag je wel in, op en door de brandweerwagen. 

Ze zijn er tot 16.00 uur. Aan blussen komen ze hopelijk niet toe, wel aan voorlezen uit verschillende boeken over de brandweer. 

 

Workshop Gerry Huizenga

Woensdag 13 oktober komt schrijfster Gerry Huizenga langs bij ons. Zij is schrijfster van de spannende boeken over Geert en Bowien die allerlei avonturen beleven in het doorgaans zo rustige Westeresch. Het derde deel in deze serie verschijnt later dit najaar. 

Gerry Huizenga was als kind al gek op boeken. Eenmaal in een spannend verhaal, kon ze het niet meer wegleggen. Nu verzint ze zelf verhalen en is ze schrijfster van kinderboeken. Maar hoe doet ze dat? Waar begint een verhaal? Hoe komt ze aan de personen in het verhaal, de personages? 

Op woensdagmiddag 13 oktober gaat ze dat met de kinderen eens fijntjes uitpluizen. En wie weet kom je de boekwinkel uit met een hoofd vol verhalen! Neem ook zeker je eigen lievelingsboek mee zodat je daar vragen over kunt stellen. En wie weet leest Gerry ook nog een stukje voor. 

 

Activiteiten tijdens De Kinderboekenweek

Naast dat de brandweer en Gerry Huizenga langskomen, is er tijdens De Kinderboekenweek nog meer te beleven bij Boekhandel Daan Nijman. Kinderen kunnen komen knutselen, kleuren en speuren bij ons in de winkel. Tevens is De Kinderkassa weer geopend op donderdag 14 oktober. Het volledige programma kunt u hier terugvinden.

Naast de activiteiten bij ons in de winkel, wordt er ook in de omgeving van alles georganiseerd. Op 16 oktober is er bijvoorbeeld een ” meet and greet met beroepen” in de bibliotheek van Peize.