De Kinderboekenweek is in volle gang

Afgelopen woensdag is het grote feest voor kinderen in de boekhandel gestart: de Kinderboekenweek 2022. Het thema is dit jaar 'Gi-ga-groen'. We hadden een feestelijke opening met het Kinderboekenbal en donderdag was schrijfster Sanne Rooseboom bij ons in de winkel om te vertellen over haar werk. Tijdens de Kinderboekenweek (tot en met 15 oktober) krijgt u bij aankoop van 12,50 euro het geweldige kinderboekenweekgeschenk, geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton.

Bezoek Repticura en imker Rik
De Kinderboekenweek is dus nog lang niet voorbij. Repticura bezoekt zaterdag 8 oktober onze winkel en vrijdag 14 oktober vertelt imker Rik over zijn werk. Meer over deze activiteiten leest u verderop in deze nieuwsbrief. We zien jullie graag deze Kinderboekenweek bij Boekhandel Daan Nijman.

Imker Rik vertelt over zijn werk

Op vrijdag 14 oktober komt imker Rik Harmsen vertellen over zijn werk. Je maakt kennis met het vak van imker. Rik neemt zijn pak, de bijbehorende kappen, gereedschap, kasten, honingraten en honing mee. Ook heeft hij de speciale was mee die je kunt oprollen tot kaarsen.

 

Bezoek Repticura

Op zaterdag 8 oktober komt Andrea van Repticura bij ons in de winkel met reptielen en andere dieren, zoals slangen, hagedissen en wellicht ook een vogelspin. Altijd al eens kennis willen maken met reptielen? Andrea laat ze aan jullie zien en vertelt erover. Ze beantwoordt uiteraard al jullie vragen.

 

Activiteiten in de Kinderboekenweek

Naast het bezoek van Repticura en imker Rik, is er tijdens de Kinderboekenweek nog meer te beleven bij Boekhandel Daan Nijman. Kinderen kunnen kleuren en speuren. En hun zelfgemaakte boomhut inleveren. Maken zij de mooiste boomhut? Dan maken ze kans op een overnachting in een echte boomhut bij de Norgerberg in Norg. Op donderdag 13 oktober is De Kinderkassa weer geopend! Het volledige programma vindt u hier.

 

Prentenboek Egalus

Egalus houdt van het geruis van de wind tussen zijn stekels. En van de warme zon op zijn zwarte neus. Kalm prikt hij iedere dag het bos schoon. Maar de andere dieren hebben het daar allemaal veel te druk voor. Tot op een dag alles anders wordt. 

Het prentenboek Egalus is speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt door Marije Tolman.