Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen

Woensdag 5 oktober start de Kinderboekenweek. Dit jaar met als thema 'Gi-ga-groen'. De natuur is overal om ons heen en buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Er zijn heel veel boeken die kinderen kunnen helpen een echte natuurheld te worden met bijvoorbeeld bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken of spannende verhalen over woeste buitenavonturen. 

Volop keuze
Of het nu gaat om een informatief boek of een echt leesboek, de natuur biedt auteurs tal van handvatten en inspiratie om kinderen kennis te laten maken met de natuur en de dieren. Uiteraard zijn er ook weer thematitels beschikbaar die passen bij het thema Gi-ga-groen. Kom langs bij ons in de winkel en wij adviseren u graag. 

Kinderboekenweekgeschenk en prentenboek
Natuurlijk is bij er aankoop van 12,50 euro aan kinderboeken het geweldige kinderboekenweekgeschenk, geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton, bekend van de populaire Boomhut-serie. Het prachtige prentenboek Egalus van Marije Tolman voor de jongste kinderen is te koop voor 8,25 euro. 

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek
Er valt van alles te beleven tijdens de Kinderboekenweek bij Boekhandel Daan Nijman. Sanne Rooseboom komt langs om te vertellen over haar werk als auteur, Repticura neemt verschillende bijzondere dieren - waaronder slangen - mee, een imker bezoekt de winkel en we organiseren een leuke knutselwedstrijd: maak je eigen boomhut. Verderop in deze nieuwsbrief leest u meer over de verschillende activiteiten en kunt u onze flyer downloaden. Deze kunt u zo ook verspreiden onder uw leerlingen (en hun ouders). 

Sanne Rooseboom komt naar de winkel

Op donderdag 6 oktober om 16.00 uur komt Sanne Rooseboom naar Boekhandel Daan Nijman. Zij is de schrijfster van de serie Ministerie van oplosssingen en het boek Mot en de metaalvissers.

Sanne komt vertellen over haar werk. Hoe komt zij tot haar verhalen? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe lang duurt het voordat een boek geschreven is?

Haar boeken worden ook regelmatig gelezen voor een boekbespreking. Dit is het moment voor kinderen om Sanne alles te vragen en de antwoorden eventueel te gebruiken voor hun boekbespreking. Of lees als leerkracht een van haar boeken klassikaal en stel gezamelijk enkele vragen op voor Sanne. 

Aan het einde van haar bezoek zal Sanne ook haar boeken signeren.  

 

Knutselwedstrijd: maak jij de mooiste boomhut?

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen thuis of bij ons in de winkel een eigen boomhut knutselen/bouwen. Gebruik hiervoor zoveel mogelijk natuurlijk materiaal. Denk aan afvalmateriaal, stokjes en bladeren. Dit kan uiteraard ook klassikaal, in kleine groepjes. 

De zelfgemaakte boomhutten kunnen van 5 t/m 14 oktober naar de winkel gebracht worden. Zij krijgen een mooi plekje bij ons in de etalage. 

Op zaterdag 15 oktober kiest een deskundige jury een winnaar. De winnaar ontvangt een cheque voor een overnachting in een echte boomhut bij de Norgerberg in Norg. 

 

 

Download hier de poster

Het programma tijdens de Kinderboekenweek

Woensdag 5 oktober
15.00 uur: Feestelijke opening met het Kinderboekenbal. Een special guest zal de opening verrichten. 

Donderdag 6 oktober
16.00 uur: Schrijfster Sanne Rooseboom vertelt over haar werk, beantwoordt vragen en signeert.
18.00 uur: Kinderkassa

Zaterdag 8 oktober
15.00 uur: Repticura in de winkel met verschillende dieren, waaronder slangen.

Woensdag 12 oktober
Gehele dag: Help ons mee om een megakleurplaat in te kleuren in de winkel.

Donderdag 13 oktober
18.00 uur: Kinderkassa

Vrijdag 14 oktober
16.00 uur: Imker Rik in de winkel om alles te vertellen over zijn werk.

Zaterdag 15 oktober
15.00 uur: Prijsuitreiking winnaar 'Knutsel de mooiste boomhut'.

Doorlopend
Knutsel jij de mooiste boomhut? Dit kan in de winkel of thuis.
Speurtocht door de winkel: Zoek de happy stones.

Prentenboek Egalus

Egalus houdt van het geruis van de wind tussen zijn stekels. En van de warme zon op zijn zwarte neus. Kalm prikt hij iedere dag het bos schoon. Maar de andere dieren hebben het daar allemaal veel te druk voor. Tot op een dag alles anders wordt. 

Het prentenboek Egalus is speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt door Marije Tolman. 

 

Kinderboekenweekgeschenk: Waanzinnige boomhutverhalen

De waanzinnige boomhut van Andy en Terry blijft maar groeien. Heel wat van hun avonturen waren te WAANZINNIG om op te schrijven … maar nu niet meer!

In welk dier verandert Terry Andy met zijn toverstaf? Hoe krijg je een stoel uit je neus op Stoel-in-je-neusdag? Wie kan tot in de ruimte springen tijdens de grote sprongen-springwedstrijd? Welk spelletje spelen Andy en Terry op de heel, heel regenachtige dag? Wat ruimt de supertopper-zuigeropper allemaal op?

Nieuwsgierig naar de antwoorden? Kom tijdens de Kinderboekenweek naar onze winkel, koop een kinderboek en ontvang het geschenk gratis.