Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

Woensdag 6 oktober start het grote feest voor kinderen in de boekhandel: De Kinderboekenweek 2021. Dit jaar met als thema 'Worden wat je wil'. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Dit komt tot uiting in De Kinderboekenweek, onder andere door het Kinderboekenweekgeschenk en het speciaal gemaakte prentenboek 'Dromer'. 

Inspirerende boeken voor kinderen
Kinderboeken zijn een prachtig instrument voor kinderen om na te denken over wat ze worden willen. Of ze er nu van dromen om astronaut te worden of bakker, inspiratie genoeg in de verschillende kinderboeken. Doe inspiratie op met de titels uit deze nieuwsbrief en kom een kijkje nemen bij ons in de winkel. De Kinderboekenweek duurt tot en met 17 oktober. 

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek
Er valt van alles te beleven tijdens De Kinderboekenweek bij Boekhandel Daan Nijman. De brandweer komt langs, een echte schrijfster komt vertellen over haar werk, er wordt voorgelezen en de enige echte kinderkassa is ook weer open. Verderop in deze nieuwsbrief vindt u meer over de verschillende activiteiten. 

Het programma tijdens de Kinderboekenweek

Woensdag 6 oktober
14.00 – 16.00 uur Kleurplaat kleuren en trekpop maken met uniform
16.00 – 16.30 uur Voorlezen met Annemieke

Donderdag 7 oktober
17.00 – 20.00 Kinderkassa

Zaterdag 9 oktober
10.00 – 16.00 uur Kleurplaat kleuren en trekpop maken met uniform
13.00 – 16.00 Bezoek van de brandweer

Woensdag 13 oktober
14.00 – 17.00 uur Kleurplaat kleuren en trekpop maken met uniform
15.30 – 16.15 uur Lezing/workshop Gerry Huizenga: Hoe word je een schrijver?

Donderdag 14 oktober
17.00 – 20.00 Kinderkassa

Zaterdag 16 oktober
10.00 – 16.00 uur Kleurplaat kleuren en trekpop maken met uniform

Doorlopend:
Speurtocht door de winkel: Tiril is iets kwijt. Help jij mee zoeken? 

Prentenboek Dromer

Aron is op weg van school naar huis. Hij piekert. In de klas hebben ze het gehad over wat iedereen worden wil. Maar hij weet het nog niet… Papa vertelt Aron dat er Denkers zijn, kinderen die nadenken het leukste vinden wat er bestaat. En dan zijn er Doeners, die kunnen geen moment stilzitten, die worden brandweerman, huizenbouwer, en dan heb je… Aron kijkt om zich heen, de takken, de wolken, de geluiden – alles verandert in één grote wonderlijke wereld.
En dan heb je de Dromers.
 
Het prentenboek Dromer is speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt door Mark Janssen. 
 

Kinderboekenweekgeschenk: Tiril en de Toverdrank

Rond haar tiende verjaardag ontdekt Tiril dat ze iets heel bijzonders kan: van gedaante veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Het is 872, het jaar waarin koning Harald Haardos het Hoge Noorden bijna heeft weten te verenigen tot één koninkrijk. Met de beste bedoelingen, geloven de ouders van Tiril. Maar hun dorpsgenoten denken daar anders over. Die eindigen liever op de bodem van de fjord dan dat ze zich overgeven aan de soldaten van Harald Haardos. Volgens Tiril is er maar één manier om het dorp van Haralds goedheid te overtuigen: een klinkend heldendicht waarin de edelmoedigheid van de koning wordt bezongen. 
 
Het Kinderboekenweekgeschenk 2021 is dit jaar geschreven door Bette Westera
 

Wij staan voor u klaar

Uiteraard staan wij zoals altijd voor u klaar met advies. Heeft u vragen of een boek geschikt is voor uw kind? Wilt u graag een goede tip? Kom dan langs bij ons in de winkel. Naast onze expertise zijn er ook tal van leuke magazines en naslagwerken beschikbaar met informatie over kinderboeken.