Lekker erop uit met het mooie weer

De zon schijnt en daar worden we allemaal vrolijk van. Het is ideaal om er weer eens op uit te gaan. Wandelen, fietsen, een dagje uit er zijn tal van mogelijkheden. Met de meivakantie in het vooruitzicht het ideale moment of om alvast plannen te maken voor de zomervakantie. Dit weer leent zich er ook bij uitstek voor om te genieten met een boek in de tuin. 

Moederdag staat voor de deur
Ook moederdag, zondag 8 mei, staat weer voor de deur. Kom een kijkje nemen bij ons in de winkel en scoor een mooi cadeau voor de allerliefste!

Tip van Femke

Mariët Meester schreef al verschillende boeken over Veenhuizen: ‘Hollands Siberië’, ‘Koloniekak’ en nu vers van haar hand ‘Koloniekind’. Dit boek vertelt het verhaal van haar jeugd in het bijzondere justitiedorp Veenhuizen. Vrijwel alle inwoners van destijds waren op een of andere manier verbonden aan de gevangenis. Verder werkten er een paar mensen in een overheidsfunctie, zoals meester Meester, het hoofd van de christelijke basisschool, de vader van Mariët. Eenmaal met pensioen moest je het dorp verlaten en je heil ergens anders zoeken. Ik vind het moeilijk voor te stellen dat iets wat eigenlijk nog maar zo kort geleden is, zo ver weg en uitzonderlijk voelt. 

Mariët Meester beschrijft haar jeugd in chronologische volgorde, waarbij heuglijke dagen worden afgewisseld met hele verdrietige of aangrijpende gebeurtenissen. Van de mooiste verjaardagsfeestjes tot een verkeersongeluk met dodelijke afloop of de veranderende positie van haar vader in de school. 

Met ‘Koloniekind’ geeft Meester een goed beeld van het opgroeien in een bijzondere setting, zoals maar weinigen hebben meegemaakt. Ze schuwt het beschrijven van haar herinneringen niet en zet het verhaal intens uiteen. Een mooie inkijk in Veenhuizen na het einde van de Kolonie van Weldadigheid. 

Reserveer alvast Lucinda Riley: De geheimen van de kostschool

Op 24 mei verschijnt een niet eerder gepubliceerde roman van Lucinda Riley: De geheimen van de kostschool.

In deze spannende roman onderzoekt detective Jazz Hunter de moord op een vijftienjarige jongen. Ze duikt in de geschiedenis van de school en ontdekt dat er heel veel mensen iets te verbergen hebben. En de tijd begint te dringen, want er vallen meer slachtoffers…

Een wervelende Riley, waarin familieverhoudingen, vriendschap en de onvoorwaardelijke liefde van ouders voor hun kinderen centraal staan, met in het middelpunt een stoere detective, die haar eigen keuzes durft te maken en altijd haar intuïtie volgt. 

Reserveren of cadeaubon aanschaffen
U kunt deze nieuwe roman alvast reserveren of de speciale cadeaubon aanschaffen. De cadeaubon bevat een voorpublicatie met daarin de eerste twee hoofdstukken uit het boek. 

 

Reserveer alvast

Activiteiten Boekhandel Daan Nijman

Vanmiddag geeft Mariët Meester een lezing in de koepelkerk in Veenhuizen naar aanleiding van haar nieuwe boek Koloniekind. Tijdens deze lezing vertelt zij over opgroeien in de toen zo grimmige verboden gevangeniskolonie met haar eigen wetten, regels, rangen en standen. De lezing wordt afgesloten met een gidswandeling. 

Lezing Wim Daniëls - Ons dorp en de school
Daarnaast geeft Wim Daniëls morgen (zondag 24 april) een lezing in Roden (locatie Op de Helte). Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Het Scheepstrakabinet, dat dit jaar 10 jaar bestaat. Een unieke kans om deze schrijver/cabaretier te ontmoeten en te genieten van een prachtige lezing.

Overzicht van alle activiteiten

23 april: Lezing Mariët Meester - Koloniekind

24 april: Lezing Wim Daniëls - Ons dorp en de school

Datum volgt: signeersessie Bert Wagendorp - Phoenix

Meer informatie over onze activiteiten kunt u hier vinden.

Bioloco To Go producten

Een prachtig cadeau voor onder andere moederdag: de Bioloco koffie/theebekers of mueslibekers. 

Deze collectie is gemaakt van plant (PLA) waardoor het een hele kleine CO2 voetafdruk heeft. Het helpt al bij de reductie van de CO2 emissie voor het materiaal geproduceerd wordt.

De bekers zijn verkrijgbaar in verschillende prachtige dessins. Ideaal voor onderweg en dus geschikt voor zowel warme als koude dranken, maar ook voor muesli en yoghurt. 

 

Ebook van de week: De Repair Club

Een nieuwe spionagethriller van Charles den Tex met een onvergetelijk personage in de hoofdrol.

John Antink is ex-chef van de geheime dienst. Nu is hij met pensioen en runt hij samen met een paar vrienden een Repair Club, waar ze defecte apparaten herstellen. Op een dag staat er een man voor zijn neus met een kapotte typemachine, een pistool en een opdracht. Die opdracht brengt hem in één klap terug naar de tijd dat hij actief was als geheim agent in Oost-Duitsland. John beseft dat hij jaren geleden een fout heeft gemaakt, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde leven nu op instorten staat.

De Repair Club komt onmiddellijk in actie om ook deze fout te herstellen, maar die blijkt groter dan John ooit had kunnen denken. Opeens staat hij voor een bijna onmogelijke opdracht, want hoe repareer je verraad?

 

Bestel online