Maand van de Scandinavische thriller

Januari is de maand van de scandinavisch thriller. Een maand vol spanning met de verschijning van diverse nieuwe boeken van onder andere Thomas Enger, Rebecka E. Alden, Elina Backman en Fredrik Persson Winter. Een mooie aanvulling op het ruime assortiment van Scandi-thrillers bij ons in de winkel. 

Nationale Voorleesdagen
De start van de Nationale Voorleesdagen is op 25 januari. Voorlezen is belangrijk en blijft bovenal gewoon heel erg leuk. Daarom zijn er verschillende prentenboeken deze maand voordelig verkrijgbaar. 

Volop activiteiten de komende tijd
De komende maanden organiseert Boekhandel Daan Nijman, in samenwerking met verschillende andere organisaties, allerlei activiteiten zoals bijvoorbeeld de tweede Vasalis-avond. In deze nieuwsbrief vindt u hier meer informatie over. En houdt u ook vooral onze website in de gaten. 

Het kleine huis bij de rivier

Het is lang geleden dat ik zo'n mooi, aangrijpend kinderboek heb gelezen. Voor mij valt het boek in dezelfde categorie als Lampje en Mot en de metaalvissers. Je hebt direct op je netvlies hoe Joes met zijn familie woont aan zo'n hele drukke doorgaande weg. Het verhaal begint van meet af aan spannend. Na het eerste gedeelte blijft het echter onduidelijk wat er nu precies aan de hand is. 

Dit boek is geselecteerd om te gaan lezen met onze club Leesbeesten, en dat is niet voor niets. Het boek kent vele thema's zoals je veilig voelen maar ook wat is goed en wat is fout. Wat namelijk voor iemand goed is kan voor iemand anders nadelige gevolgen hebben. 

Het is een lief verhaal over vriendschap, familie, relaties en afkomst, met af en toe heftige scene's. Het boek heeft alles in zich om een klassieker te worden. 

In gesprek met Liesbeth Woertman

Op zondag 22 januari gaat Annette Timmer in gesprek met Liesbeth Woertman over haar boek Wie ben ik als niemand kijkt. Hoe je je uiterlijk ervaart heeft weinig te maken met hoe je eruitziet. Dat heeft meer met je zelfbeeld dan met je spiegelbeeld te maken. Dat is een van de bevindingen van Liesbeth Woertman, emeritus hoogleraar psychologie. Woertman houdt zich al langer bezig met mensen, vooral vrouwen, hun uiterlijk en hoe ze daarnaar kijken. In Wie ben ik als niemand kijkt richt ze zich vooral op de oudere vrouw. 

Deze activiteit organiseren wij in samenwerking met de Bibliotheek Noordenveld. 

Wanneer: zondag 22 januari
Waar: Bibliotheek Roden
Tijd: start 14.30 uur, einde 16.00 uur
Kosten: 6 euro voor leden, 8 euro voor niet leden (inclusief thee/koffie)
Kaarten zijn verkrijgbaar via de Bibibliotheek Roden.

 

Tweede Vasalis-avond: Ik droomde dat ik langzaam leefde...

Op woensdag 15 februari 2023 wordt de tweede Vasalis-avond georganiseerd door de Vasalis werkgroep bij Boekhandel Daan Nijman. We willen de nagedachtenis van Vasalis levend houden en met elkaar genieten van het werk van Vasalis. 

Tijdens deze avond wordt onder andere het prachtige door Marga Kool geschreven essay gepresenteerd. Zij zal ook voordragen uit het essay.

Daarnaast zal Geert Pruiksema vertellen over de lievelingsschilder van Vasalis: Hercules Seghers.

De avond wordt muzikaal opgeluisterd met live muziek. 

De kaartverkoop start rond 20 januari. Kaarten zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel voor € 15 incl. drankje en het essay. De tweede Vasalis-avond begint om 19.30 uur. Zet u hem alvast in uw agenda?

 

Lezing Douwe Draaisma

Op zondag 26 februari geeft alom gekend historicus van de psychologie Douwe Draaisma een lezing over zijn boek De man die zijn hoofd verloor op de CazemierBoerderij in Tolbert. 

Als auteur schreef psycholoog Douwe Draaisma tal van boeken over de werking van het menselijk brein. In zijn nieuwste boek De man die zijn hoofd verloor schrijft hij met een groot empathisch vermogen over uitzonderlijke mensen die gedreven worden door absurde en tragische wanen en illusies.

De boeken van Douwe Draaisma zijn in binnen- en buitenland bekroond met literaire en wetenschappelijke prijzen, en zijn boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald. 

De lezing, een samenwerking tussen de CazemierBoerderij en Boekhandel Daan Nijman, start om 14.30 uur. Kaarten kosten € 12,50 (inclusief koffie/thee) en zijn vanaf volgende week verkrijgbaar via de ticketshop op www.cazemierboerderij.nl.

 

Ebook van de week: Regicide

1660. Generaal Edward Whalley en zijn schoonzoon kolonel William Goffe steken de Atlantische Oceaan over, op de vlucht, en op zoek naar onderdak omdat ze worden gezocht voor de moord op koning Charles I. In Engeland zijn ze bij verstek veroordeeld wegens hoogverraad. In Londen krijgt Richard Nayler, de secretaris van het Regicidecomité van de Privy Council, opdracht om de gevluchte mannen op te sporen. Hij zal nergens voor terugdeinzen om ervoor te zorgen dat de beide mannen hun verdiende loon krijgen. Er staat een prijs van honderd pond op hun hoofd – en het maakt niet uit of ze dood of levend worden opgepakt.

 

Bestel direct