Wij zijn blij u weer te zien!

Inmiddels zijn onze winkels al weer enkele weken open en wat is het fijn om u weer te mogen begroeten in onze winkels. Door de verschijning van De Zevende Zus van Lucinda Riley konden we gerust spreken van een stormloop en dat doet ons goed. Inmiddels is dit nieuwe deel uit de reeks weer volop verkrijgbaar in de winkel of via onze webshop. En er is meer goed nieuws. Volgende week zaterdag begint namelijk de Boekenweek.
 

Mei, de maand van het natuurboek

De maand mei is de maand van het natuurboek. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal prachtige natuurboeken, voor jong en oud. Bij aanschaf van een aantal van deze boeken steunt u tevens het Wereld Natuurfonds (WWF).

De nieuwe roman van A.F.Th. van der Heijden

Een klassiek misdaadverhaal met een moderne twist

De boekenweek 

Op zaterdag 29 mei begint de Boekenweek 2021 met als thema 'Tweestrijd'. 

Innerlijk conflict en verscheurdheid liggen aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand en in de literatuur, in boeken, krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm.

Voor de Boekenweek 2021 schrijft Hanna Bervoets het Boekenweekgeschenk. Bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken krijgen lezers het Boekenweekgeschenk cadeau. Dit zal in samenwerking met Boeken fan Fryslân dit jaar ook weer in het Fries verschijnen. Roxane van Iperen schrijft het Boekenweekessay 2021. Het essay is te koop voor € 3,75. Babs Gons heeft het Boekenweekgedicht geschreven. Het is gepubliceerd in dagblad Trouw en staat deels op tasjes die door boekhandels als cadeautje worden meegegeven.

Wilt u weten wat wij precies gaan doen tijdens de Boekenweek? Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte.

Tip van Femke

Wat een geweldig leuk boek is dit. Nooit eerder las ik iets van Ilja Gort. Ik kende hem als de wijnliefhebber maar nog niet als auteur. Des te groter was de verrassing dat ik dit zo leuk bleek te vinden. Het boek leest met grote vaart, is humoristisch en spannend. Ik heb echt hardop gelachen. Het einde was misschien enigszins voorspelbaar, maar ik heb echt van dit boek genoten en hoop dat er snel een volgend deel verschijnt.

 

"Dit is het tweede deel in de reeks en ik raad u aan om met het eerste deel (Godendrank) te beginnen."

 

 

Lezing door Mariët Meester inclusief rondleiding met gids

Veenhuizen. Wie kent de grimmige verhalen niet? Strenge rangen en standen en afgesloten voor de buitenwereld. Urk op de hei.

Mariët Meester, zelf een Veenhuister, heeft enkele boeken geschreven over het leven in deze unieke rijkskolonie. Onder andere Hollands Siberië, één van onze bijnamen.

Hoe kwam het boek tot stand en welke opmerkelijke ontdekkingen deed ze tijdens haar research en gesprekken met de laatste getuigen van met name die bijzondere periode rondom de Tweede Wereldoorlog? Eén belofte: het is bizar.

Wil je meer weten over deze lezing en rondleiding? Klik dan hier.

 

Voor al onze muzikale volgers

Wij dragen het Luthers Bach Ensemble een warm hart toe.  En willen graag hun crowdfundactie onder de aandacht brengen. Door middel van deze crowdfunding hopen zij een cd/download, een concert-streaming en een liveconcert mogelijk te maken. Wilt u ze helpen? Klik dan hier.

Klik hier voor meer informatie over de crowdfundactie.

Geloven van wieg tot graf bij boekhandel Daan Nijman

Eind 2020 verscheen van Cor Keers uit Roden het boek Geloven van wieg tot graf. In dit boek vertelt Cor Keers openhartig over zijn leven en zijn geloof. Met voorbeelden uit de psychologie, theologie en filosofie laat hij zien hoe hij zin geeft aan zijn leven. Hij nodigt de lezer uit zelf na te denken over de zin van het leven. Alle 30 hoofdstukken beginnen met een kleurige illustratie van zijn zoon Joost.

Cor Keers schreef tien jaar aan het boek. Hij verbindt bijbelteksten met zijn onstuimig leven dat inmiddels in rustiger vaarwater terecht is gekomen.

Wilt u het boek graag lezen? Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar bij ons in de boekhandel.