Dubbel feest: Nationale Voorleesdagen 2022 en Poëzieweek 2022

Het is eind januari en dus is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen (van 26 januari tot en met 5 februari 2022) worden diverse prentenboeken uitgelicht op scholen, kinderdagverblijven, bibliotheken en zeker ook bij ons in de winkel. Kom langs voor de Prentenboeken top 10 en alle andere prachtige voorleesboeken. En ook dit jaar is er weer een mini-editie verkrijgbaar van het Prentenboek van het Jaar.

Poëzieweek 2022
Niet alleen het voorlezen krijgt volop aandacht deze week, ook de poëzie staat centraal tijdens de Poëzieweek 2022. Met als thema NATUUR laten wij ons tijdens deze Poëzieweek verrassen door lieveheersbeestjeswoorden, door slingerplantzinnen en varenverzen. We fluisteren gedichten om de dieren te verwarmen in hun winterslaap, we laten onze woorden waaien in de wind. Het Poëziegeschenk 2022 is geschreven door Ramsey Nasr.  

Tip van Femke: Stormval van Tove Alsterdal

Vanmorgen besprak Femke Stormval van Tove Alsterdal als 'Het boek van de week' bij NPO Radio 4.  

Stormval begint meteen loeispannend. Olof neemt een onverwachte afslag op een doorgaande weg. Meteen voel je dat er iets met hem aan de hand is. Hij heeft iets op zijn kerfstok. Hij rijdt naar zijn ouderlijk huis, waar hij sinds zijn tienerjaren niet meer geweest is. Het blaffen van de hond trekt zijn aandacht en hij besluit uit te stappen. Aan de twijfelachtige stappen die hij naar het huis zet, merk je al duidelijk dat de familiebanden niet zo nauw meer zijn. Je voelt de weerstand en de afstand. Eenmaal binnen vindt hij het lichaam van zijn vader. De kleine gemeenschap is in rep en roer en oude herinneringen komen naar boven. Olof lijkt de enige verdachte. Zijn vader is het eerste slachtoffer na de vermissing van Lina Stavred zo’n twintig jaar eerder. Olof werd toen aangeklaagd en berecht voor de moord op Lina. Hij bekende, slechts veertien jaar oud. Maar heeft hij de moord ook echt begaan of werd de druk van buitenaf hem te veel?

 

 

Nationale Voorleesdagen 2022

Woensdag 26 januari gingen de Nationale Voorleesdagen van start. Doel van deze jaarlijkse Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Dit heeft verschillende voordelen, waaronder het positieve effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. Vaste onderdelen zijn het Nationale Voorleesontbijt, het Prentenboek van het Jaar en de Prentenboeken top 10. Prachtige boeken met een goed verhaal en mooie illustraties.

 

Prentenboek van het jaar - mini-editie

Tijdens de Nationale Voorleesdagen verschijnt de unieke mini-editie van het Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Maar eerst ving ik een monster. Deze mini-editie is verkrijgbaar voor slechts € 5,25. 

Naast deze mini-editie is er speciaal voor de Nationale Voorleesdagen een uniek omkeerboek van Boer Boris beschikbaar bij alle Libris Boekhandels (zolang de voorraad strekt). Dit omkeerboek bestaat uit de titels Boer Boris gaat naar de markt en Boer Boris en de maaier.

Kom dus snel naar onze winkel en verras uw kinderen met deze prachtige boeken. 

 

 

 

Poëzieweek 2022

Van 27 januari tot en met 2 februari vindt de Poëzieweek 2022 plaats. Ramsey Nasr is het boegbeeld van de Poëzieweek 2022. Het thema van deze tiende editie is NATUUR en heeft als motto deze woorden van Nasr: ‘bloesemingen en overvloed’. We (her)ontdekken de poëzie in de natuur en de natuur in de poëzie.

Nasr heeft ook het Poëziegeschenk 2022 geschreven. Tien nieuwe gedichten werden gebundeld tot een bijzonder collector’s item. U ontvangt dit geschenk gratis bij ons in de winkel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie.

 

 

Ebook van de week: Familie van Wim Daniëls

Van nature maken de meeste mensen deel uit van een groter geheel, familie. Ons leven lang zijn we verbonden met het nest waaruit we komen. Wim Daniëls boog zich over het verschijnsel familie in de traditionele en minder traditionele zin van het woord. 
 

Bestel hier