Op naar een mooi 2023

De jaarwisseling staat voor de deur, een nieuw jaar dient zich aan. We sluiten een mooi jaar af waarin er weer veel mooie boeken zijn verschenen waar we met z'n allen van hebben kunnen genieten.

Wij kijken uit naar het nieuwe jaar en weten stiekem ook al wat ons op literair gebied te wachten staat. Laten we vooral een beetje lief voor elkaar zijn.

Voor nu wensen alle medewerkers van Boekhandel Daan Nijman u een fijne jaarwisseling in goede gezondheid. We begroeten u graag weer in onze winkel in 2023. 

In gesprek met Liesbeth Woertman

Op zondag 22 januari gaat Annette Timmer in gesprek met Liesbeth Woertman over haar boek Wie ben ik als niemand kijkt. Hoe je je uiterlijk ervaart heeft weinig te maken met hoe je eruitziet. Dat heeft meer met je zelfbeeld dan met je spiegelbeeld te maken. Dat is een van de bevindingen van Liesbeth Woertman, emeritus hoogleraar psychologie. Woertman houdt zich al langer bezig met mensen, vooral vrouwen, hun uiterlijk en hoe ze daarnaar kijken. In Wie ben ik als niemand kijkt richt ze zich vooral op de oudere vrouw. 

Deze activiteit organiseren wij in samenwerking met de Bibliotheek Noordenveld. 

Wanneer: zondag 22 januari
Waar: Bibliotheek Roden
Tijd: start 14.30 uur, einde 16.00 uur
Kosten: 6 euro voor leden, 8 euro voor niet leden (inclusief thee/koffie)
Kaarten zijn verkrijgbaar via de Bibibliotheek Roden.

 

Tweede Vasalis-avond: Ik droomde dat ik langzaam leefde...

Op woensdag 15 februari 2023 wordt de tweede Vasalis-avond georganiseerd door de Vasalis werkgroep bij Boekhandel Daan Nijman. We willen de nagedachtenis van Vasalis levend houden en met elkaar genieten van het werk van Vasalis. 

Tijdens deze avond wordt onder andere het prachtige door Marga Kool geschreven essay gepresenteerd. Zij zal ook voordragen uit het essay.

Daarnaast zal Geert Pruiksema vertellen over de lievelingsschilder van Vasalis: Hercules Seghers.

De avond wordt muzikaal opgeluisterd met live muziek. 

De kaartverkoop start vanaf half januari. Kaarten zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel voor € 15 incl. drankje en het essay. De tweede Vasalis-avond begint om 19.30 uur. Zet u hem alvast in uw agenda?

 

Kerstartikelen met 25% korting

De kerstdagen zitten er weer op voor dit jaar, maar bij ons in de winkel hebben we nog een aantal kerstartikelen liggen. Deze zijn nu verkrijgbaar met 25% korting. Denk bijvoorbeeld aan een mooie (kerst)puzzel. 

 

 

 

Leesbeesten gezocht

Boekhandel Daan Nijman is op zoek naar echte Leesbeesten. Kinderen die houden van lezen, kinderen die ‘s avonds met een zaklamp onder hun dekbed nog stiekem liggen te lezen terwijl ze eigenlijk allang  moeten slapen. Maar ook kinderen die lezen misschien nog een beetje moeilijk vinden, maar wel dol zijn op verhalen.

Dit initiatief is een samenwerking met de leesspecialisten van Hoera, Noordenveld heeft er lezers bij. 

Wat gaan we doen?
We willen met die kinderen een Leesbeestenclub gaan vormen. Om samen te genieten van mooie boeken en verhalen! De Leesbeestenclub komt per boek drie keer bij elkaar. En van elke bijeenkomst maken we een feest.
1. Feestelijke opening met een uitleg over het boek.
2. We zijn zo’n beetje halverwege het verhaal. Zijn de Leesbeesten enthousiast? Vinden ze het boek leuk en wat verwachten ze dat er verder nog zal gebeuren? We doen een aantal leuke opdrachten.
3. Het boek is uit. Wat vonden de Leesbeesten ervan? Wat was mooi en wat was er niet echt leuk of misschien wel een beetje zielig? Misschien hebben we deze laatste keer zelfs nog een grote verrassing in petto.

Omdat onze Leesbeestenclub nog moet opstarten, maken we de eerste editie extra aantrekkelijk. Dus deze eerste keer kunnen alle Leesbeesten gratis meedoen. Let op: gratis! Het kost dus niets. Zelfs het boek niet.

Welk boek?
We gaan lezen: Het kleine huis bij de rivier, geschreven door Selma Noort. Wij vinden het heerlijk met een boekje, in een hoekje.
De Leesbeesten, van groep 6, 7 en 8, die dat ook fijn vinden en mee willen doen, kunnen zich nu opgeven voor de Leesbeestenclub door een mail te sturen naar ramona@daannijman.nl.

 

Ebook van de week: Het wonderbaalijke verhaal van een stille avonurier

Albert Sutherland Royaards (1855-1900) was een tiener toen er een voertuig werd uitgevonden dat niet alleen de wereld, maar ook zijn eigen leven ingrijpend zou veranderen.

Royaards werd geboren op Ambon, overleefde ternauwernood een hersenvliesontsteking en verloor daardoor zijn gehoor. Als kleine jongen maakte hij per boot de lange reis naar Nederland, waar hij, ondanks zijn handicap, een geslaagd ondernemer werd.

Op zekere dag besloot hij echter zijn bloeiende tuinbouwhandel te verkopen, stapte op zijn Burgers-rijwiel en begon te fietsen. Royaards bezocht onder meer Rusland, het Afrikaanse continent en Jeruzalem op zijn tweewieler. Kranten en tijdschriften berichtten met regelmaat over de avonturen van ‘de doofstomme wielrijder’.

Wie was toch deze figuur, die duizenden kilometers aflegde en een enorme bezienswaardigheid moet zijn geweest? Wim Daniëls schrijft een prachtig portret van een man die op ontdekkingstocht ging. 

Bestel direct