Zondag is het Vaderdag
Aanstaande zondag is het Vaderdag, de perfecte gelegenheid om vader, de man des huizes of gewoon die ene lieve meneer eens in het zonnetje te zetten en te verwennen. Dat kan door een goede fles wijn of een paar kekke sokken te geven, maar er gaat natuurlijk niets boven een boek. In deze nieuwsbrief vindt u al mooie tips, maar kom vooral ook langs in de boekhandel en laat u verrassen. 

Hebben en zijn

Deze week een wel heel bijzonder boek van auteur Dimitri Verhulst. Met een onderwerp waar ik nog nooit over heb gelezen: de ontwenningskliniek van het leven. In het boek 'Hebben en Zijn' komt hoofdpersoon Malodot bij een auto-ongeluk om het leven. Hij moet uitwijken voor een hert en moet dit met zijn leven bekopen.
Eenmaal overleden begint het verhaal pas echt, hij komt terecht in een afkickkliniek. Waar anderen in zo'n kliniek moeten afkicken van drank of drugs, zo moeten hier de doden, de overledenen, afkicken van het leven. Met uiteindelijk twee keuzes. Kies je voor het herleven van je leven of voor de definitieve dood. 

 

Fietsen, fietsen en nog eens fietsen

De voorjaarsklassiekers liggen alweer achter ons maar de meeste grote wielerrondes komen er nog aan. Ook recreatief wordt er veel gefietst. Over fietsen is veel geschreven. Verhalen, een biografie over een wielrenheld, een boek vol routes en tips. Er is nu zelfs de 'Bierfietsgids van Nederland'. 

 

Vakantievoorpret

Veel mensen gaan de komende tijd op vakantie. Dit kan in Nederland, Europa of ver daarbuiten. Alvast inspiratie opdoen of inlezen voor u op reis gaat? Neem dan een kijkje op onze reisafdeling.

 

 

  

 

 

Geef een spelletje cadeau

Net als lezen zorgt een spelletje ook voor ontspanning. Denkspelletjes, tactische spelletjes, bordspellen en kaartspellen, allemaal hebben ze hun eigen regels en uitdagingen. Welke uitdaging gaat u aan?

 

Puzzelboeken

Breinbrekers, kruiswoordpuzzels, fotovragen, raadsels en cijfercodes. Voor de puzzelfanaten onder ons zijn er onlangs weer nieuwe puzzelboeken verschenen. Wat voor puzzelaar bent u?