Volop activiteit bij Boekhandel Daan Nijman

Het is even wennen, maar wát fijn om ook weer bezig te zijn met het organiseren van activiteiten. Alvast een korte greep uit het programma: morgen signeert Bert Wagendorp zijn nieuwe roman 'Phoenix' bij ons in de winkel. Pauline Broekema geeft zaterdag 26 maart een lezing in Leek. Daarnaast hebben we een lezing van Mariët Meester en Rinke van der Valle in voorbereiding! Verderop in deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van al onze activiteiten. 

Boekenweek dit jaar in april
De Boekenweek 2022 vindt plaats van 9 tot en met 18 april en heeft als thema Eerste Liefde. Kom in de Boekenweek zeker naar onze winkel en ontvang het Boekenweekgeschenk bij besteding van 15 euro. Of bezoek een van onze activiteiten.  

April: de maand van het natuurboek
April staat ook in het teken van het natuurboek. De lente is gestart, de zon schijnt en iedereen wil eropuit. Wat is er mooier om dan de natuur in te trekken. We hebben mooie boeken over verschillende groenonderwerpen, terwijl er de komende maand ook nog veel nieuws verschijnt. In deze feestelijke maand doneert de uitgeverij Atlas Contact 1 euro per verkocht natuurboek aan Trees for All. Trees for All plant bomen in Nederland én in het buitenland. 

Tip van Femke: Het geheime leven van Albert Entwistle

De afgelopen paar keer hadden mijn boekentips steeds een best zwaar karakter. Sommige somber, sommige prachtig, maar wel met pittige thema's. Daarom is het nu tijd voor een wat luchtiger titel. En die heb ik gevonden: Het geheime leven van Albert Entwistle. Wat een fijne roman. Het ingetogen verhaal over Albert de postbode. Die iedere dag trouw zijn ronde doet tot aan zijn pensioen. Zijn zeer overzichtelijke leven zorgt voor spanning en rumoer. Hoe moet dat nu als hij straks met pensioen is? Hoe gaat hij dan zijn dagen invulling geven? Hij bedenkt een plan en dat zal veel mensen versteld doen staan. 

'Het geheime leven van Albert Entwistle' past in het rijtje Hendrik Groen, de honderjarige man .... en dat dan op een leuke, gezellige, humoristische wijze, zonder dat het een imitatie is.  

Zaterdag 26 maart bespreek ik rond 8.40 uur dit boek in het radioprogamma De ochtend van 4 op NPO Radio 4. 

Boekenweek 2022

Van 9 april t/m 18 april is het Boekenweek. De Boekenweek is hét feest van het jaar in de boekhandel. Want van de Boekenweek krijg je zin om te lezen. 

De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende, die je niet kon vermoeden. Ilja Leonard Pfeijffer schrijft het Boekenweekgeschenk, Marieke Lucas Rijneveld het essay.

Schrijf de data alvast in uw agenda. We zien u graag bij ons in de winkel en staan voor u klaar met advies. 

 

Activiteiten Boekhandel Daan Nijman

25 maart: Signeersessie Bert Wagendorp - Phoenix

26 maart: Lezing Pauline Broekema

2 april: Signeersessie Kasper van Kooten - Van Kooten en de beat

9 april: Boekenborrel

14 april: Lezing Rinke van der Valle - Geen dag zonder Bach

23 april: Lezing Mariët Meester - Koloniekind

24 april: Lezing Wim Daniëls - Ons dorp en de school
 

Meer informatie over onze activiteiten vindt u op onze website: www.daannijman.nl/activiteiten. 

Signeersessie Bert Wagendorp

Eind februari verscheen 'Phoenix, de memoires van Abel Sikkink', de nieuwe roman van Bert Wagendorp. Morgen, vrijdag 25 maart om 15.30 uur signeert hij zijn nieuwe roman bij Boekhandel Daan Nijman in Roden. 

Bert Wagendorp is columnist bij De Volkskrant en auteur van onder andere 'Ventoux'. 

Over Phoenix
Winterswijk, 1847. Abel Sikkink is acht jaar oud als zijn ouders besluiten te emigreren naar Amerika. Maar het noodlot slaat toe en het schip waarmee ze naar hun eindbestemming varen, de Phoenix, vergaat. Abel overleeft als enige uit het gezin de ramp. Hij groeit op in een klein dorp in Wisconsin, tot hij zijn vleugels uitslaat en zijn vriend Kalle achterna reist, die in New York carrière maakt als fotograaf. Het is de vooravond van de Amerikaanse Burgeroorlog en Abel bereidt zich voor op een nieuwe rol: die van oorlogsverslaggever. Intussen blijft hij geobsedeerd zoeken naar de verantwoordelijken voor de ondergang van zijn familie.

Phoenix is het eerste deel van een trilogie, gebaseerd op waargebeurde feiten. 

Ebook van de week: Silverview van John le Carré

Julian Lawndsley heeft zijn goedbetaalde baan in de City van Londen de rug toegekeerd en is een boekhandel begonnen in een stadje aan de Engelse kust. Een paar maanden na de opening krijgt hij ’s avonds bezoek van Edward, een Poolse immigrant die in ’Silverview’ woont, een groot huis aan de rand van het stadje. Edward blijkt heel wat te weten over Julians achtergrond en heeft zelfs zijn vader nog gekend, beweert hij. Als een kopstuk van de Geheime Dienst in Londen een brief over een gevaarlijk lek ontvangt, is het gedaan met de rust in Julians toevluchtsoord.

Silverview is het fascinerende verhaal over een onwaarschijnlijke vriendschap en de confrontatie tussen onschuld en levenservaring, en tussen burgerplicht en persoonlijke waarden.  

 

Bestel online