Na regen komt zonneschijn

Niets is zo veranderlijk als het weer zeggen ze. Ook in Nederland hebben wij dit ervaren de afgelopen weken en gezien wat natuurgeweld kan doen. Gelukkig is er geen sprake meer van code rood in het zuiden van ons land. Wat een spanning en verdriet hebben de mensen daar ervaren. We hebben allemaal de hartverscheurende beelden gezien en leven mee. Het thema klimaatverandering blijft hiermee actueel. 

Gelukkig komen er mooiere tijden aan qua weer en kunnen we hopelijk lekker genieten deze vakantie. In deze nieuwsbrief geven we jullie verschillende vakantietips. Onder andere een boek over de geschiedenis van De Onlanden in de kop van Drenthe. Benieuwd? Lees dan snel verder.

 

Tip van Floor: Overleven in een nat land. De geschiedenis van De Onlanden

Floor: "Dit boek is nu actueler dan ooit. Een informatief boek over de geschiedenis en het ontstaan van het prachtige natuurgebied De Onlanden in de kop van Drenthe. Tijdens de herinrichting van dit gebied kwam ook de duizenden jaren oude geschiedenis weer naar boven.

Wist u dat het oudste voertuig ter wereld (een boomstamkano) hier gevonden is? Door het lezen van dit boek ben ik meer te weten gekomen over onder andere de geschiedenis van mijn woonplaats. Echt leuk om te lezen en dus een aanrader." 

Alleen verkrijgbaar in de boekhandel

Tip 1. Vakantieboek

Tip 2. Leerzame boekjes en spelletjes

Ebook van de week

Tegenwoordig vliegen we voor een habbekrats naar een tropische bestemming. Maar nog niet zo heel lang geleden was dat voor velen onbetaalbaar. Hoe gingen we toen met vakantie?

 

Bestel hier

Lekker buiten eten deze vakantie

In Buiten eten met Pieter Kok ontdek je voor elk moment dat de zon buiten straalt een heerlijk gerecht om samen te eten. 

Bestel hier