Liesbeth neemt afscheid van Boekhandel Daan Nijman

Nog een kleine twee weken, 29 december om precies te zijn, dan is het de allerlaatste werkdag van onze Liesbeth. Liesbeth neemt afscheid van de boekhandel. Verderop in de nieuwsbrief meer hierover. U komt toch ook langs om afscheid te nemen van haar?

Inspiratie voor kerstcadeaus 
Volgende week woensdag is alweer de kortste dag van het jaar. Daarna worden de dagen langzaam aan weer langer. En kerstmis staat voor de deur. Onvoorstelbaar, hoe snel dit jaar voorbij is gevlogen. We herinneren ons allemaal de kerstdagen van vorig jaar. En hoe fijn is het dat we dit jaar Kerst weer groots kunnen vieren. Met mooi gedekte tafels, vrienden en familie en iedereen die ons lief is. Om deze kerst zo aangenaam mogelijk te maken, kunt u bij ons terecht voor al uw kerstcadeaus. Of kom inspiratie opdoen voor het kerstdiner, maak kennis met de nieuwste spellen of haal een mooie puzzel voor in de kerstvakantie. En kom ook vooral onze mooie kerstetalage met Lego bewonderen!

Reserveer de Dr. Denker kerstpuzzel
Vergeet u niet dat op 24 december de Dr. Denker kerstpuzzel weer in het Dagblad van het Noorden staat? Succes verzekerd en garantie voor uren puzzelplezier. Reserveer tijdig uw exemplaar. 

Afscheid Liesbeth

De weken vliegen voorbij en wij proberen te vertragen. De tijd nog even wat te rekken. Want voor we het weten is het zover: op donderdag 29 december neemt onze Liesbeth afscheid van de boekhandel.

Liesbeth werkte 40 jaar in het boekenvak; ze heeft ervoor gekozen om op haar hoogtepunt te stoppen. Natuurlijk vinden wij het erg jammer. Maar het lijkt ook een wijs besluit, omdat ze, naast het werken in de winkel, nog zoveel andere leuke bezigheden heeft. Zoals haar liefde voor bridge. 

Wij nodigen iedereen uit om op dinsdag 27, woensdag 28 of donderdag 29 december in de winkel afscheid te nemen van Liesbeth. 

Op donderdag sluit ze om 17.00 uur voor de allerlaatste keer de deur van haar geliefde boekhandel, en begint voor haar een nieuw hoofdstuk. 

 

Kerst- en winterpuzzels

De decembermaand brengt kou met zich mee. We brengen meer tijd in huis door, dus meer tijd om te gaan puzzelen. 

Kom langs bij ons in de winkel en bekijk de nieuwste kerstpuzzels en ons assortiment puzzels met een winters tafereel. Van Gibsons tot Jan van Haasteren, van Europgraphics tot Falcon. 

 

Wij zijn de wereld van Jostein Gaarder

Bent u op zoek naar een uniek kerstcadeau met een mooie boodschap? Dan heb ik nu een pareltje gevonden. Het cadeauboek Wij zijn de wereld van Jostein Gaarder. Auteur Gaarder is bij het grote publiek bekend van zijn boek De wereld van Sofie. Hij schreef het in 1991 en het wordt nog steeds regelmatig verkocht. Er is nu zelfs een graphic novel gemaakt van dat bijzondere boek. 

Maar goed, terug naar Wij zijn de wereld. Eigenlijk is het boek een uit de kluiten gewassen brief aan zijn kleinkinderen. Gaarder maakt zich zorgen en vindt dat mensen op deze aarde te kapitalistisch en te individualistisch naar de wereld kijken. Hij raadt aan om eens naar het grote geheel te kijken. Niet alleen naar de mensen en de wereld van het hier en nu, maar ook naar de generaties voor ons. En zeker naar de generaties na ons. Hoe willen wij dat deze mensen straks leven? Op welke wereld en hoe ziet die er dan uit?

Het verhaal neemt ons in korte en vlotte hoofdstukken mee door zijn gedachtegoed. Het vertelt iets over zijn jeugd, zijn liefde voor zijn vrouw, de oma van zijn kleinkinderen. Het vertelt hoe hij graag naar de wereld kijkt. Jostein Gaarder probeert de wereld te vatten en er grip op te krijgen. Het verhaal geeft de duidelijke boodschap mee dat wij alleen passanten zijn. Wij mogen maar heel even gebruikmaken van deze planeet.

Lees het en reflecteer op uzelf. Hoe gedraagt u zich naar anderen? Behandelt u de mensen om u heen zoals u zelf behandeld wilt worden? En als u dat nu eens groter gaat zien? Behandelt u onze aarde zoals u zou willen dat de vorige generatie de wereld had behandeld? En dan filosoferend, kijkend naar de volgende generatie: is die straks tevreden over uw handelen, over de manier waarop u uw sporen achterlaat? Het zijn vragen die we ons niet iedere dag hoeven te stellen. Maar zo nu en dan is dat goed, en helemaal in deze periode van het jaar waarin we net iets meer naar elkaar omkijken. Het stellen van de juiste vragen kan van levensbelang zijn voor onze toekomst. Hoe zorgen we voor onszelf, voor elkaar en de planeet waarop we leven?

Bij het lezen moest ik ook denken aan de manier waarop Jan Terlouw ons zo nu en dan weer met beide benen op de grond kan zetten en kan laten voelen wat echt belangrijk in het leven is. Zoekt u iets bijzonders, een boodschap zonder dat het te belerend is? Een document, een levensfilosofie  waar we allemaal in meer of mindere mate eens over na zouden moeten denken? Koop dan dit boek. Koop er twee, zodat uzelf een exemplaar hebt om te lezen én om de boodschap door te geven.

In gesprek met Liesbeth Woertman

Op zondag 22 januari gaat Annette Timmer in gesprek met Liesbeth Woertman over haar boek Wie ben ik als niemand kijkt. Hoe je je uiterlijk ervaart heeft weinig te maken met hoe je eruitziet. Dat heeft meer met je zelfbeeld dan met je spiegelbeeld te maken. Dat is een van de bevindingen van Liesbeth Woertman, emeritus hoogleraar psychologie. Woertman houdt zich al langer bezig met mensen, vooral vrouwen, hun uiterlijk en hoe ze daarnaar kijken. In Wie ben ik als niemand kijkt richt ze zich vooral op de oudere vrouw. 

Deze activiteit organiseren wij in samenwerking met de Bibliotheek Noordenveld. 

Wanneer: zondag 22 januari
Waar: Bibliotheek Roden
Tijd: start 14.30 uur, einde 16.00 uur
Kosten: 6 euro voor leden, 8 euro voor niet leden (inclusief thee/koffie)
Kaarten zijn verkrijgbaar via de Bibibliotheek Roden.

 

Bestel nu nog uw kerstpakket

Ook voor kerstpakketten en relatiegeschenken kunt u terecht bij Boekhandel Daan Nijman. Wij kunnen voor u een mooi pakket samenstellen, eventueel gepersonaliseerd. Denk aan een mooi (kook)boek, een spel of een mooi verpakte boekenbon. Wij denken graag met u mee. Bestelt u wel op tijd. 

 

 

 

Leesbeesten gezocht

Boekhandel Daan Nijman is op zoek naar echte Leesbeesten. Kinderen die houden van lezen, kinderen die ‘s avonds met een zaklamp onder hun dekbed nog stiekem liggen te lezen terwijl ze eigenlijk allang  moeten slapen. Maar ook kinderen die lezen misschien nog een beetje moeilijk vinden, maar wel dol zijn op verhalen.

Dit initiatief is een samenwerking met de leesspecialisten van Hoera, Noordenveld heeft er lezers bij. 

Wat gaan we doen?
We willen met die kinderen een Leesbeestenclub gaan vormen. Om samen te genieten van mooie boeken en verhalen! De Leesbeestenclub komt per boek drie keer bij elkaar. En van elke bijeenkomst maken we een feest.
1. Feestelijke opening met een uitleg over het boek.
2. We zijn zo’n beetje halverwege het verhaal. Zijn de Leesbeesten enthousiast? Vinden ze het boek leuk en wat verwachten ze dat er verder nog zal gebeuren? We doen een aantal leuke opdrachten.
3. Het boek is uit. Wat vonden de Leesbeesten ervan? Wat was mooi en wat was er niet echt leuk of misschien wel een beetje zielig? Misschien hebben we deze laatste keer zelfs nog een grote verrassing in petto.

Omdat onze Leesbeestenclub nog moet opstarten, maken we de eerste editie extra aantrekkelijk. Dus deze eerste keer kunnen alle Leesbeesten gratis meedoen. Let op: gratis! Het kost dus niets. Zelfs het boek niet.

Welk boek?
We gaan lezen: Het kleine huis bij de rivier, geschreven door Selma Noort.
Wij vinden het heerlijk met een boekje, in een hoekje.
De Leesbeesten, van groep 6, 7 en 8, die dat ook fijn vinden en mee willen doen, kunnen zich nu opgeven voor de Leesbeestenclub door een mail te sturen naar ramona@daannijman.nl.

 

Ebook van de week: Spin van Lars Kepler

Drie jaar geleden ontving Saga Bauer een ansichtkaart met een dreigende boodschap over een pistool met negen witte kogels. Een daarvan was bedoeld voor Joona Linna, en Saga zou de enige zijn die hem kon redden. Inmiddels is er zoveel tijd verstreken dat de dreiging verbleekte tot een vreemde actie. Tot nu.

Aan een boom in Kapellskär wordt een zak gevonden met een bijna volledig vergaan lichaam, in de buurt ligt een melkwit patroon. Met complexe raadsels geeft de dader de politie de mogelijkheid om het moorden te stoppen.

Joona Linna en Saga Bauer strijden zij aan zij om de puzzel op te lossen en levens te redden, maar de jacht wordt steeds gevaarlijker. Misschien is het wel onmogelijk om de moordenaar te stoppen, misschien zijn ze al gevangen in zijn web. 

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Met hun bloedstollende thrillers rond Joona Linna veroverden ze de wereld. Inmiddels zijn er van hun boeken in Nederland en Vlaanderen een miljoen exemplaren verkocht. 

 

Bestel direct