Een zomer vol lezen in het vooruitzicht

Niets is zo veranderlijk als het weer zeggen ze en dat hebben we kunnen merken de afgelopen dagen. Maar ze voorspellen mooi weer voor de komende dagen en wij rekenen op een mooie zomer. Vol lezen uiteraard.

Zomerlezengeschenk Zonnegloren
Bij aankoop van een Nederlandstalig boek van minimaal € 15,- ontvangt u in de maand juni een bundel korte verhalen cadeau, samengesteld door één van Nederlands bekendste boekenambassadeurs: Matthijs van Nieuwkerk. Laat u verrassen door Heleen van Royen, Martin Bril en J.M.A. Biesheuvel. 

Zomer vol spanning
Deze zomer verschijnen er vele nieuwe spannende boeken waaronder die van Karin Slaughter, M.J. Arlidge en het duo Kim Faber/Janni Pedersen. Deze boeken zijn altijd alvast te reserveren bij Boekhandel Daan Nijman. Zo heeft u het boek direct in huis zodra het verschenen is. Meer hierover in deze nieuwsbrief. 

Boek van de week door Femke

Mijn oog viel deze keer op De Hollander, een waddenthriller. Het verhaal gaat over drie mannen die gezamenlijk het Wad op hun duim kennen en alle eilanden van het Waddengebied hebben belopen. Behalve Borkum. De tocht hiernaartoe is vrijwel onmogelijk. Het trio wacht al twaalf jaar op de juiste omstandigheden. En dan opeens is het zover. De tocht der tochten kan beginnen, maar verloopt niet zoals de mannen het zich al die jaren hadden voorgesteld.

Een verdronken wadloper spoelt aan op de drooggevallen zandplaat De Hond. Het is nooit duidelijk geworden van wie dit stuk grond nu eigenlijk is. Hoort het bij Duitsland of bij Nederland? Zolang er geen gekke dingen gebeuren, is dit vraagstuk geen reden tot discussie. Maar nu is er een verdronken wadloper gevonden. De kwestie loopt op tot een internationaal conflict. Hoewel het lichaam in eerste instantie op Nederlands grondgebied lijkt te zijn gevonden, onderzoekt de Duitse Liewe Cupido de zaak. Hij wordt, opgegroeid op Texel, ook wel de Hollander genoemd. Stukje bij beetje ontrafelt hij de bijzondere omstandigheden waaronder deze wadloper is gestorven.

De Hollander is een aangename thriller. Het spannende element laat wel even op zich wachten, maar je wordt meteen gegrepen door de geheimen van het Wad, de gevaren, de natuurbeschrijvingen en de wondere wereld van het wadlopen. Deze wetenswaardigheden zijn mooi meegenomen. En ben je nu niet zo’n fan van thrillers, is het je gauw te gruwelijk of te eng, probeer dan eens deze waddenthriller. Het is een kans om op een veilige manier te proeven van het thrillergenre.

Dus zonder het loeispannende van een thriller, is dit boek toch een aanrader door de opbouw, de goed doordachte verhaallijn, doordat het verhaal niet groter is gemaakt dan nodig en zo geschreven dat het geloofwaardig blijft.  

Reserveer alvast de nieuwe Karin Slaughter

Op 14 juni verschijnt de nieuwe standalone thriller van bestsellerauteur Karin Slaughter, Gewetenloos.

Emily Vaughn maakt zich op voor het hoogtepunt in haar schoolcarrière: het eindexamenfeest. Maar Emily heeft een geheim. En dat geheim wordt haar aan het eind van de avond fataal.
 
Veertig jaar later is de moord op Emily nog altijd niet opgelost. Niemand is ooit veroordeeld en de moordenaar loopt nog altijd vrij rond. Dat staat op het punt te veranderen als Andrea Oliver naar de stad komt om een rechter te beschermen die met de dood wordt bedreigd. Andrea heeft namelijk een geheime agenda: ze is vastbesloten gerechtigheid voor Emily te vinden en de waarheid over die noodlottige avond te achterhalen, voordat de moordenaar besluit ook háár het zwijgen op te leggen...

 

Bestel direct

Zonnegloren van Matthijs van Nieuwkerk cadeau

Bij aankoop van een Nederlandstalig boek van minimaal € 15,- ontvangt u in de maand juni een bundel korte verhalen cadeau, samengesteld door één van Nederlands bekendste boekenambassadeurs: Matthijs van Nieuwkerk.

Als er iemand is die zich de afgelopen jaren heeft ingezet om de liefde voor boeken breed te verspreiden, is het Matthijs van Nieuwkerk. Als fervent lezer stelde hij deze bundel samen met zijn favoriete korte verhalen. Welke verhalen inspireerden hem? Welke verhalen raakten hem en zal hij nooit meer vergeten? Het zomerlezengeschenk brengt de verhalen samen die grote indruk maakten op Van Nieuwkerk, de verhalen die hem altijd bij zijn gebleven, de verhalen die iets voor hem betekenen. Om nog eens te benadrukken waarom u deze verhalen moet lezen, schreef hij een inleiding bij de bundel, zodat u deze zomer al lezend op ontdekkingsreis kunt met Matthijs van Nieuwkerk. 

 

Kunstwerk voor Vasalis in Roden

In het kader van de herinrichting van Roden is het idee opgevat om op een centrale plek een kunstwerk te realiseren geinspireerd op het werk van dichteres M. Vasalis. Er is en commissie samengesteld die gekozen heeft voor het kunstwerk van Nicolas Dings. Om dit voor elkaar te krjgen is er een crowdfunding gestart. Doneren kan al vanaf 10 euro. 

Ook zijn er leuke acties in combinatie met een donatie zoals toegang tot een Vasalis-avond en een lezing door Nicolas Dings. 

Wilt u doneren? Dan kan hier!

 

 

 

Ebook van de week: De kapperszoon

Simon is kapper in de Jordaan. In tegenstelling tot zijn grootvader, die ook kapper was, is hij niet erg gepassioneerd over dat knippen en scheren. Bij hem is het bordje 'fermé' vaker naar buiten gedraaid dan het bordje 'ouvert', want elke klant is een mens en mensen zuigen energie. Maar er is één klant met wie hij buiten de zaak contact heeft: de schrijver. De schrijver zoekt naar een onderwerp voor zijn volgende boek en wordt gegrepen door het verhaal van Simons vader. Want is die echt omgekomen bij de vliegtuigramp op Tenerife in 1977? En waarom stapte hij überhaupt in dat vliegtuig, en liet hij zijn zwangere vrouw achter?

De kapperszoon is een boek vol verrassende wendingen, een roman over rouwverwerking en de onontkoombare kracht van familiebanden. 

 

Bestel direct