• Gratis verzending in Nederland vanaf € 20,-
  • Winkels in Groningen en Drenthe
  • Roden: 050-5012967 - UMCG: 050-3110998

.

DWDD boeken van de maand Maart

28 maart: Annegreet van Bergen

Annegreet van Bergen is de schrijfster van ‘Lessen van burn-out’, ‘Mijn moeder wil dood’ en het veel verkochte boek ‘Gouden jaren’ waarin ze in woord en beeld laat zien hoe dagelijkse dingen die wij nu normaal vinden, in haar jeugd heel anders waren.
Een feest van herkenning.
Ze komt in Roden natuurlijk ook vertellen over haar nieuwe boek ‘Het goede leven.’
 
Catharinakerk, Brink 8, Roden
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10,- inclusief koffie/thee

Libris Literatuurprijs

Lees meer »

12 april De grillen van Dr. Alzheimer

Kunstencentrum K38 en Noordenveldleest.nl organiseren samen een avond met Toine Heijmans, schrijver, journalist en columnist. Hij schrijft wekelijks in de Volkskrant over zijn vader met Alzheimer en komt hierover vertellen. ‘De enige die mijn vader werkelijk dag en nacht gezelschap houdt, dr. Alzheimer, is belletje aan het trekken bij de buurvrouw. De dr. wordt er niet aardiger op, de laatste weken, en hij daagt mijn vader uit hem na te doen.’

Kunstencentrum K38
Aanvang: 19:30 uur
Entree: 5 euro

18 april: Jan Siebelink schrijver van het Boekenweekgeschenk

Donderdag 18 april komt de bekende schrijver Jan Siebelink, auteur van het Boekenweekgeschenk 2019 en van het bekende boek ‘Knielen op een bed violen,’ naar Roden!  Ter ere van de tachtigste verjaardag van Siebelink verscheen vorig jaar een wonderschoon geïllustreerde uitgave, verrijkt met citaten uit zijn werk. Een feest om te lezen en een inspiratie voor ieder die van bloemen houdt.

Samenwerking Noordenveldleest & Boekhandel Daan Nijman

Wapen van Drenthe 
Aanvang: 20.00 uur 
Entree: € 10,= incl. koffie/thee

Lees meer »

Geef je op voor de Schrijfclub

Zit uw hoofd vol verhalen die nodig eens vastgelegd moeten worden? Of heeft u altijd al verhalen willen schrijven? Een kort verhaal of langer, een bijzonder, gek, grappig verhaal of een verhaal met een boodschap?

Misschien heeft u net even een steuntje in de rug nodig om daadwerkelijk tot schrijven te komen? Want hoe en waar ga je beginnen? Of misschien schrijft u al wel, maar wilt u uw schrijfsels weleens voorleggen aan anderen? We willen graag de verhalendrempel wat lager maken door een schrijfclub te formeren. Een groep die op regelmatige basis bij elkaar komt om zelfgeschreven verhalen met elkaar te delen.

Het idee is als volgt:

  • Jullie komen iedere zes tot acht weken bij elkaar.
  • Voor iedere bijeenkomst heeft steeds een andere schrijver een opdracht voorbereid, die de schrijvers daarna gaan uitwerken tot een verhaal.
  • De eerste bijeenkomst is een kennismaking. Afspraken kunnen worden gemaakt. Niets staat vast, dus het is aan de groep zelf om te bepalen hoe een en ander in zijn werk zal gaan.

Lijkt het u ook interessant en inspirerend om elkaars verhalen te lezen en te horen hoe elk van u een andere opdracht verzint? Het is een mooie uitdaging om er iedere keer iets moois, spannends, ontroerends of onverwachts van te maken.

Bent u nieuwsgierig geworden? En lijkt het u leuk om deel te nemen aan de schrijfclub of wilt u er meer van weten? Schrijf een mail aan Femke: femke@daannijman.nl. Wij geven antwoord en laten weten wat de vervolgstap is, uiteraard afhankelijk van het aantal schrijvers.