• Gratis verzending in Nederland vanaf € 20,-
  • Winkels in Groningen en Drenthe
  • Roden: 050-5012967 - UMCG: 050-3110998

Ons team

Daan is de naamgever en mede-eigenaar van de boekwinkel. Gepokt en gemazeld in de bibliotheekwereld waagde Daan in januari 1999, samen met zijn partner Elly Hidding, de sprong naar het vrije ondernemerschap en begon een kleine boekhandel in het centrum van Roden. Al gauw stond de winkel aan de Albertsbaan zo vol met boeken dat er eigenlijk geen klanten meer bij pasten. Een verhuizing was onvermijdelijk en sinds 2003 is de winkel gevestigd aan de Heerestraat.
De eigenzinnige creativiteit en het inventieve ondernemerschap van Daan zorgen voor een winkel vol verrassingen. Daarnaast is hij met zijn grondige vakkennis - meer dan 20 jaar bibliotheekervaring gaan een mens tenslotte niet in de koude kleren zitten - in staat klanten uitstekend te adviseren. Dit alles gaat meestal vergezeld van een licht brutale, maar altijd vriendelijke kwinkslag.
Daan is dol op speelgoedauto's, lekker eten & drinken, De Ploeg en hij leest graag spannende boeken. Daan zijn favoriete boek: kijk op youtube

Femke is sinds 2013 mede-eigenaar van Boekhandel Daan Nijman. Eind 2010 maakte ze, na jarenlang gewerkt te hebben bij Boekhandel Planteyn boeken in Gorredijk, haar intrede in onze boekhandel. En hoe! Al snel werd duidelijk dat zij met tomeloos enthousiasme en minstens evenveel energie haar mannetje staat. Samen met Daan drukt ze haar stempel stevig op het reilen en zeilen in onze winkel, waarbij ze vaak met verrasssende inzichten komt en zo nét een ander accent legt. In haar vrije tijd, die ze trouwens ook grotendeels besteedt aan de winkel, trekt ze zich terug in It Heitelân, meer in het bijzonder in Gorredijk. Daar mag ze graag met vrienden tafelen, wandelt ze veel en relaxt ze op de bank met een spannende dvd of een mooi boek.

Medewerkers

Liesbeth werkt al sinds het eerste uur bij Daan Nijman. Liesbeth begon haar carrière als boekverkoopster bij Scholtens Wristers in Groningen en werkte enige tijd op de afdeling verkoop van Uitgeverij Van Gorcum in Assen. Liesbeth verzorgt de inkoop van de boeken, dus heb jij net dat bijzondere boek in handen, grote kans dat zij het heeft ingekocht.  Liesbeth is een alleslezer maar thrillers en romans hebben haar voorkeur. Daarnaast geeft zij cursussen bridge en is zij zelf een geducht bridgespeelster. 

Willem begon in 2004 als stagiair en trad twee jaar later in dienst. Hij pakt elke dag de boeken uit en zorgt ervoor dat alle bestellingen bij de juiste klant terechtkomen. Ook de tijdschriften verdeelt hij netjes over de schappen. Daarnaast voorziet hij medewerkers en bezoekers van koffie, thee, koek en - niet te vergeten - chocolaatjes. Ten slotte maakt hij nauwgezet de boekenplanken in de winkel schoon en brengt pakjes en post weg. Willem is geïnteresseerd in geschiedenis en Nederlandstalige muziek.

Wiebe bemant onze winkel in het UMCG, zoals hij hiervoor ook al deed toen de winkel nog Scholtens Wristers, Selexyz en ten slotte Polare heette. Hij weet álles van medische vakliteratuur en studieboeken en waar je die het beste (en voordeligst!) kunt bestellen. Wiebe woont in Krewerd en steekt samen met zijn vrouw vrijwel al zijn vrije tijd in windhonden, meer in het bijzonder Afghaanse windhonden en Saluki's. Andere favoriete bezigheden zijn fotografie en astronomie. Over dat laatste onderwerp schreef hij zelfs een boek: Het heelal - Sterren en sterrenstelsels

Jart is vooral actief 'achter de schermen'. Hij neemt onder meer de technische kant van de website voor zijn rekening en zorgt dat met name de regionale uitgaven een plekje vinden op de site. Daarnaast voert hij stápels (strip)boeken, kalenders en non-books in het systeem in. En, niet onbelangrijk: hij controleert en betaalt de facturen! Heeft een klant problemen met zijn of haar ereader dan is Jart de persoon die de klant met eindeloos geduld weer op weg helpt. In zijn vrije tijd hockeyt Jart, fietst hij hard en veel en gaat hij graag naar de Wadden.

Geertje, net als Femke afkomstig van Boekhandel Planteyn boeken, verdeelt sinds een paar jaar haar tijd tussen onze winkel en Sa!, de tweewekelijks verschijnende krant voor Opsterland en omgeving. Geertje staat vooral donderdag en zaterdag in de winkel, daarnaast treedt ze op als de onmisbare rechterhand van (de linkshandige) Femke. Ze woont in Jubbega, waar ze in haar spaarzame vrije tijd zingt in een amateurkoor of een lekker (niet al te) spannend boek leest.

Petra werkt bij ons sinds begin 2015. Zij bracht een vracht aan ervaring mee (ze was o.a bedrijfsleider bij  boekhandel Wolters in Groningen en Zuidlaren en deed de inkoop en marketing bij de Studieboekencetrale) en zet die nu in als boekverkoopster in zowel Roden als UMCG, maar vooral als marketingmedewerker. Op Twitter en Facebook is zij een niet te missen pleitbezorger van onze winkel. Ook is ze geregeld te vinden op congressen en andere bijeenkomsten waar Boekhandel Daan Nijman met een verkoopstand vertegenwoordigd is. Petra bezoekt graag concerten, is dól op lekker eten en brengt haar vakanties het liefst door in bella Italia. O ja, ze is een van de trouwste fans van Feyenoord in Noord-Nederland.

Monique stort zich, naast het 'gewone' boekverkoperswerk in Roden en het UMCG, elk jaar vol overgave op de grote 'zomerpuzzel' of wel de studieboekenbestellingen. Altijd weer een uitdaging om de juiste boeken voor het begin van het studiejaar bij de juiste klant af te leveren. Zij is daarnaast onze onbetwiste kookboekenspecialist (ze leest er trouwens niet alleen over, maar kookt zelf ook heerlijk!) én - heel belangrijk - vormt het administratieve en financiële geweten van Daan en Femke.

Karina maakt het team van boekhandel Daan Nijman compleet.  Haar werktijden zijn flexibel. Je kunt bij haar terecht met al je vragen over kinderboeken, Young Adult maar ook voor advies voor een goede roman. Naast haar werkzaamheden bij Daan NIjman is zijn een ook al een ware keukenprinses, daarnaast heeft ze groene vingers. Heb je een probleem met je moestuin? Vraag Karina.