Brits bakboek

Zoet en hartig Brits gebak met hun geschiedenis

Brits bakboek voorzijde
Brits bakboek achterzijde
  • Brits bakboek voorkant
  • Brits bakboek achterkant

Regula Ysewijn is culinair auteur en fotograaf. Ze heeft een bijzondere interesse in historische recepten en de evolutie van onze eet- en drinkcultuur. Daarnaast is Regula jurylid van Bake off Vlaanderen , de Vlaamse versie van het Britse programma The Great Britisch Bake Off . Regula's werk voert haar meestal naar Groot-Brittannië waar zij meewerkt aan verschillende publicaties zoals het magazine van Borough Market en aan programma's voor BBC.

Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN 9789048846894
Auteur Regula Ysewijn
Uitgever Overamstel Uitgevers
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 256
Lengte 256.0 mm
Breedte 197.0 mm
In Brits bakboek , een ode aan de uitgebreide en florerende Britse bakcultuur, geeft Regula Ysewijn haar 100 favoriete Britse recepten voor zoet en hartig gebak. Van de fuitbreads en hartige imposante pies waar de Britten beroemd om zijn tot onbekendere koekjes en taartjes voor bij de iconische Afternoon Tea . Taart, cake, koeken, scones, buns , pies, brood en ander zoet en hartig gebak is verstrengeld met de identiteit van de Britten en dat is ook te zien in de recepten in dit boek. Ieder recept vertelt, onder begeleiding van een kort informatief tekstje, een verhaal over het landschap, de tradities en de legendes van Groot-Brittannië. Veel van de recepten in dit boek zijn gebaseerd op recepten die Regula tegenkwam tijdens haar historische onderzoek, maar de recentere klassiekers zijn de gebakjes zoals zij ze zelf al jaren bakt, geïnspireerd door de herinneringen aan de baksels die zij altijd at in Groot-Brittannië.

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.