Brutto
De (briljant) eenvoudige keuken van Florence
Russell Norman (1965-2023) was oprichter van de Polpo-restaurants in Londen, waar de keuken van Venetië al bijna 15 jaar centraal staat. Het gelijknamige boek was Waterstones Book of the Year en Kookboek van het Jaar. Russels tweede boek, Spuntino , won de Guild of Food Writers Award. In 2021 opende Russell Trattoria Brutto dat sindsdien elke dag volgeboekt is en op de Bib Gourmand-lijst staat. Russel was ook presentator en schreef voor onder meer Esquire Magazine. Hij overleed in november 2023 na een kort ziekbed, vlak na de wereldwijde publicatie van Brutto .
Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN | 9789464042412 |
Auteur | Russell Norman |
Uitgever | Park Uitgevers |
Taal | Nederlands |
Uitvoering | Gebonden in harde band |
Pagina's | 320 |
Lengte | 266.0 mm |
Breedte | 183.0 mm |
De langverwachte opvolger van culinaire klassieker Polpo: het allerlekkerste uit de keuken van Florence 'Als je dit jaar maar één kookboek koopt, kies dan het Italiaanse Brutto . [...] Van de cover tot de verrukkelijke foodfotografie en van de bindwijze tot de receptuur: álles klopt aan dit boek.' - Mara Grimm (maragrimm.substack.com) Brutto ma buono , ofwel: lelijk maar goed. Dit is de keuken van Florence - verbluffend eenvoudig, met maar weinig ingrediënten, maar uitzonderlijk goed. Dit nieuwe, oogstrelende kookboek van Russell Norman bevat de beste recepten uit zijn veelgeprezen Londense restaurant Trattoria Brutto. Met gerechten voor elke thuiskok en Russells inspirerende verhalen en insider tips is Brutto een liefdesverklaring aan de eerlijke Toscaanse keuken van een van Italië's mooiste steden en in het bijzonder aan de bruisende Florentijnse wijk Santo Spirito. ' Brutto is gewoon bellissimo. Het perfecte kookboek voor liefhebbers van eerlijk Toscaans eten. Simpelweg briljant.' - Stanley Tucci acteur, regisseur en maker van de culinaire CNN-serie Searching for Italy - authentiek Toscaans eten - de enige echte opvolger van Polpo (25.000 exemplaren verkocht) - bijzondere uitvoering: gebonden 'open' rug Ansjovis met boter en zuurdesem; penne met tomaat en wodka; worstjes met gestoofde linzen en mosterd; geroosterde pompoen met borlottibonen en salsa verde; hazelnootschuimkoekjes van slechts drie ingrediënten. De Florentijnse keuken is opgebouwd uit een paar simpele bouwstenen die in een handomdraai worden gecombineerd tot een ongepolijste geen-gedoe-kookstijl waarin smaak centraal staat. Een vreugdevol culinair eerbetoon aan Italië's meest rustieke, no-nonsense keuken voor elke dag, waar je ook bent.