Het land van Danelagh

Torstein vertrekt naar Engeland en voegt zich bij het Deense leger. Hij zal voor zijn leven moeten vechten - en strijden naast zijn zoon.

Het land van Danelagh voorzijde
Het land van Danelagh achterzijde
  • Het land van Danelagh voorkant
  • Het land van Danelagh achterkant

Bjørn Andreas Bull-Hansen (1972) is een meester in het combineren van historische feiten met een spannend verhaal. Hij ziet zichzelf als een traditionele Vikingverteller, en deelt graag zijn kennis van de Noorse cultuur met zijn immer groeiende groep lezers. Hij woont afwisselend in het binnenland van Noorwegen en in Fredrikstad. Samen met zijn nu volwassen zoon heeft hij een goedbezocht bushcraft/Vikinglifestyle YouTube-kanaal.

Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN 9789022596029
Auteur Bjørn Andreas Bull-Hansen
Uitgever Meulenhoff Boekerij B.V.
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / gebrocheerd
Pagina's 480
Lengte 229.0 mm
Breedte 152.0 mm
Deel 4 van de Jomsviking -serie, voor de vele liefhebbers van televisieseries als Vikings en Norsemen Torstein is verbannen naar de Schotse Orkney-eilanden en zint op wraak. Zijn land in Vingulmork is op wrede wijze van hem afgenomen door Ros, de moordenaar van zijn vader. Samen met zijn mannen reist hij naar Canterbury: hij hoopt dat de monniken daar – vrijwillig of desnoods met het zwaard op de keel – zijn ernstig gewonde zoon kunnen genezen. Ondertussen is er een oorlog op komst: Sweyn Gaffelbaard is vastbesloten om Ethelred van de troon te stoten en zelf heerser te worden van het Engels-Deense rijk. Torstein weet dat hij zijn bondgenoten voorzichtig moet kiezen en mee zal moeten vechten voor de Deense koning. Hij weet ook dat hij gezocht wordt en steeds minder bondgenoten overhoudt. Daarbij vreest hij voor de veiligheid van zijn vrouw Sigrid en hun zoons. Het vierde boek in de Jomsviking -serie neemt lezers mee terug naar de jaren waarin Engeland werd verwoest door een invasie die de loop van de geschiedenis zou veranderen. In de oorlog die volgt vechten Denen tegen Denen, en Saksen tegen Saksen. Torstein zal voor zijn leven moeten vechten. En, voor de eerste keer, zal hij strijden naast zijn zoon Ravntor. In de pers ‘Een boeiend verhaal over de groei naar volwassenheid. Absoluut een aanrader.’ NBD Biblion ‘Bull-Hansen weet het allemaal fantastisch op papier te zetten, hij heeft zo veel kennis dat het allemaal klopt en aanvoelt alsof je echt in die tijd bent. Een dijk van een boek.’ **** ThrillZone.nl ‘Dit is verreweg het allerbeste boek dat ik over Vikingen heb gelezen.’ **** Hebban.nl

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.