Kookboek van Amsterdam

Kookboek van Amsterdam voorzijde
Kookboek van Amsterdam achterzijde
  • Kookboek van Amsterdam voorkant
  • Kookboek van Amsterdam achterkant

Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Of over likeurstokerij Wynand Fokkink, die nog steeds gevestigd is in de stad. Om nog te zwijgen van Amsterdams vet, geen bakmiddel, maar een groente. Dit is een boekje over Amsterdamse gerechten ingrediënten en culinaire gewoontes. Met recepten, herinneringen en een beetje geschiedenis. Van moesselientjes tot pikketanussies.

Specificaties
ISBN/EAN 9789082347586
Auteur Frank Noë
Uitgever NBC - Het Zwarte Schaap
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 80
Lengte 190.0 mm
Breedte 120.0 mm

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.