Kookboek van de Gouden Eeuw

Kookboek van de Gouden Eeuw voorzijde
Kookboek van de Gouden Eeuw achterzijde
  • Kookboek van de Gouden Eeuw voorkant
  • Kookboek van de Gouden Eeuw achterkant

Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien. De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkomstig van de VOC). Hij vormde de overgang van de middeleeuwse keuken naar die van onze tijd. In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta, de voorouder van de Spaanse membrillo.

Specificaties
ISBN/EAN 9789082347579
Auteur Manon Henzen
Uitgever NBC - Het Zwarte Schaap
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / gebrocheerd
Pagina's 80
Lengte 188.0 mm
Breedte 120.0 mm

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.