Rijksmuseum kookboek

Rijksmuseum kookboek voorzijde
Rijksmuseum kookboek achterzijde
  • Rijksmuseum kookboek voorkant
  • Rijksmuseum kookboek achterkant

Rijksmuseum kookboek HET IS DE KUNST VAN ETEN TE GENIETEN Wat: Het Rijksmuseum kookboek een initiatief van Wim Pijbes Door wie: Bedacht, geschreven en gecoördineerd door Jonah Freud Geredigeerd door Marieke de Jong Ontwerp studio Irma Boom Met medewerking van: Vijftig koks en patissiers uit heel Nederland, van Noord tot Zuid, van Oost tot West en van jong tot oud. In het boek: Meer dan 130 recepten Meer dan 900 afbeeldingen uit de collectie van het Rijksmuseum Voor het Rijksmuseum kookboek is een lijst van vijftig Nederlandse ingrediënten opgesteld, bij de vijftig ingrediënten zijn klassieke Nederlandse recepten geschreven en vervolgens is aan 50 vooraanstaande koks en patissiers in Nederland gevraagd een recept met gebruik van dat ingrediënt te geven. Pas nadat alle teksten klaar waren zijn er kunstwerken uit het Rijksmuseum bij gezocht die passend waren bij de verhalen en recepten. Hierdoor is de enorme diversiteit aan kunst waar eten ook maar enigszins in verwerkt is op alle fronten aan bod gekomen. Daarbij de natuurlijk voor de hand liggende Stillevens, de serviezen waar het Rijks een enorme collectie van in huis heeft maar ook tekeningen, foto's, gebruiksvoorwerpen en natuurlijk de keuken van een poppenhuis. Uiteindelijk zijn er meer dan 900 afbeeldingen uit de collectie in het boek terecht gekomen...

Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN 9789082543704
Auteur Jonah Freud
Uitgever nai010 uitgevers/publishers
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / gebrocheerd
Pagina's 608
Lengte 281.0 mm
Breedte 218.0 mm
Daarbij meer dan 130 recepten met medewerking van beroemde koks als Robert Kranenborg, Jonnie Boer en Dick Soek. Maar ook jong aanstormend talent als Joris Bijdendijk, Jim de Jong en Benny Blisto hebben een bijdrage geleverd.

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.