Femke

Eigenaar

Er zijn een aantal zaken belangrijk in mijn leven. Op 1 is dat mijn partner Sjoerd en op 2 zijn dat de winkels. Al wisselen deze twee soms van positie. In mijn vrije tijd lees ik veel, verkoop ik graag boeken, vind ik het leuk om nieuwe producten te ontdekken en word ik blij van het enthousiasmeren van mensen. Verder trek ik me in de weekenden terug in It Heitelân, meer in het bijzonder in Gorredijk. Daar mag ik graag met vrienden tafelen, wandel ik veel en relax ik op de bank met een spannende dvd of een mooi boek. Graag stel ik u voor aan het team waar ik trots op ben. Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Véél verder. Zonder hen geen Boekhandel Daan Nijman. 


Diana

medewerker ZUSTER

Diana bemant ZUSTER, onze nieuwste winkel in het UMCG met heerlijke en eerlijke verzorgingsproducten en cadeaus. Diana heeft gewerkt als directiesecretaresse bij Langewold en de Rabobank. Als het mooi weer is, fietst ze vanuit Zuidhorn naar het UMCG. 


Geertje

boekverkoper

Geertje wordt opgeroepen als haar hulp in de winkel goed gebruikt kan worden. Ze komt met veel plezier opdraven. Daarnaast doet ze de eindredactie van de weekkrant Sa! en in haar spaarzame vrije tijd zingt ze in een amateurkoor of leest een lekker (niet al te) spannend boek. 


Lieke

boekverkoper

Lieke, onze benjamin, maakt het team van boekhandel Daan Nijman compleet. Lieke is net afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs aan de Pabo. Ze staat met veel enthousiasme, meestal op donderdagavond en zaterdag, in de winkel.


Liesbeth

boekverkoper / inkoper

Liesbeth werkt al sinds het eerste uur bij Boekhandel Daan Nijman. Liesbeth begon haar carrière als boekverkoopster bij Scholtens Wristers in Groningen en werkte enige tijd op de afdeling verkoop van Uitgeverij Van Gorcum in Assen. Liesbeth verzorgt de inkoop van de boeken, dus heb jij net dat bijzondere boek in handen, grote kans dat zij het heeft ingekocht. Liesbeth is een alleslezer maar thrillers en romans hebben haar voorkeur. Daarnaast geeft zij cursussen bridge en is zij zelf een geducht bridgespeelster. 


Mineke

boekverkoper / filiaal UMCG

Mineke bemant onze winkel in het UMCG. Begonnen als boekverkoper bij De Tille in Leeuwarden en daarna 30 jaar gewerkt, op de afdeling marketing, bij Scholtens & zn. tot en met Polare. Als zzp'er organiseerde Mineke o.a. literaire- en poëziefestivals.  Ze is keukenprinses én een alleslezer. 


Monique

boekverkoper

Monique is onze onbetwiste kookboekenspecialist (ze leest er trouwens niet alleen over, maar kookt zelf ook heerlijk!), maar tipt ons ook heel regelmatig over een fijne literaire roman. En - heel belangrijk - ze vormt het administratieve en financiële geweten van de boekhandel.


Willem

medewerker

Willem begon in 2004 als stagiair en trad twee jaar later in dienst. Hij pakt elke dag de boeken uit en zorgt ervoor dat alle bestellingen bij de juiste klant terechtkomen. Ook de tijdschriften verdeelt hij netjes over de schappen. Daarnaast voorziet hij medewerkers en bezoekers van koffie, thee, koek en - niet te vergeten - chocolaatjes. Willem is geïnteresseerd in geschiedenis en Nederlandstalige muziek.


Zoë

Verkoopmedewerkster ZUSTER in het UMCG

Zoë is onze nieuwe collega. Op de woensdagen treft u haar in ZUSTER, waar ze u graag met raad en daad bijstaat. Met kennis van zaken, zeker op het gebied van duurzaamheid. Ze past als een vis in het water in onze winkel.