• Bestel makkelijk en snel
  • Winkels in Groningen en Drenthe
  • Roden: 050-5012967 - UMCG: 050-3110998

Zaterdag 30 september

Klassieke Muziekdag

 

Nadere info volg z.s.m.

Woensdag 4 oktober

 

Verteltheater - Hoe kom ik van die twee gemene oudjes af?

 

Verteltheater gebaseerd op De Griezels (Roald Dahl)

De meeste opa’s en oma’s zijn lief. Maar mijnheer en mevrouw de Wit niet. Ze hebben hun kinderen en kleinkinderen het huis uit gepest en nu is het de beurt aan de dieren in de buurt. Als die ook op de vlucht zijn geslagen beginnen ze elkaar te pesten. Ze bedenken de meest ergerlijke streken: mevrouw de Wit smeert het kunstgebit van mijnheer de wit in met sambal en mijnheer de Wit neemt wraak door een electrische motor in te bouwen in de rollator van mevrouw de Wit. Tenslotte zijn de dieren het beu. Zij slaan terug! 

 

Datum: 4 oktober 
Aanvang: 19:00 uur
Locatie: Boekhandel Daan Nijman

Donderdag 5 oktober

Lezing - Lidewijde Paris

 

Lidewijde Paris komt naar Roden om een lezing te geven over haar boek: Hoe lees ik?

Wat is nu eigenlijk literatuur en hoe werkt het? Het mooie is dat iedereen daar een eigen idee over heeft, iedereen leest vanuit zijn eigen ervaringen en is op zoek naar zijn eigen antwoorden. Toch zijn er wel een paar aanwijzingen die elke lezer kunnen helpen een tekst eens anders te lezen. Hoe lees ik? staat vol met dat soort suggesties, aan de hand van zinnen, alinea's, verhalen en romans. Van de Max Havelaar via De zwarte met het witte hart naar David Mitchell. Het eindigt bovendien met allerlei tips voor leesclubs, boekhandelaren, scholen, beginnende schrijvers en alle andere lezers.

 

Datum: 5 oktober 
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Bibliotheek Roden

Sinterklaas

Zaterdag 7 oktober

Workshop - Charlotte Dematons

 

Illustratrice Charlotte Dematons komt naar Roden!!

Zij is bekend van de prachtig geïllustreerde prentenboeken: Sinterklaas, De gele Ballon en Nederland. 

Charlotte Dematons komt op zaterdag 7 oktober bij ons langs.

 

Ze neemt ons mee op reis door haar prachtige boeken. Er is zoveel te zien. En als je denkt dat je alles hebt gezien ontdek je steeds weer iets nieuws.

Ze komt vertellen, signeren en misschien maakt ze ook wel een prachtige illustratie voor jou! 

 

Datum: 7 oktober
Aanvang: 14:30 uur
Locatie: Boekhandel Daan Nijman

Een Spookhuis voor Fiene

Zaterdag 14 oktober

Workshop - Mirjam Mous

 

Op zaterdag 14 oktober komt Mirjam Mous langs om te vertellen over haar boeken, ze komt signeren en voorlezen uit haar super spannende boeken. Mirjam Mous is onder andere bekend van haar jeugdthrillers: Boy 7, Virus, Test en 2C maar ook van Spees de Ruimtewees en Maffe Meiden.  

 

Datum:  14 oktober 
Aanvang: 15:30 uur 
Locatie: Boehandel Daan Nijman

Het Pauperparadijs

Donderdag 2 november

Lezing - Suzanne Jansen

 

Haar nieuwe boek gaat over Nederland, honderd jaar geleden. Cornelis van Eesteren, zoon van een aannemer, wil tegen de wens van zijn vader in architect worden. Steffa Wine, schippersdochter, ziet een leven voor zich als danseres, een 'verdorven' beroep waarop wordt neergekeken. Beiden komen terecht in de maalstroom van het machinetijdperk, de verwarrende jaren twintig, waarin de opkomst van de techniek grenzeloze mogelijkheden biedt, maar tegelijk de oude manier van leven voorgoed ontmantelt.

Ondanks de zwaartekracht is een even meeslepend als ingenieus vlechtwerk van drie levensverhalen. Het is een boek over toekomstvisioenen, de noodzaak van kunst, en over wat een mens tot mens maakt, tegen de achtergrond van de bewogen twintigste eeuw. In een beeldende stijl neemt Suzanna jansen de lezer mee van de avant-gardescene in Parijs en Berlijn, via de onzekere jaren dertig, langs de klippen van de oorlog en de wederopbouw. 

 

Datum: 2 november
Aanvang en locatie volgen z.s.m.