• Gratis verzending in Nederland vanaf € 20,-
  • Winkels in Groningen en Drenthe
  • Roden: 050-5012967 - UMCG: 050-3110998
Lees meer »

Lezing Peter Barthel - Professor bestaat God?

 

 

Lezing Peter Barthel - "Professor, bestaat God?"

Locatie: Kerk van Peize

Datum: 7 oktober

Aanvang: 15.00 uur

 

Peter Barthel is hoogleraar sterrenkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast lezingen over zijn vak geeft hij ook af en toe lezingen over de relatie tussen religie en wetenschap. In het kader van het 400-jarig bestaan van de universiteit beantwoordde hij in 2014 de vraag van de 7-jarige Anco "Bestaat God – kan de universiteit dat uitzoeken?" Dat antwoord verscheen enkele weken later in de landelijke ochtendkrant Trouw en vond grote weerklank.


Barthel heeft zijn antwoord verder uitgewerkt en achtergrondmateriaal toegevoegd, in een dun, toegankelijk boekje "Professor, bestaat God?".

 

Gratis entree (een vrijwillige bijdrage is welkom).

 

Zijn heldere uiteenzetting van hoe hij als wetenschapper - dagelijks bezig met het heelal en de nietigheid van de aarde en mens - aankijkt tegen God, religie en de rol van de kerk in onze moderne samenleving, kan velen inspireren: atheïsten, agnosten​​​​​​ en trouwe kerkgangers. In zijn visie is God de bezielende geest van deze wereld, het mooie en het goede dat we met elkaar in verwondering en vertrouwen op de toekomst ontdekken, dat ons ter verantwoording roept en dat we met elkaar moeten delen. 
Sleutelwoorden in Barthels visie zijn verwondering en bezieling.

 

Het boekje is uitgegeven door Amsterdam University Press en kan voor € 9.95 bij de boekhandel en bij de lezing gekocht worden.

 

 

3 oktober - de traditionele Kinderkassa

 

We beginnen op 3 oktober de Kinderboekenweek met een feestelijke opening en de traditionele Kinderkassa. 

 

Tijdens de Kinderkassa mogen kinderen zelf hun boek inpakken en afrekenen. De Kinderkassa is van 17:00 uur tot 20.00 uur.

Lees meer »

Doe je ook mee?

 

Twee wedstrijden die je niet mag missen. Leuk om individueel aan mee te doen maar nog leuker om dit met de hele klas te doen.

 

1) Wie maakt de mooiste Buurman en Buurman Kijkdoos? Binnenkort vind je hier de materialen of kun je ze afhalen in de winkel.

 

2) Dikkie Dik is jarig en wordt 40 jaar en is dol op cadeautjes. Maak jij een mooi cadeau voor hem? De origineelste inzending wint een mooi Dikkie Dik-pakket. Binnenkort vind je hier de volledige beschrijving of kom langs in de winkel.

 

Doen jullie ook mee?

Nieuwe titel van Buurman en Buurman

Lees meer »

6 oktober - Buurman en Buurman klusdag


Zaterdag 6 oktober wordt een gezellige klus-dag met Buurman en Buurman. We gaan knutselen, voorlezen en je kunt filmpjes komen kijken.

 

En we hebben een supergave wedstrijd bedacht:

Wie zijn er echt vrienden voor het leven? En lijken het meest op de echte Buurman en Buurman? Kom met je beste vriend, verkleed als Buurman en Buurman en maak kans op mooie prijzen.

 

Daarnaast vragen we deze twee beste vrienden om een filmscenario te maken. Het filmpje mag maximaal 4 minuten duren.

 

Op 6 oktober om 15:00 uur worden alle filmpjes opgenomen. De deskundige jury maakt de winnaar bekend. Voor de winnaars is er een tof Buurman en Buurman-pakket.

 

Wij zeggen: A je to!

Lampje!

9 oktober - Vertelvoorstelling over Lampje!

 

Dan op 9 oktober om 16:00 uur komen Annet Schaap en Frederike de Winter naar Roden. Annet Schaap is in onze ogen de grote kanshebster voor de Gouden Griffel 2018. Haar boek Lampje is een prachtig verhaal dat lonkt naar een sprookje. Het boek prikkelt de fantasie, gaat over vertrouwen en doorzettingsvermogen. 

 

Annet en Frederike komen samen vertellen over Lampje. Ze geven een muzikale vertelvoorstelling over de avonturen van Lampje met lekkere liedjes en fijne muziek.

 

 

 


10 oktober - Kom je eigen kletsboek maken

 

Je bent op woensdag 10 oktober om 16:00 uur van harte welkom om een eigen kletsboek te maken.

 

Gezinnig – de uitgever van de kletsboeken – geeft een workshop bij ons in de winkel en neemt van alles mee voor een uurtje Do It Yourself.

 

We sluiten af met een quiz waarbij je het boek Vriendenklets kunt winnen.

De workshop is leuk voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Je ouders zijn ook van harte welkom.

Kletsboek!

Dikkie Dik is jarig!

Lees meer »

13 oktober - Muzikale vertelvoorstelling Dikkie Dik en de taart

 

Op zaterdag 13 oktober vieren we de verjaardag van Dikkie Dik. Wisten jullie dat Dikkie Dik dit jaar 40 is geworden? En dat dat heel oud is voor zo'n rode kater? Gedurende de hele dag zijn er activiteiten en zijn er mooie prijzen te winnen. We gaan cupcakes versieren, kleurplaten kleuren, voorlezen, en we maken een feestjurk voor Dikkie Dik.

En als klap op de vuurpijl is er een spetterende afsluiting: om 16:00 uur het muzikale verteltheater.

 

‘Dikkie Dik en de taart’. Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

 

Wij zeggen: Kom erbij!

 

Schokland

18 oktober - Saskia Goldschmidt over Schokland

 

Lezing: Saskia Goldschmidt
Locatie: Boekhandel Daan Nijman
Aanvang: 19:30 of  20:00 uur
Entree: € 7,50

 

Saskia Goldschmidt schrijft de eerste grote roman over de gevolgen voor de bewoners van het aardbevingsgebied in Groningen: Schokland.

 

(verder info volgt)