Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593

Proef de smaak van de 16de eeuw

Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593 voorzijde
Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593 achterzijde
  • Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593 voorkant
  • Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593 achterkant

Het Excellente Kookboek van doctor Carolus Battus verscheen in 1593 te Dordrecht als afsluiting van een medisch werk. Het is het eerste gedrukte kookboek in de Republiek. Deze verzameling van zo’n driehonderd recepten laat op unieke wijze de veranderende keuken zien van de late middeleeuwen naar de moderne tijd. Neerlandici Christianne Muusers en Marleen Willebrands hebben dit historische kookboek hertaald in modern Nederlands, met uitgebreide achtergrondinformatie over Battus, zijn gezondheidsleer, de keukeninrichting en Battus’ kookkunst. Ruim dertig bewerkte recepten brengen de smaak van het verleden op uw bord. Kunsthistorica Alexandra van Dongen beschrijft de gedekte tafel en de tafelmanieren uit die tijd. De tafel illustreert zij met zestiende-eeuws tafelgerei uit de collectie van Museum Boijmans van Beuningen.

Specificaties
ISBN/EAN 9789056156497
Auteur Marleen Willebrands
Uitgever 20 Leafdesdichten BV Bornmeer
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 256
Lengte 257.0 mm
Breedte 204.0 mm

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.