Wijsneus in de keuken

Wijsneus in de keuken voorzijde
Wijsneus in de keuken achterzijde
  • Wijsneus in de keuken voorkant
  • Wijsneus in de keuken achterkant

Julian Barnes (1946) is geboren in Leicester, Engeland, en debuteerde in 1980 met 'Metroland'. Hij heeft voor zijn boeken vele prijzen gekregen, hij is de enige auteur die zowel de Prix Médicis en de Prix Fémina heeft gewonnen. In 2011 ontving hij de prestigieuze David Cohen Prize for Literature, een tweejaarlijkse Britse oeuvreprijs. Al vier keer stond hij op de shortlist voor de Man Booker Prize. Met zijn roman 'Alsof het voorbij is' won hij die prijs ook daadwerkelijk. De roman is verfilmd voor de bioscoop, met onder anderen Michelle Dockery en Emma Mortimer. In 2016 verscheen 'Het tumult van de tijd', een fictionele biografie van de Russische componist Dmitri Sjostakovitsj. De roman 'Het enige verhaal' verscheen in 2018, en 'De man in de rode mantel' in 2019. Van Barnes verschenen de afgelopen decennia drie verhalenbundels en één nagekomen los verhaal – die nu allemaal voor het eerst zijn bijeengebracht in 'Verzamelde verhalen', dat in augustus 2021 is verschenen. Zijn nieuwste roman, getiteld 'Elizabeth Finch, verschijnt in april 2022. www.julianbarnes.com (Foto: © Urszula Soltys)

Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN 9789045028255
Auteur Julian Barnes
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / gebrocheerd
Pagina's 160
Lengte 195.0 mm
Breedte 135.0 mm
Wie zelf kookt, weet dat er werelden van verschil bestaan tussen recept en eindproduct. Of het gerecht op tafel nu tot triomf of teleurstelling leidt, bij het lezen van het kookboek heerst vooral twijfel. Hoe groot precies is een `klontje ? Is een `toefje meer of juist minder dan een `klodder ? Hoe groot is een middelgrote ui? En wat is het verschil tussen `fijnsnijden en `fijnhakken ? De keukenwijsneus wil het allemaal weten en zoekt het tot in de puntjes uit, wat zijn kookkunsten niet altijd ten goede komt. Met onnavolgbare zelfspot doet Julian Barnes verslag van zijn jarenlange zoektocht naar gastronomische precisie en culinaire verrukking.

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.