Veel nieuws onder de zon

Na het stormachtige weer van de afgelopen dagen hopen we met z'n allen op wat meer zon. Het is alweer bijna maart, de maand waarin de lente start. Gelukkig zijn er wel weer veel mooie boeken verschenen, zoals de nieuwe roman van Isabel Allende en het langverwachte deel 9 van de Reizigerserie van Diana Gabaldon.  

Doneer Het Achterhuis van Anne Frank
We weten allemaal hoe belangrijk lezen is. Boeken kopen is echter lang niet voor iedereen financieel haalbaar. Het boek Het Achterhuis van Anne Frank is dit jaar het jeugdboek van de campagne 'Geef een boek cadeau'. Het boek is verkrijgbaar voor 2,99 euro. Bovendien kunt nu bij ons in de winkel het boek (of een ander natuurlijk) doneren aan de Voedselbank Noordenveld. 

Tip van Femke: Ik zal je nooit meer van Tatjana Almuli

Soms weet je na het lezen: dit boek is nodig. Dat geldt zeker voor ‘Ik zal je nooit meer’. Dit boek moet gelezen worden door heel veel mensen. Rouw - maar ook een trauma of een ander onverwerkt verdriet - is niet iets waar we voor weg moeten lopen. Heeft u de reclamespot van SIRE al gezien? We vinden het lastig om over de dood te praten, over verdriet of rouw. Dit boek biedt daartoe een opening. Of het kan de aanleiding zijn om jezelf af te vragen of je genoeg hebt gerouwd.

Doneer Het Achterhuis van Anne Frank

De campagne 'Geef een boek cadeau' bestaat vijf jaar. Een schitterende gelegenheid om dit jaar met een bijzonder jeugdboek te komen: Het Achterhuis van Anne Frank. Het wereldberoemde dagboek in een prachtige uitgave met fotokatern en plattegrond.

Het Achterhuis is een boek dat iedereen raakt. Het nodigt uit tot gesprekken thuis of in de klas. Of dat nu is bij het vak Nederlands, bij geschiedenis of bij maatschappijleer.  

De doelstelling van de campagne 'Geef een boek cadeau' is dat zoveel mogelijk kinderen Het Achterhuis krijgen en lezen. Daarom geven wij u de mogelijkheid om een exemplaar van Het Achterhuis te doneren aan de Voedselbank in Noordenveld. Het boek is verkrijgbaar bij ons in de winkel voor de speciale prijs van € 2,99. Wij zorgen ervoor dat de gedoneerde boeken bij de Voedselbank terechtkomen.

 

 

 

 

Nieuw van Isabel Allende: Violeta

Deze week verscheen de nieuwe, meeslepende historische roman van Isabel Allende: Violeta.

Violeta del Valle komt ter wereld op een stormachtige dag in 1920, als eerste meisje in een gezin met vijf onstuimige broers. Haar leven wordt vanaf het begin gekenmerkt door buitengewone gebeurtenissen. 

In een brief aan iemand van wie ze zielsveel houdt, schrijft Violeta over de armoede en voorspoed, de verliezen en vreugdes, en over de grote liefdes van haar leven en het verwoestende liefdesverdriet dat daarna kwam. Belangrijke ontwikkelingen in de geschiedenis hebben haar turbulente leven bepaald: de strijd voor vrouwenrechten, de opkomst en ondergang van tirannen en uiteindelijk niet een, maar twee pandemieën.

Met Violeta presenteert Isabel Allende ons opnieuw een inspirerend episch verhaal, verteld met gevoel voor humor en een enorme passie.

 

Winnaar Boekhandelsprijs 2022: Zuurstofschuld

Zuurstofschuld van Toine Heijmans is de winnaaar van de Nederlandse Boekhandelsprijs 2022 .

De Nederlandse Boekhandelsprijs is een prijs van de boekverkopers van Nederland. Een prijs voor het mooiste, maar in hun ogen onderbelicht gebleven boek van het afgelopen jaar. 

Een aantal reacties op Zuurstofschuld:
- 'Toine Heijmans excelleert in zijn Zuurstofschuld en bereikt de absolute top.' - Remco Houtepen, Libris Venstra Amstelveen
- 'Meesterlijk. Grote hoogte. Pakt als een pikhouweel.' - Adriaan van Dis
- 'Een boek over bergbeklimmen, over vriendschap en verlies, maar vooral over het verlangen naar eenzaamheid, het alleen zijn met je gedachten. Eén van de beste schrijvers van Nederland.’ - Toine Susijn, Dekker vd Vegt Nijmegen.

 


 

Ebook van de week: Mitsukoshi Troostbaby Company 

De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst is een grootse roman van de schrijver van Kinderen van het Ruige Land en En ik herinner me Titus Broederland. De culminatie van een oeuvre.

In een nabije toekomst koopt een eenzame sciencefictionschrijver een robotdochter die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken. Ondertussen werkt hij aan een roman waarin zijn alter ego terugkeert in de tijd met het doel de loop van de geschiedenis zo te veranderen dat zijn ongeboren kind alsnog geboren kan worden – al was het maar in een verhaal. Laten werkelijkheid en fictie zich in handen van een schrijver wel dwingen?

De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst is een ambitieuze mengvorm van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history, waarin verlies, schuld en ouderschap centraal staan. Hulst laat in deze aangrijpende roman zowel de kracht als de beperkingen van fictie zien.

 

 

Bestel hier