Nationale Voorleesdagen 2024

Geplaatst op: 10-1-2024

Woensdag 24 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start. Ieder jaar weer een feest voor de allerkleinsten onder ons (en een groot genoegen voor de liefhebbers van voorlezen), met de mooiste voorleesboeken in de spotlights. Doel van deze jaarlijkse voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen. Dat heeft verschillende voordelen, waaronder het positieve effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip. 

De Nationale Voorleesdagen bestaan al sinds 2004 en vaste onderdelen zij het Nationale Voorleesontbijt, het Prentenboek van het jaar en de Prentenboeken Top 10.

Prentenboek van het jaar
Dit jaar is het Prentenboek van het jaar Help! Een verrassing! van Miriam Bos. Ook dit jaar verschijnt daarbij weer een mini-editie. Deze is vanaf 24 januari verkrijgbaar bij ons in de winkel. Het prentenboek zelf is, inclusief knuffel voor de Voorleesdagen, reeds verkrijgbaar. 

Voorlezen bij ons in de winkel
Op zaterdag 27 januari wordt er ook gezellig voorgelezen bij ons in de winkel uit onder andere het Prentenboek van het jaar. Wij hopen vele kinderen te verwelkomen. Wij lezen voor om 9.30 uur, om 10.30 uur en om 11.30 uur.