Lang leve de zomer!

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om te ontspannen en te genieten van lange, zonnige dagen. Wij houden hoop dat het echt nog wel mooi zomerweer gaat worden. Bij Boekhandel Daan Nijman hebben we volop nieuwe titels in huis die perfect zijn voor uw zomerse leeslijst. Of u nu op zoek bent naar meeslepende romans, spannende thrillers of inspirerende non-fictie, wij hebben iets voor iedereen.

Maar er is meer! Laat u verrassen door onze op maat gemaakte zomer-verrassings-tasjes. Dit is de perfecte manier om uw vakantie nog leuker te maken. U geeft een budget aan en wij stellen een verrassend pakket voor u samen, vol met boeken die aansluiten bij uw voorkeuren en interesses. Of u nu houdt van avontuur, romantiek of zelfontplooiing, wij zorgen voor een selectie die bij u past. Via onze socials kunt u een aantal voorbeelden bekijken van zo'n verrassings-tas.

Kom langs in onze winkel en laat u inspireren. Wij helpen u graag met het vinden van de perfecte boeken voor een onvergetelijke zomervakantie. Lang leve de zomer! 

Boek van de week door Femke

Vos in de VS van Michiel Vos

Over een paar maanden zijn de Amerikaanse verkiezingen en dat houdt de gemoederen al flinke tijd bezig. Het debat laatst tussen Biden en Trump gaf veel stof tot discussie. Ik denk soms: ‘moet een van deze twee mannen nu een van de machtigste landen van de wereld vertegenwoordigen?’ Amerika voelt voor mij als het land van groot, groter, grootst en machtig, machtiger en machtigst. Om er een beter beeld van te krijgen en er iets meer van te begrijpen, las ik Vos in de VS van Michiel Vos.

Michiel Vos is oorspronkelijk advocaat, maar inmiddels al jaren Amerika-correspondent. Hij woont zo’n twintig jaar in de VS. Hij heeft presidenten zie komen en zien gaan. Hij geeft verdieping en verheldering als het gaat om de Amerikaanse cultuur en politiek. Hij probeert antwoord te geven op de vragen: bestaat de Amerikaanse droom? Of is deze droom eigenlijk een nachtmerrie?

Toen Vos nog maar net in de VS was, had hij grote, romantische ideeën over het land. Hij keek ernaar door een roze bril. Hij trouwde een Amerikaanse, lid van een Amerikaanse politieke familie, en kwam daardoor regelmatig in contact met de ‘grote’ Amerikanen zoals Bush, Trump, Biden. Maar ook met bijvoorbeeld Brad Pitt en George Clooney. Ook gaat hij het gesprek aan met minderbedeelde Amerikanen om hun visie op het land helder te krijgen. De heersende tweestrijd splijt het land in tweeën. En of dit nog te herstellen is, is maar zeer de vraag. In Amerika gaat het er niet om wie je bent, het gaat erom wat je doet.

Het boek probeert te vertellen over de ware aard van Amerika. Over de misstanden, over de verbeterde zaken, maar ook over de lange weg om toe te werken naar de Amerikaanse droom. Als die droom ooit uit gaat komen. Vos heeft er een hard hoofd in. Het verhaal heeft interessante, grappige, ontroerende en ook onthutsende anekdotes. De beschrijvingen zijn beeldend, alsof je de situatie van een afstandje aanschouwt.

Mij heeft het boek een beter beeld van Amerika gegeven. Ook al blijf ik nog met vragen zitten en worden veel zaken van mijn beeldvorming ook bevestigd. Het geeft verduidelijking over The way of life in de 21e eeuw. Ik ben en blijf toch blij dat ik in Europa woon, of nog specifieker in Nederland. Al met al hebben wij het zo slecht nog niet.

Besties: een luisterboek om mee te spelen

Wegdromen, spelen, ontspannen, leren, ontwikkelen. Met de voorleesvriendjes van Besties kan het allemaal. En dat allemaal zonder een scherm te hoeven gebruiken. Ook als ouder een fijn moment. U heeft lekker de handen vrij terwijl de kinderen luisteren.

Het enige wat de kinderen nodig hebben is een Bestie, de handige app en een smartphone. De rest gebeurt allemaal van zelf. De Besties luisterkaarten zijn leuk en spannend, bevorderen de taalontwikkeling én zorgen voor een afname van schermtijd. 

De verschillende Besties zijn nu verkrijgbaar bij ons in de winkel. 

 

Zomerse vakantie doeboeken

Een vakantiedoeboek: het perfecte zoethoudertje voor een lange autorit en als vermaak op de camping of thuis.

Een vakantiedoeboek is geweldig vermaak voor kinderen tijdens de reis of in de vakantie. Ze staan altijd bomvol puzzels, spelletjes, moppen, verhaaltjes, challenges, knutselideeën, proefjes en andere activiteiten die onwijs leuk zijn om te doen.

Ieder jaar verschijnen er vele verschilende varianten, voor jong en oud. Zoals dit jaar voor het vierde jaar op rij een vakantieboek van de Zoete Zusjes, maar ook een doeboek van Rutger, Thomas & Paco, vol hilarische challenges. Maar ook een prachtig zomerboek van Libelle en Linda.

Kom naar de winkel en bekijk ons uitgebreide assortiment. 

 

 

 

Spelletjes, spelletjes en nog eens spelletjes

De zomervakantie is ook bij uitstek het moment om gezellig met elkaar een spelletje te spelen. Wat is uw favoriet? Regenwormen, Lama of wellicht toch Beverbende?

Deze zomer ontvangt u bij aankoop van 2 spelletjes van 999 games, het spel Ontmasker de Weerwolven gratis. Kom dus snel naar de winkel en maak uw keuze uit de vele mogelijkheden. 

 

 

 

Ebook van de week: Stemmen in het duister

Nancy North en haar vriend Felix zijn net in een goedkoper appartement in West-Londen getrokken, dat Felix heeft gevonden terwijl zij ziek was. Ze heeft een psychose gehad, maar nu is ze er weer bovenop. Ook al is de woning wat vervallen en ligt die aan de verkeerde kant van de stad voor Nancy, de verhuizing betekent een nieuwe start.

Toch heeft Nancy al vanaf de eerste dag geen goed gevoel over de plek en over enkele andere bewoners van het pand, en ze merkt dat dat een weerslag op haar stemming heeft. Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy heeft haar nog kort voor haar dood gezien en is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Niemand gelooft haar. Alleen rechercheur Maud O’Connor staat haar te woord...

 

 

Bestel direct