Luistert u ook naar uw boekverkoper?

Schreef ik twee weken geleden nog in mijn boekenpraat dat het wel eens tijd voor de zon werd. Nu denk ik het kan wel een tandje minder. Maar dit weer is wel perfect om in de vakantiemodus te komen en dat is in de boekhandel al goed te voelen. Er worden al veel stapeltjes gekocht en mensen hebben er zin in. Wij hebben er ook zin in. Want vandaag presenteren wij u iets nieuws. Namelijk de boekpitches van Boekhandel Daan Nijman. Wat hebben we nu exact bedacht?

Met trots presenteren wij u dit opmerkelijke nieuwe initiatief. In een tijd waarin alles sneller lijkt te moeten gaan heeft Femke, eigenaar van Boekhandel Daan Nijman, een verfrissend concept bedacht: Boekpitch in 30 seconden.

Met deze nieuwe aanpak, een manier om boeken onder de aandacht te brengen, wil Boekhandel Daan Nijman niet alleen de technologische ontwikkelingen bijblijven in de voortdurend veranderende markt, maar ook tegemoet komen aan de behoefte van deze snel bewegende wereld. 

In een veranderende markt ben je altijd op zoek naar nieuwe dingen. Dat kunnen producten zijn maar ook andere activiteiten. In een veranderende wereld waar alles steeds sneller gaat en sneller moet heb je als boekhandel een uitdaging. Het traditionele, idealistische en romantische gevoel dat mensen vaak associëren met boekhandels, wordt hiermee naar een eigentijds niveau getild.

Het concept is eenvoudig maar krachtig. Klanten kunnen nu binnen een halve minuut een beknopte samenvatting krijgen van een boek, samen met een persoonlijke indruk en aanbeveling van Boekhandel Daan Nijman. Deze korte pakkende pitches bieden een snelle en efficiënte manier om kennis te maken met nieuwe boeken en auteurs, waardoor lezers meer tijd overhouden om te genieten van het lezen zelf.

Femke en het team van Boekhandel Daan Nijman geloven dat deze innovatieve aanpak hen in staat zal stellen de veranderende wereld een stapje voor te blijven of in ieder geval mee te doen en te voorzien in nieuwe behoeften van de consument.

Als u op het boek klikt en naar beneden scrolt, vindt u de mogelijkheid om het audiobestand af te spelen. Laat u verleiden door de door ons geselecteerde titels. Iedere week komen er nieuwe titels bij en deze kunt u terugvinden op www.daannijman.nl/boekpitch

Boek van de week door Femke

Texel, een deel in de serie Waddenliefde van Susan Muskee

Dit keer koos is voor de heerlijke, zoetsappige, over-the-top feelgoodverhalen van Muskee. Al eerder las ik boeken van Susan Muskee; ze zijn heel fijn om bijvoorbeeld de vakantie mee te beginnen. Ze zorgen voor een mooie overgang van de drukke periode vol deadlines en piekmomenten - om alles voor de vakantie af te krijgen – naar de rust van de vakantie. Ik geniet dan van dit soort verhalen. Het is niet erg als je gedachten nog even afdwalen, of als je simpelweg moe bent en in slaap valt. De verhalen laten je vakantie goed beginnen.

Deze keer schreef Muskee niet één boek, ze maakte meteen een hele serie die in één keer wordt uitgebracht: Waddenliefde. In elk boek daarvan speelt zich een avontuur af op een van de Waddeneilanden. Er zijn steeds twee delen gebundeld in één boek, maar er is ook een pakket verkrijgbaar met daarin alle zes delen. Nu heb ik echt een zwak voor onze Waddeneilanden. Lange tijd werkte ik op Ameland, dat is mijn lievelingseiland. Maar ook op de andere eilanden kom ik graag.

Ik las het eerste deel, waarin Texel centraal staat. Dit verhaal gaat over Lisa. Ze is op een kruispunt in haar leven beland en heeft besloten om voor een paar dagen naar Texel te gaan om daar alles op een rijtje te zetten. Ze wil in vier dagen het eiland rond wandelen en nadenken over werk, liefde, relaties en haar toekomst plannen. Vol goede moed begint ze aan de tocht, maar die goede moed vervliegt wanneer ze onverwacht haar ex Jesse tegenkomt. Voor hem is het een grappig toeval, maar voor haar een bron van onrust. Jesse is niet alleen haar ex-geliefde, maar ook haar grootste zakelijke concurrent. Centrale vraag in dit verhaal is of de twee weer dichter bij elkaar kunnen komen. Zwijmel zwijmel…. Of toch niet?

Mocht je nog niet verliefd zijn op de Wadden, dan word je het wel met deze serie. Elk verhaal is een heerlijke feelgoodroman met alle ingrediënten die daarin thuis horen. Een hoofdpersoon waar je meteen sympathie voor op kunt brengen, een onhandige situatie waarvan je meteen al weet dat het goed af gaat lopen, ontspannend, positief en hartverwarmend. Heerlijk om mee te nemen op vakantie, voor aan de rand van het zwembad of gewoon lekker in het zonnetje in je tuin.

Cadeaus voor meesters en juffen

Met de naderende zomervakantie in zicht is het ook weer tijd om afscheid te nemen van de meesters en de juffen. Verras ze met een mooi boek, een spelletje of iets lekkers. 

 

Ebook van de week: De stem van het meer

Santa Montefiore keert terug naar het prachtige Ierland in het zesde, los te lezen boek over de familie Deverill.

Cavan Court, 1865, Ballinakelly, Ierland. Eliza Fairfield is niet zoals haar drie oudere zussen, die ervan dromen te trouwen met een van de knappe, welgestelde broers Deverill en het huishouden bestieren op het statige kasteel. Eliza droomt liever weg in haar eigen sprookjeswereld. Maar dan raakt ze verstrikt in een onmogelijke driehoeksverhouding, waarin ook de Deverills een rol spelen.
 

1925. Lady Gabriella Tremaine wordt na het begaan van een faux pas vanuit Londen naar Cavan Court verbannen, totdat het schandaal is overgewaaid. Op het landgoed, waar ze logeert bij haar drie oudtantes, is Gabriella zich sterk bewust van de aanwezigheid van geesten. Zal het haar lukken om samen met Adeline Deverill te ontdekken wie er in het oude huis rondwaart? En waarom voelt ze zich zo aangetrokken tot Charlton, de klusjesman?

 

 

Bestel direct