Bestel nu uw lesmaterialen voor de Kinderboekenweek 2024

De Kinderboekenweek 2024 is van 2 t/m 13 oktober maar het is nu al tijd om uw lespakketten te bestellen. In deze nieuwsbrief informeren wij u hier graag over. Daarnaast meer over de thematitels van dit jaar en de verschillende activiteiten.

De Kinderboekenweek 2024 is Lekker eigenwijs!
Kinderboeken zitten vol met sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat jij wilt. Van de brutale versjes van Annie M.G. Schmidt tot boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen. Daarom heeft de Kinderboekenweek 2024 als thema Lekker eigenwijs! Ga mee naar werelden waar je bedtijd niet bestaat en waar je de hele dag snoep kunt eten. Vier het dwars zijn! Deze Kinderboekenweek lezen we boeken over personages die een tikkeltje tegendraads en eigenwijs zijn.

Kinderboekenweekgeschenk 2024
Pieter Koolwijk schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Hij won de Gouden Griffel met zijn kaskraker Gozert. Ook zijn eigenzinnige Kinderboekenweekgeschenk, Schatpakkers, zal weer veel kinderen naar de boekhandel brengen. Illustrator Noëlle Smit maakt het prentenboek van de Kinderboekenweek. 

De lespakketten

Via de website van het CPNB kunt u zoals altijd de verschillende lespakketten bestellen:

- Het Kinderboekenweek 2024 Lespakket
- De Nationale Voorleesdagen 2025 Lespakket
- Nederland Leest Junior 2024 Boekenpakket voor scholen 
- Kinderjury 2025 Lespakket

Plaats uw bestelling voor 1 juni 2024 via CPNB - onderwijs.cpnb.nl. Geef hierbij aan dat u het bij Boekhandel Daan Nijman wilt ophalen en wij zorgen voor de rest. 

Ook de verschillende thematitels kunt u via deze website bestellen. Uiteraard staan wij ook voor u klaar bij ons in de winkel om u te voorzien van informatie en advies. 

Kinderboekenweek, Voorleesdagen en Kinderjury

Naast de Kinderboekenweek kunt u dus ook al de lespakketten bestellen voor de andere campagnes zoals de Nationale Voorleesdagen. Maar denkt u ook eens aan het lespakket van de Kinderjury 2025. 

Kinderjury 2025: Lezersprijs voor het beste kinderboek
Doet uw school ook mee aan de Kinderjury 2025? Tijdens de Leesweken van de Kinderjury mogen kinderen alle boeken uit het voorgaande jaar lezen die ze willen. Ze leren boeken kiezen, vinden nieuwe lievelingsboeken en -schrijvers, en mogen hun mening geven. Aan het einde van de campagne brengen ze hun stem uit tijdens de Stemweek. De Kinderjury is een unieke prijs, want hier zijn het de kinderen die bepalen! Het is een goede aanleiding om met de klas over boeken te praten, of ze nu graag lezen of juist niet. De Kinderjury zorgt voor meer leesplezier, omdat kinderen zelf een keuze kunnen maken en vervolgens hun meningen met anderen kunnen delen.

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 2024

Wij zijn al druk bezig om weer een mooi programma met activtiteiten neer te zetten voor de Kinderboekenweek 2024. De volgende activiteiten staan op het programma:

- Feestelijke opening met een spectaculaire act

- Schrijfster Loes Riphagen en schrijver Tjibbe Veldkamp komen naar de winkel.

- Een zeer eigenwijze speurtocht door de boekhandel.

- Een creatieve workshop met een eigenzinnig tintje (ook voor de bovenbouw).

- Kinderkassa: reken je eigen boeken af en pak ze zelf in.

Hou onze website en de socials in de gaten voor de definitieve invulling van het programma. 

www.daannijman.nl

Activiteiten in samenwerking met Theater de Winsinghhof

Dit jaar organiseren we op woensdag 9 oktober (tijdens de Kinderboekenweek) leuke activiteiten voor verschillende leeftijden in samenwerking met Theater de Winsinghhof. 

Eric Borrias (Verteltheater) komt naar het theater met Koning van Katoren, naar het boek van Jan Terlouw. Voor en na deze voorstelling zijn in de foyer allerlei leuke dingen te doen voor de kinderen. Er zijn korte workshops, een pop-up-winkel van onze boekhandel en een voorleeswedstrijd.

Tevens wordt er om 19.00 uur een jeugdfilm gedraaid in het thema van deze Kinderboekenweek: Lekker eigenwijs