Muzieklezing Matthäus-Passion van Bach

Op donderdagavond 23 maart komt Rinke van de Valle naar Boekhandel Daan Nijman om een muzieklezing te verzorgen over de Matthäus-Passion van Bach, De geheimen van de Matthäus-Passion.

De Matthäus-Passion is één van de langste en meest bekende (en ook geliefde!) compositie van Johann Sebastian Bach. Het is een ingewikkeld stuk dat ontstaan is in een tijd die ver achter ons ligt. De bewondering voor dit meesterwerk van Bach wordt nog groter als je meer over de achtergronden weet van dit stuk.

In deze muzieklezing De geheimen van de Matthäus-Passion komen vragen aan de orde als: Hoe is het de Matthäus-Passion tot stand gekomen? Hoe heeft Bach de tekst muzikaal vormgegeven? Hoe werd de Matthäus-Passion door Bach zelf uitgevoerd? En hoe is de huidige uitvoeringspraktijk? Tijdens de lezing maakt Rinke van der Valle veel gebruik van beeld – en geluidsfragmenten, die onder meer schetsen hoe de Matthäus-Passion is opgebouwd en hoe Bach de teksten omzet in bijpassende muziek.

Wilt u bij deze muzieklezing aanwezig zijn, stuurt u dan een e-mail naar ramona@daannijman.nl. De lezing start om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur (halverwege is er een korte pauze). 

Evenementinfo

donderdag 23 maart 2023
19.30 uur
Boekhandel Daan Nijman, Roden
Muzieklezing Matthäus-Passion van Bach