Chin. Ind. Spec. Rest.

Een verdwijnend Nederlands fenomeen

Chin. Ind. Spec. Rest. voorzijde
Chin. Ind. Spec. Rest. achterzijde
  • Chin. Ind. Spec. Rest. voorkant
  • Chin. Ind. Spec. Rest. achterkant

Het Chinees-Indische restaurant is een typisch Nederlands fenomeen. Nergens anders in de wereld wordt immers de Chinese en de Indische keuken samengevoegd tot één. Maar er is een kentering gaande in horecaland. De echte Chinees-Indische restaurants, die jarenlang tot in de kleinste dorpen een vertrouwd gezicht waren, verdwijnen in rap tempo uit het straatbeeld. Ze worden omgebouwd tot sushi- of wokrestaurants, worden vervangen door hippe nieuwe horeca of sluiten simpelweg de deuren. Als liefhebber van ontroerende treurnis en aandoenlijk verval trok journalist Mark van Wonderen zich het lot van dit verdwijnende culturele erfgoed aan en besloot alle nog bestaande Chinees-Indische restaurants van ons land vast te leggen. Voordat het echt te laat is… Nadat de eerste drie drukken in een vrij rap tempo waren uitverkocht werd het hoog tijd voor een geactualiseerde (volks)editie, aantrekkelijk geprijsd en compleet met overzichtelijke afvinkvakjes om je eigen bezoekjes bij te kunnen houden, recente faillissementen, maar ook een recent gestart, gloednieuw, restaurant. In samenwerking met Yolanda Huntelaar.

Specificaties
ISBN/EAN 9789047627357
Auteur Mark van Wonderen
Uitgever Rubinstein Publishing BV
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / gebrocheerd
Pagina's 283
Lengte 236.0 mm
Breedte 161.0 mm

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.